Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
- killah
bioly21 napisał(a):AdamPLSieradz napisał(a):juby666 napisał(a):A jak auto jest nie przerejestrowane dłużej niż miesiąc to przypadkiem nie ma żadnej karyKiedyś o czymś takim słyszałem (zakładam że ty masz krócej niż miesiąc) Wiem że na pewno jest tak z oc ale nie wiem jak z rejestracją .
Auto mam od poł rokunie ma za to żadnej kary, miałem w tym czasie 2 kontrole drogowe i na pytanie dlaczego nie przerejestrowałem samochodu , odpowiadając , ze nie miałem pieniędzy i pokazując umowę kupna sprzedaży nie było żadnego problemu ;d
w przerejestrowaniu kara Ci nie grozi bo oni kar nie nakładają natomiast w urzedzie skarbowym zapłacisz mandat nie wiem jaka to bedzie kwota ale kolega tez jezdzil ponad 2 miesiace na nie przerejestrowanym , oplacil podatek w US przed przerejestrowaniem a po jakims miesiacu przyszedl mu mandat na 200zł za to ze minęło 30 dni , a jak wiadomo z US nie wygrasz
a wystarczylo po kupnie do 30 dni isc zaplacic te 2% w skarbówce i wtedy mialnbys swiety spokoj
po kupnie masz 14 dni na zaplacenie tych 2% ja spoznilem sie bodajze z 6-7 dni= 150zł mandatu

-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
maximus_spi napisał(a):bioly21 napisał(a):AdamPLSieradz napisał(a):juby666 napisał(a):A jak auto jest nie przerejestrowane dłużej niż miesiąc to przypadkiem nie ma żadnej karyKiedyś o czymś takim słyszałem (zakładam że ty masz krócej niż miesiąc) Wiem że na pewno jest tak z oc ale nie wiem jak z rejestracją .
Auto mam od poł rokunie ma za to żadnej kary, miałem w tym czasie 2 kontrole drogowe i na pytanie dlaczego nie przerejestrowałem samochodu , odpowiadając , ze nie miałem pieniędzy i pokazując umowę kupna sprzedaży nie było żadnego problemu ;d
w przerejestrowaniu kara Ci nie grozi bo oni kar nie nakładają natomiast w urzedzie skarbowym zapłacisz mandat nie wiem jaka to bedzie kwota ale kolega tez jezdzil ponad 2 miesiace na nie przerejestrowanym , oplacil podatek w US przed przerejestrowaniem a po jakims miesiacu przyszedl mu mandat na 200zł za to ze minęło 30 dni , a jak wiadomo z US nie wygrasz
a wystarczylo po kupnie do 30 dni isc zaplacic te 2% w skarbówce i wtedy mialnbys swiety spokoj
po kupnie masz 14 dni na zaplacenie tych 2% ja spoznilem sie bodajze z 6-7 dni= 150zł mandatu
po kupnie masz 30 dni na zapłacenie podatku w US a nie 14, zawsze jak auto przerejestrowywałem to chodziłem na ostatnia chwile po 27-29 dniach od daty zakupu i nigdy mandatu mi nie przysłali
-

bioly21 - Gaduła
dobra , koniec tematu, przyjdzie mandat - zapłacę za swoje grzechy i trudno ;d już się ogarnąłem 

Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
bioly21 napisał(a):maximus_spi napisał(a):bioly21 napisał(a):AdamPLSieradz napisał(a):juby666 napisał(a):A jak auto jest nie przerejestrowane dłużej niż miesiąc to przypadkiem nie ma żadnej karyKiedyś o czymś takim słyszałem (zakładam że ty masz krócej niż miesiąc) Wiem że na pewno jest tak z oc ale nie wiem jak z rejestracją .
po kupnie masz 30 dni na zapłacenie podatku w US a nie 14, zawsze jak auto przerejestrowywałem to chodziłem na ostatnia chwile po 27-29 dniach od daty zakupu i nigdy mandatu mi nie przysłali
Jednak kolego mylisz sie
nie wiem moze dopiero niedawno pezepisy sie zmienily ale sam tego zakosztowalem
https://ewnioski.pl/formularze/pcc-3-po ... informacje
-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie wiem jak wy, ale ja mam dość tematu fotoradarów, cen wachy itp. itd. Dla mnie wszystkie te urzędasy (czyt. darmozjady), przyzwyczaili się do życia nad stan i nic nie robienia. A cała ta otoczka to sposób na wyżywienie bandy nierobów. Nigdy nie wątpiłem, że ta cała jazda z fotoradarami to pic na wodę.
Najłatwiej kupić za pieniądze zwykłych ludzi badziewie z chin tylko po to, żeby mieć pretekst do dalszego ściągania ze zwykłych ludzi $$. Kpina i nic więcej.
Najłatwiej kupić za pieniądze zwykłych ludzi badziewie z chin tylko po to, żeby mieć pretekst do dalszego ściągania ze zwykłych ludzi $$. Kpina i nic więcej.
- strzelu
- Badacz tematu