Witam
Panowie prośba do was o wsparcie duchowe w wymianie nagrzewnicy. Jak to zrobić? Podobno jest masa roboty przy tym... Ma ktoś z Was może instrukcję jak to zrobić?
Dzięki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Wymiana nagrzewnicy
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
Instrukcji jako takiej konkretnej do MK3 nie znajdziesz ale uwierz mi poświęcisz na to cały dzień i może się wyrobisz...musisz całą deske rozdzielczą ściągnąć,linki od pokręteł,śrub jest tyle że szok.Wymieniałem ostatnio z kolegą z vwgolf w 2.0 zajęło nam to cały dzień...
Ostatnio edytowano 19 gru 2009, o 14:53 przez Pascal, łącznie edytowano 1 raz
-

Pascal - Members
Snejk18, Pascal, dziękować. Pędzę do sklepu po nagrzewnicę...
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
Pascal napisał(a):Instrukcji jako takiej konkretnej do MK3 nie znajdziesz
ha wszystko mozna znalesc
FOTOPORADA prosze bardzo.. http://www.vwvento.org/porady/nagrzewnica/
-

K@mil - POMOCNIK

Guzik prawda nie trzeba zdejmować całej deski
Rozebrać trzeba tunel to podstawa następnie odkręca się wszystko co możliwe od deski rozdzielczej
Rozbiera się układ dmuchawy czyli rozłącza się go od komory gdzie schodzą się linki od pokręteł
Kolejno odkręca się węże od nagrzewnicy i w mk2 były w komorze silnika na środku grodzi dwie śrub co trzymały obudowę nagrzewnicy trzeba było je odkręcić
na końcu wyjmuje się obudowę z nagrzewnicą
Zabawa na co najmniej 6h
Rozebrać trzeba tunel to podstawa następnie odkręca się wszystko co możliwe od deski rozdzielczej
Rozbiera się układ dmuchawy czyli rozłącza się go od komory gdzie schodzą się linki od pokręteł
Kolejno odkręca się węże od nagrzewnicy i w mk2 były w komorze silnika na środku grodzi dwie śrub co trzymały obudowę nagrzewnicy trzeba było je odkręcić
na końcu wyjmuje się obudowę z nagrzewnicą
Zabawa na co najmniej 6h
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910, pewien jesteś? Bo ja to właśnie tak jak opisujesz robiłem w golfie 2 i nie napotkałem problemów, a za drugim razem 2 godziny starczyły. I jak na innym forum wykłucałem się z ludźmi że w trójce też tak się musi dać to dostałem zj.....
- pablomed
- Members
A może zamiast niepotrzebnie się sprzeczać, przeczytalibyście to co jest w linku który podesłałem...
zraz tak jakoś na początku jest napisane...
- Kod: Zaznacz cały
Nie odkręcałem deski rozdzielczej
zraz tak jakoś na początku jest napisane...
-

Snejk18 - Fanatyk
Panowie w załączniku rysunek nagrzewnicy z książki "Sam naprawiam". Na czerwono zaznaczyłem króciec podciśnienia. Do czego on służy?

-

BORYSKA - Badacz tematu
pablomed, mogę się założyć że tak co prawda sam nie wymieniałem nagrzewnicy w MK3 ale patrzyłem z ciekawości na to i jestem przekonany że taka operacja będzie do wykonania bez wyjmowania deski rozdzielczej
a tak w ogóle to ta skrzynka nz nagrzewnicą wychodzi bokiem a nie górą więc po co wyjmować deskę??
możliwe że to coś od webasta (ogrzewanie postojowe) jest ale pewny nie jestem bo nie widziałem tego jeszcze w mk3
a tak w ogóle to ta skrzynka nz nagrzewnicą wychodzi bokiem a nie górą więc po co wyjmować deskę??
możliwe że to coś od webasta (ogrzewanie postojowe) jest ale pewny nie jestem bo nie widziałem tego jeszcze w mk3
-

marcinkoz2910 - Members
na 95% da się wymienić nagrzewnicę bez demontażu deski, wymieniałem w cordobie a w golfie jest bardzo podobny układ a może nawet łatwiej 

-

pawelek03576 - Gaduła
BORYSKA temat poruszany wiele razy ale proszę bardzo foto porada z zaprzyjaźnionego forum http://mk2.vwgolf.pl/porady/nagrzewnica.pdf
-

marko1967 - Members
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy