Moderator: Moderator
matias95, jeśli jest jak napisałeś - to pozostaje kwestia linki i jej mocowań, od środkowego pokrętła idzie pod spód pod obudowę nagrzewnicy i uruchamia wspomnianą klapkę. Nie widzę innej opcji jak tylko ta że jest nieruchoma w pozycji na zimne. Inaczej czułbyś ciepło nawet jakby silnik miał 30 stopni
- pablomed
- Members
pablomed, tylko właśnie jest problem bo linki są na swoim miejscu
ale jedna rzecz mnie ciekawi...
węże doprowadzające płyn do nagrzewnicy są gorące, a sama nagrzewnica zimna jakby nic d niej nie dopływało
P.S. a instalacja gazowa w moim przypadku BRC moze mieć coś z tym wspólnego?
ale jedna rzecz mnie ciekawi...
węże doprowadzające płyn do nagrzewnicy są gorące, a sama nagrzewnica zimna jakby nic d niej nie dopływało
P.S. a instalacja gazowa w moim przypadku BRC moze mieć coś z tym wspólnego?
- matias95
- Berbeć
A wcześniej przed wymiana nagrzewnicy nie zasypywałeś układu chłodzenia żadnymi specyfikami Ale jak mówisz ze węzę dochodzące do nagrzewnicy są gorące to albo masz nie odpowietrzona nagrzewnice ale porostu trafiłeś na bubel a nie nagrzewnice.
-

Dawca219 - Czytacz
buble się zdarzają, biorąc pod uwagę ogrom pracy trzeba lepszej firmy kupować, a przed montażem przynajmniej w nią dmuchnąć czy ma przelot. Ale to już jest pech, zmieniałem nagrzewnice już z 6 razy w życiu i nigdy mi się nie trafiło coś takiego
- pablomed
- Members
Podepne sie pod temat z zapytaniem czy ten model nagrzewnicy bedzei pasował do 1.6 ABU
http://allegro.pl/nagrzewnica-vw-golf-i ... 69726.html
http://allegro.pl/nagrzewnica-vw-golf-i ... 69726.html
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Tak własnie identyczną założyłem, w sklepie kosztuje 55 zeta nie warto na allegro. Musiałem zdjąć ta plastykową osłonkę z denka inaczej nie chciała wejść. Nie wiem czy Febi to dobra firma jeśli o nagrzewnicę chodzi ala sam założyłem taką grzeje dobrze mam nadzieję że nie strzeli za miesiąc.
- pablomed
- Members
odlaczenie nagrzewnicy
Witam wszystkich posiadam golfa 1.8 ABS i mam problem z cieknaca nagrzewnica. Poki co chcialbym ja odlaczyc na jakis czas, poki nie dojdzie nowa bo plyn ucieka... i moje pytanie czy wystarczy tylko odpiac te dwa weze co do niej wchodza i polaczyc jakas rurka? Dodam ze mam LPG. Nie moglem nigdzie znalezc dokladnych informacji na ten temat:/
- noren13
- Czytacz
Witajcie mam taki sam problem wymieniłem latem nagrzewnicę bo ciekła, grzała jakotako.
przyszła zima i niestety w samochodzie jest zimno.
Jeżeli silnik trzymam na wyższych obrotach to jest jeszcze w miarę, jak tylko puszcze na wolne obroty momentalnie nagrzewnica robi się zimna i przestaje grzać.
Przed wymianą nagrzewnicy było ok, pompa wymieniona była 2 lata temu, oba węże są gorące, auto ma instalacje gazową.
nagrzewnica którą zamontowałem była firmy topran
Co polecacie??
jaka może być przyczyna waszym zdaniem??
przyszła zima i niestety w samochodzie jest zimno.
Jeżeli silnik trzymam na wyższych obrotach to jest jeszcze w miarę, jak tylko puszcze na wolne obroty momentalnie nagrzewnica robi się zimna i przestaje grzać.
Przed wymianą nagrzewnicy było ok, pompa wymieniona była 2 lata temu, oba węże są gorące, auto ma instalacje gazową.
nagrzewnica którą zamontowałem była firmy topran
Co polecacie??
jaka może być przyczyna waszym zdaniem??
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy