Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Zawód kierowca
Zawodowy kierowca, co sądzicie o tym zawodzie? Myślałem o tym, by spróbować zarobić za fajerą TIR-a. Mam namiary do firmy transportowej Fracht może ktoś zna tę firmę.Jeździł ktoś na TIR-ach z forum?
- Servo
- Czytacz
wujka mam ktory jezdzi na tirze, zarobki moze i z 5 tysiecy ale 3tygodnie w miesiacu go w domu nie ma wiec jak nie masz rodziny to jak najbardziej , ja jezdze sobie golfikiem i tylko po polsce wiec nie wiem jak u ruskich
za mandaty mi nie zwracaja kasy, na paliwo miesieczne bonifikaty dostaje ale tylko i wylacznie dlatego ze poruszam sie swoim wozem a nie sluzbowym , na czym wychodze bardzo dobrze bo nigdy mi normy nie spali zawsze ponizej
na zarobki tez nie narzekam da sie utrzymac wynajmowane mieszkanie i 2 osoby tylko z mojej pensji
jeżdżąc po polsce mozna spotkac tirowcow ktorzy pomoga we wszystkim ale tez takich ktorzy by cie najchetniej do rowu zepchali.
jak bedziesz chcial to moge sie wujka jak wroci z trasy i jak bede w rodzinnych stronach zapytac jak to tam jest na tirach bo z tego co pamietam to on od zawsze jezdzil tymi tirami hehe
za mandaty mi nie zwracaja kasy, na paliwo miesieczne bonifikaty dostaje ale tylko i wylacznie dlatego ze poruszam sie swoim wozem a nie sluzbowym , na czym wychodze bardzo dobrze bo nigdy mi normy nie spali zawsze ponizej
na zarobki tez nie narzekam da sie utrzymac wynajmowane mieszkanie i 2 osoby tylko z mojej pensji
jeżdżąc po polsce mozna spotkac tirowcow ktorzy pomoga we wszystkim ale tez takich ktorzy by cie najchetniej do rowu zepchali.
jak bedziesz chcial to moge sie wujka jak wroci z trasy i jak bede w rodzinnych stronach zapytac jak to tam jest na tirach bo z tego co pamietam to on od zawsze jezdzil tymi tirami hehe
-

bioly21 - Gaduła
Servo napisał(a):Pewnie jako przedstawiciel pracujesz?
nie
jako kurier i dostawca małych paczek i papierów pewnej jednej firmy która ma swoje filie po calej polsce i bardziej im sie oplaca zatrudnic mnie niz placic kurierów hehe-

bioly21 - Gaduła
Żeby zostać kierowcą ciężarówki to trzeba trochę kasy wyłożyć. Ja na zrobienie samej kat. C+KW+badania lekarskie i psychologiczne wydałem 6 tyś. (kwalifikacja wstępna bez tego nie da się jeździć i zarabiać i ona jest najdroższa, od 3500 do 4500 zależności od szkoły w której się chce zrobić ).
Na początku marca będę robił kurs na kat. C+E no i dodatkowe 2000 trzeba wydać.
Dużo firm transportowych wymaga min. rok doświadczenia jako kierowca zawodowy ale też są takie firmy które przyjmują bez doświadczenia i robią młodym kierowcą przyuczenie.
Jeździłem z wujkiem trochę w trasy po PL no i powiem że bardzo mi się to spodobało. Teraz sam idę w jego ślady tylko zamierzam jeździć po UE.
Kolega bioly21 ma racje co do tych wyjazdów i zarobków.
np. Przyjeżdża kierowca do domu a dziecko do mamy. Mamo co to za pan?
TO są ciężarówki a nie TIRY http://pl.wikipedia.org/wiki/TIR
Na początku marca będę robił kurs na kat. C+E no i dodatkowe 2000 trzeba wydać.
Dużo firm transportowych wymaga min. rok doświadczenia jako kierowca zawodowy ale też są takie firmy które przyjmują bez doświadczenia i robią młodym kierowcą przyuczenie.
Jeździłem z wujkiem trochę w trasy po PL no i powiem że bardzo mi się to spodobało. Teraz sam idę w jego ślady tylko zamierzam jeździć po UE.
Kolega bioly21 ma racje co do tych wyjazdów i zarobków.
np. Przyjeżdża kierowca do domu a dziecko do mamy. Mamo co to za pan?
TO są ciężarówki a nie TIRY http://pl.wikipedia.org/wiki/TIR
- lukasz00545
- Berbeć
- Servo
- Czytacz
Jeżdżąc po kraju dużo nie zarobisz. Na międzynarodówce 4-5 tyś wyciągniesz. No chyba, że byś się załapał do firmy i jazda w systemie 3 na 1 lub 4 na 1 to już kaska jest większa.
Za mandaty nie zwracają
Sam zrobiłem C, jeszcze C+E KW i w ślady tatusia i wujka. Ciekawy zawód, ale jak ktoś chce jeździć tylko dla kasy to długo nie pociągnie. To trzeba lubić
Pozdrawiam.
Za mandaty nie zwracają
Sam zrobiłem C, jeszcze C+E KW i w ślady tatusia i wujka. Ciekawy zawód, ale jak ktoś chce jeździć tylko dla kasy to długo nie pociągnie. To trzeba lubić
Pozdrawiam.
B- Jest C- Jest C+E- Jest KW- Jest
- HubertO
- Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
HubertO napisał(a):Jeżdżąc po kraju dużo nie zarobisz. Na międzynarodówce 4-5 tyś wyciągniesz. No chyba, że byś się załapał do firmy i jazda w systemie 3 na 1 lub 4 na 1 to już kaska jest większa.
Za mandaty nie zwracają![]()
Sam zrobiłem C, jeszcze C+E KW i w ślady tatusia i wujka. Ciekawy zawód, ale jak ktoś chce jeździć tylko dla kasy to długo nie pociągnie. To trzeba lubić![]()
Pozdrawiam.
święte słowa , jak jezdzić nie lubisz to po roku albo nawet krótszym czasie bedzie Ci sie niedobrze robic na sama mysl ze musisz jechac w trase np 500km i to jeszcze sam
-

bioly21 - Gaduła
Typ samotnika
Piękne jest to, weekendy na parkingu, jazda z kraju do kraju
Smutne jest to, że ten zawód jest nie szanowany. Jedzie się na cb radyjku bluzgają do Ciebie, wyprzedzą osobówką zahamuje gwałtownie potem przyspieszy. Tylko dlaczego to nie mam pojęcia.
Piękne jest to, weekendy na parkingu, jazda z kraju do kraju
Smutne jest to, że ten zawód jest nie szanowany. Jedzie się na cb radyjku bluzgają do Ciebie, wyprzedzą osobówką zahamuje gwałtownie potem przyspieszy. Tylko dlaczego to nie mam pojęcia.
B- Jest C- Jest C+E- Jest KW- Jest
- HubertO
- Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe