Moderator: Moderator
Atom, ciąłem kątówką i tapicerka jest cała, co do kurzu to jedynie deska i półka z lekka się okurzyła - wszystko okryte. Spinki i zatrzaski są całe bo uważałem jak demontowałem, jak oddajesz komuś to sobie sam zdemontuj co trzeba i masz spokój , na upartego możesz zdemontować kanapę i prawy fotel ( w 3d również boczki tył) a lewy fotel niech wyciągną zanim wezmą sie do roboty 

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
golftd napisał(a):kolego krzysiek1992 nie bierz sie za to sam , a jak powycinasz progi i okaze sie ze sa tez do pospawania podprorza? ,albo wzmocnienia i co wtedy? ,wymienic nie sztuka ,tylko co potem ? jak nie pospawasz wzmocnien to mija sie to z celem, samochodu do góry nie podniesiesz ,nawet jak bedziesz miał nowe progi,widziałem juz takie wymienianie progów szkoda gadac
nie rozumie Twojej wypowiedzi

-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
thomasg napisał(a):Atom, ciąłem kątówką i tapicerka jest cała, co do kurzu to jedynie deska i półka z lekka się okurzyła - wszystko okryte. Spinki i zatrzaski są całe bo uważałem jak demontowałem,
No właśnie o tym mówię. Sam sobie robiłeś.
A oddając do zakładu blacharskiego, można zapomnieć że ktoś będzie się z twoim samochodem delikatnie obchodzić . A jak go odbierzesz to gwarantuje totalny syf w środku itp..
Ja mam z dwóch stron, identycznie tak jak zaznaczyłem u kolegi na zdjęciu (widać dolegliwość trójek ).
jak wygląda reszta nawet no wiem bo mam nakładkę plastikową (tą ORI.). Mam zamiar jeszcze nim pojeździć z rok lub dwa.
A środek golfa mam w idealnym stanie , nie jak te nie które zasyfione golfiny . I nie chce mi się prać podsufitki bo jakiś łepek mi ujebaną łapą przeciągnie. Wiadomo jak to jest w tych zakładach blacharskich.
Oczywiście nie mówię tutaj o tych drogich, gdzie przed przyjęciem do warsztatu auto jest dokładnie przeglądane i dostaje papier w jakim stanie daje samochód i wiem że nic się mu nie stanie.
- Atom
- Czytacz
Listwa maskująca próg GTI
Witam mam problem z listwą maskującą na wysokości tylnych drzwi po stronie pasażera. Otóż na długości może 20-30cm owa listwa odstaje, a nie wiem jak albo czym to zaczepić żeby było gładko tak jak powinno być
Jak ktoś wie co mogę zrobić to proszę o pomoc. Jeszcze jedna wiadomość aby lepiej to zobrazować bo niestety nie mam jak cyknąć foty, pod tą listwą maskującą widać metalową szynę, ale nie ma żadnych zaczepów ani nic 
Jak ktoś wie co mogę zrobić to proszę o pomoc. Jeszcze jedna wiadomość aby lepiej to zobrazować bo niestety nie mam jak cyknąć foty, pod tą listwą maskującą widać metalową szynę, ale nie ma żadnych zaczepów ani nic 
- sebadure
- Badacz tematu
Przede wszystkim nie zakładajcie że w każdym warsztacie robią syf i burdel w samochodzie bo tak nie jest. Wiadomo że czasem pojawi się jakieś zabrudzenie, ale bez popadania w paranoje, że samochód po oddaniu robi za tymczasowy chlew pod warsztatem.
Co do połamanych plastików - wystarczy rozebrać to na spokojnie w domu, pochować żeby nic nie zgubić i nie zniszczyć i oddajemy samochód w stanie półsurowym.
A spawanie np podłogi na założonej wykładzinie w środku jest tak genialnym pomysłem że gdybym mógł to przyznałbym jakąś nagrodę. Jeżeli tylko się pobrudzi a nie zapali to bym się cieszył a nie lamentował.
Co do progów - jeżeli reszta jest w porządku, a tylko przód zdycha (standaaaaaaard), to robi się tylko przód progu. Nie warto wycinać całych i pakować zamienników za 50zł jeżeli mamy oryginalne w dobrym stanie, bo fabryczne wytrzymają dłużej niż te całe zamienniki
Co do połamanych plastików - wystarczy rozebrać to na spokojnie w domu, pochować żeby nic nie zgubić i nie zniszczyć i oddajemy samochód w stanie półsurowym.
A spawanie np podłogi na założonej wykładzinie w środku jest tak genialnym pomysłem że gdybym mógł to przyznałbym jakąś nagrodę. Jeżeli tylko się pobrudzi a nie zapali to bym się cieszył a nie lamentował.
Co do progów - jeżeli reszta jest w porządku, a tylko przód zdycha (standaaaaaaard), to robi się tylko przód progu. Nie warto wycinać całych i pakować zamienników za 50zł jeżeli mamy oryginalne w dobrym stanie, bo fabryczne wytrzymają dłużej niż te całe zamienniki
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):Co do progów - jeżeli reszta jest w porządku, a tylko przód zdycha (standaaaaaaard), to robi się tylko przód progu.
No tam dochodzi też kawałek podłogi w miejscu zgrzewu.
krzysiek1992 Miałeś założone te nakładki plastikowe ?
- Atom
- Czytacz
mariusz325 napisał(a):demson, dokładnie sam zaznaczyłeś je .Pod progiem jak masz te łączenie podłogi z progiem tam muszą być takie małe wypustki. Może też być tak że masz nie orginalne progi(ktoś już wymieniał) i już nie będzie ich w zmienionym progu.![]()
Ale szukaj.
Czyli nie ma tam odpływów typu np. z szyberdachu , podszybia itp. którędy jest odprowadzana woda ?
Wiem że w niektórych samochodach są takie odpływy, które wychodzą w progach.
Jak jest w 3 drzwiowym golfie III z szyberdachem ?
Proszę o szybką pomoc, gdyż jutro zabieram się za robotę, i nie chciałbym czegoś zatkać .
MUSZĘ MIEĆ PEWNOŚĆ

-

demson - Czytacz
demson, od szyberdachu masz rurki w przednich słupkach i wychodzą jak otworzysz przednie drzwi- takie gumki masz. A z podszybia wodą leci w tunel gdzie filtr kabinowy jest i po bokach masz otwory i wodą leci w dół nadkolem.
-

gello1 - Gaduła
Nowe progi ocynkowane dobrze zabezpieczone i zakonserwowanie posłużą kilka latek.
Co do foto to jest trochę roboty, trzeba naprawić próg, wzmocnienie i podłogę.
Progi reperaturki a resztę z arkusza blachy trzeba wyrzeźbić
Co do foto to jest trochę roboty, trzeba naprawić próg, wzmocnienie i podłogę.
Progi reperaturki a resztę z arkusza blachy trzeba wyrzeźbić
-

Radekb351 - Gaduła
Opik, dobrze mowi
Atom, nie mialem woggole i nie chce miec
, nie bawic sie jakies reperaturki najlepiej caly prog wymienic na nowy
Atom, nie mialem woggole i nie chce miec
, nie bawic sie jakies reperaturki najlepiej caly prog wymienic na nowy

golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
wymiana progów i podłogi
Witam jestem nowym forumowiczem i niewiem za bardzo co i jak. Mam duży problem ponieważ mam dziurawe progi chciałem wymienić koła ale podczas kręcenia lewarkiem wpadł mi w próg i podłoga jest również troche dziurawa i chciałbym sie dowiedzieć ile by kosztowały części oraz robocizna. i jak ktoś by znał dobrego blacharza i lakiernika w trójmieście który by się tego podjął jest to golf 3 kombi rok 1995. prosze o pomoc
- MAKSIO_GOLF
- Czytacz
progi cena za szt. to ok 85zl w intercasie ja sobie wszystko robie tez mialem troche roboty z podloga zobacz sobie caly remont mojego golf
[ Dodano: 2012-06-07, 17:34 ]
http://www.golf3.pl/topic...ina-vt44533.htm
[ Dodano: 2012-06-07, 17:34 ]
http://www.golf3.pl/topic...ina-vt44533.htm
golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu