Moderator: Moderator
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Stealth napisał(a):Patrzyłem ale za Audi A4 B6 - z silnikiem 2.0, 131KM. Fajne,jedynie zawieszenie jest ponoć drogie w naprawach bo jest ze stopów lekkich i wielowachaczowe na obu osiach.
A A6/C5 cię nie zainteresowało?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Opik napisał(a):Zastanawiając się nad wyborem nie zastanawiaj się nad ceną samochodu, zastanawiaj się którego swoimi funduszami najbardziej będziesz mógł zmodzić
Cena ma znaczenie drugorzędne, choć też ważna jest. Co do modzenia, to ja już z tego wyrosłem. Jedynie co bym dołożył to fajne koło. Ale to też zależy od auta.
Paweu_mk3 napisał(a):Stealth napisał(a):Patrzyłem ale za Audi A4 B6 - z silnikiem 2.0, 131KM. Fajne,jedynie zawieszenie jest ponoć drogie w naprawach bo jest ze stopów lekkich i wielowachaczowe na obu osiach.
Niestety ale nie, jakoś nie widzi mi się to auto, zwłaszcza tył. Mój kolega z pracy ma takie i od roku nie może sprzedać. Silnik bodajże 2,5 TDI. Jak już to A4 bo ładniejsza.

-

Stealth - Members
mój klient ma takie audi elektronika nie zatrzymuje samochodu ale ale jest mnóstwo upierdliwym usterek a to liczniki a to czujniki no i chyba wtym wystepuje najwieksza porazka audi czyli 2,5 tdi
- marcinkazimierz
- Gaduła
Drugi z moich kolegów ma A4 B6 właśnie z silnikiem 2.5 TDI i miał wałki do wymiany bo ponoć były popękane. Mówił coś o kwocie 6 tys. za naprawę ale w to zapewne jeszcze było coś więcej wliczone. Ten silnik to porażka jak marcinkazimierz wspomina. Tak samo jak volkswagenowski 2.0 TDI z początku produkcji.
Ale mój wybór będzie tylko benzynowy także ten problem mnie ominie.
Ale mój wybór będzie tylko benzynowy także ten problem mnie ominie.
-

Stealth - Members
Stealth napisał(a):Paweu_mk3 napisał/a:
Stealth napisał/a:
Patrzyłem ale za Audi A4 B6 - z silnikiem 2.0, 131KM. Fajne,jedynie zawieszenie jest ponoć drogie w naprawach bo jest ze stopów lekkich i wielowachaczowe na obu osiach.
Niestety ale nie, jakoś nie widzi mi się to auto, zwłaszcza tył. Mój kolega z pracy ma takie i od roku nie może sprzedać. Silnik bodajże 2,5 TDI. Jak już to A4 bo ładniejsza.
Ja nie mówiłem o dieslu..
Benzyna tylko i wyłącznie... A jeśli chodzi o 1.8t to zdecydowanie lepiej to jedzie w A4..
A6C5 w Sedanie wybrałbym ze względu na dużo przestrzeni wewnątrz... ogromny bagażnik ( dwa ciała zmieszczą się bez problemu no i wygodę) Cena zadbanego modelu też nie jest aż tak wysoka , no ale jeśli porównać Omawianą wcześniej Octavie II a A6 z tego samego rocznika no to cena przemawia na korzyść Skody. Części również są tańsze... Bo nadal płaci się za logo... choć silniki takie same ..oraz podobnie z elementami zawieszenia.
Edit;
A co do Jetty to w dobrym setupie też bym szarpnął...

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Pięknie wygląda w takim stanie. Ale nawet nie zbajerowana też się może podobać. Fajne felga dużo zmienia.
[ Dodano: 2013-01-10, 14:36 ]
Wybór jakiś będzie na pewno, a w szranki do zawodów staną:
Audi A4 B6
Skoda Octavia I
Skoda Octavia II
Volkswagen Bora
Volkswagen Jetta A5
Może by jakąś ankietę zrobić czy coś i wtedy każdy by się wypowiedział jakie z tych samochodów by wybrał. Ciekaw jestem wyników.
[ Dodano: 2013-02-11, 13:11 ]
Odkurzę trochę temat żeby coś na rzeczy było. Odnalazłem oto takie dwa ogłoszenia dotyczące Jetty. Ceny coś niskie mi się wydają ale to pewnie ze względu, że USA. Ciekawe jak z dostępnością części w Polsce i czy wersje europejskie różnią się bardzo od amerykańskich.
http://otomoto.pl/volkswagen-jetta-C27882736.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=3016456280
W ogóle warte uwagi?
[ Dodano: 2013-01-10, 14:36 ]
Wybór jakiś będzie na pewno, a w szranki do zawodów staną:
Audi A4 B6
Skoda Octavia I
Skoda Octavia II
Volkswagen Bora
Volkswagen Jetta A5
Może by jakąś ankietę zrobić czy coś i wtedy każdy by się wypowiedział jakie z tych samochodów by wybrał. Ciekaw jestem wyników.
[ Dodano: 2013-02-11, 13:11 ]
Odkurzę trochę temat żeby coś na rzeczy było. Odnalazłem oto takie dwa ogłoszenia dotyczące Jetty. Ceny coś niskie mi się wydają ale to pewnie ze względu, że USA. Ciekawe jak z dostępnością części w Polsce i czy wersje europejskie różnią się bardzo od amerykańskich.
http://otomoto.pl/volkswagen-jetta-C27882736.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=3016456280
W ogóle warte uwagi?
-

Stealth - Members