Moderator: Moderator
ja się przyznam ze w niedziele na trasie AK w warszawie leciałem prawie 180 km/h, mogłem więcej ale dziewczyna mało mnie nie zabiła 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a ja pierwszy wyjazd na ekspresówke GTIkiem i już pobiłem swój rekord z ABSka... troszke ponad 190km/h więcej nie mogłem bo zjazd się zbliżał
trza będzie kiedyś przetestowac ale do tego musi być mały ruch na trasie
trza będzie kiedyś przetestowac ale do tego musi być mały ruch na trasieMój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Drpiorko napisał(a):Ja już spróbowałem... Z nowym sprzęgłem i sportowym wałkiem rozrządu wycisnął 180vbna godzine
:D:D, więcej dało radEęale droga się kończyła i ogranicznik pod pedałem
... Tylko na seryjnym zawiasie jest taka masakra przy tej prędkości
mistrzu powiedz mi ty masz autko z 94 roku jeszcze na gazniku co nie
?-

czarny.00 - Czytacz
Drpiorko napisał(a):Ja mam z 92 roku i to 1.4czarny.00 napisał(a):mistrzu powiedz mi ty masz autko z 94 roku jeszcze na gazniku co nie... A czy gaźnik to tego nie wiem.
no to napewno jeszcze na gaźniku bo wtedy wtryski nie wychodziły
to powiedz mi jak szesdzdziesięciokonny golf moze tyle leciec jeszce taki wiekowy co ty do baku lejesz
? ja mam takiego i na szerokich laciach gura sto szezdziesiąt leci i to jeszce z wielkimi trudami pozdrawiam-

czarny.00 - Czytacz
Faktycznie gaźniki są de bestczarny.00 napisał(a):no to napewno jeszcze na gaźniku bo wtedy wtryski nie wychodziłyto powiedz mi jak szesdzdziesięciokonny golf moze tyle leciec jeszce taki wiekowy co ty do baku lejesz
? ja mam takiego i na szerokich laciach gura sto szezdziesiąt leci i to jeszce z wielkimi trudami pozdrawiam
... Do baku leje Orlena 95, ale komputer mam ustawiony na 95 oktanów, nowe sprzęgło, sportowy wałek rozrządu (kosztował 900 zeta), kapcie seryjne 13 calowe i usunięty katalizator który zabierał trochę mocy, no i mam chip wstawiony... Stąd taka prędkość. A do kiedy były gaźniki w 1.4?
W innym poście pisałem, ze chce zmodyfikować 1.4, ale inni pisali, że lepiej juz kupić wiekszy silnik, a ja uparty wsadziłem w 1.4 i nie żałuje. Jeśli dobrze się dotrze to pojadę na hamownię, bo o dziwo 180 miałem przy 5 tys obr.
- DrSzpila
- Members
1.9 D z 93 roku, Koła R13 185 4 osoby pełny bagażnik. Na autostradzie z Częstochowy do Łodzi lekko z górki - 170 km/h. Potem powtórzyłem to jeszcze ze 2 razy na trasie do Piotrkowa na równej drodze ale sam i wiecej sie nie da. Więc nie ma różnicy ile osób Jestem z niego zadowolony
, bo nic mu nie było oprócz tego że w kabinie było głośno od szumu powietrza i pracy silnika. Paliwa też troche poszło bo wskazówka o jedna kreske w dół
A tak poza tym to nie jezdze w trasie szybciej niż 120km/h bo szkoda silnika i paliwa, a przede wszystkim ŻYCIA. Bo to że dojade 15 min później nie robi mi różnicy.
Pozdrawiam Wszyskich.
, bo nic mu nie było oprócz tego że w kabinie było głośno od szumu powietrza i pracy silnika. Paliwa też troche poszło bo wskazówka o jedna kreske w dół A tak poza tym to nie jezdze w trasie szybciej niż 120km/h bo szkoda silnika i paliwa, a przede wszystkim ŻYCIA. Bo to że dojade 15 min później nie robi mi różnicy.
Pozdrawiam Wszyskich.
- darkangel
- Berbeć
u mnie 1.9 GTD z 93 roku na zwykłej drzowe jakies 163km/h, ale zauważylem coś dziwnego, a mianowicie do 160 idzie jak burza, a jak wskazówka dojdzie do 160 to już koniec, ledwo drga, tak jakby jakąś blokade miał czy coś;/
- falwej
- Czytacz