Witajcie,
Z reguły staram się jeździć z głową, ale niestety dzisiaj w nocy coś mnie podkusiło i zdarzyło mi się znacznie przekroczyć prędkość w terenie zabudowanym moim TDI .... (swoją drogą za szybkie te auta robią ), jechałem całą noc i śpieszyłem się już do domu.
Akcja miała miejsce w Zduńskiej Woli przy fotoradarze koło ronda. Jednego jestem pewien, cyknął mi fotkę ... błysk był żółty, nie wiem jaki być powinien? Może był zamalowany ? Auto mam nieprzerejestrowane, nie wiem też jak to wygląda w tej sytuacji ? Czy możliwe jest to, że był tam tylko straszak? Wiem, że i tak "już po ptokach" , ale jak widzicie nie mogę zasnąć po kilkuset kilometrowej trasie i całonocnej jeździe ;d Ewentualny mandat będzie spory ...
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Fotoradar cyknął fotke :cry:
Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
to było znaczne przekroczenie ; p nawet baaaadzo znaczne , najwyzsza połka, a najzabawniejsze jest to, ze całą drogę jechalem spokojnie, zreszą jak zawsze i nie wiem co mnie podkusiło, żeby w tamtym miejscu przycisnąć tak kretyńsko.... moje dotychczasowe spotkania z policja to byly tylko rutynowe kontrole w miłej atmosferze
beznadziejne uczucie i coś w rodzaju wyrzutów sumienia - pierwszy mandat , pocieszcie mnie jakos

beznadziejne uczucie i coś w rodzaju wyrzutów sumienia - pierwszy mandat , pocieszcie mnie jakos

-

pocieszyc cie moge tym ze mandat pewnie przyjdzie Ci za miesiac , poltorej
od jakiego czasu masz nei przerejestrowane auto i zarejestrowane na kogos z rodziny czy obca osobe ? bo jak na obca i ten ktos jeszcze nie zglosil sprzedazy w wydziale komunikacji to mandat przyjdzie do niego , bedzie sie musial odwolac wskazac sprawce czyli ciebie i dopiero do CIebie dotrze
a to chwile potrwa , jedyne pocieszenie chyba hehe
czyli mowisz 400-500zł i 10 pkt
od jakiego czasu masz nei przerejestrowane auto i zarejestrowane na kogos z rodziny czy obca osobe ? bo jak na obca i ten ktos jeszcze nie zglosil sprzedazy w wydziale komunikacji to mandat przyjdzie do niego , bedzie sie musial odwolac wskazac sprawce czyli ciebie i dopiero do CIebie dotrze

-

bioly21 - Gaduła
Też miałem swój pierwszy mandat, oj tam oj tam kolego, sprawdzałeś taryfikator
raz groziło mi 1000PLN mandatu ale oddali dokumenty i powiedzieli że mam jechać 
raz groziło mi 1000PLN mandatu ale oddali dokumenty i powiedzieli że mam jechać 
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Auto jest na starego właściciela - obcą osobę ;d zawsze można zapłacić w ratach ... a jeśli wiem, ze ponad 500 zl dostanę zwrotu podatku z US to mogę nie płacic? Sami ściągną?
-

Mogą Ci zniżyć kwotę mandatu jak znajdziesz jakiś dobry wałek typu trudna sytuacja życiowa, jesteś uczniem itp.
-

hellaflush - Gaduła
Jeżeli nie zapłacisz mandatu to po miesiącu od otrzymania go US wyśle list to pracodawcy, że chcą ściągnąć należność z wypłaty. Jeżeli kolega nie pracuje to należność ściągną ze zwrotu podatku.
-

palio - Administrator
- Silnik: 1Z++
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Pracuje
w zasadzie w dwóch firmach, w jednej otrzymam zwrot podatku, w drugiej wyjdę na zero 
w zasadzie w dwóch firmach, w jednej otrzymam zwrot podatku, w drugiej wyjdę na zero 
-

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem
Przyjmij mandat na klatę jak prawdziwy mężczyzna
Mandat sciągną Tobie ze zwrotu podatku jak ktoś wspomniał jakiś czas potrwa nim dotrze do Ciebie listem poleconym fotka z fotoradaru.
Przyjmij mandat na klatę jak prawdziwy mężczyzna
Mandat sciągną Tobie ze zwrotu podatku jak ktoś wspomniał jakiś czas potrwa nim dotrze do Ciebie listem poleconym fotka z fotoradaru.- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
bioly21 napisał(a):pocieszyc cie moge tym ze mandat pewnie przyjdzie Ci za miesiac , poltorejod jakiego czasu masz nei przerejestrowane auto i zarejestrowane na kogos z rodziny czy obca osobe ? bo jak na obca i ten ktos jeszcze nie zglosil sprzedazy w wydziale komunikacji to mandat przyjdzie do niego , bedzie sie musial odwolac wskazac sprawce czyli ciebie i dopiero do CIebie dotrze
Kolego a jak to jest jak fotoradar cyknie ci fotke a ty masz masz nieprzerejestrowane auto,tzn tak jak autor tematu masz jeszcze na starego włascieciela ,tyle że stary własciciel zgłosił w wk że sprzedał auto....wtedy dochodzą do ciebie po ubezpieczeniu czy jak????
-

maximus_spi - Gaduła
- Silnik: 1.9 TDI
- Nadwozie: 3-drzwiowe