Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Ja przyjrzałbym się sterowaniem klapami , a w szcególności ciepło zimno.
Cżęsto wypina cię zabezpieczenie pancerza linki , na pokrętłach się przesuwa.
Może zrób próbę wypnij linkę z dźwigni ustaw w skrajnym położeniu na ciepło i sprawdź jak stoi dźwignia w stosunku do "oczka linki".
Co jeszcze to tak jak pablomed napisał to może złej jakości był materiał
Lub nie zrobiłeś otoku który w oryginale jest lub sama klapa po "zamknięciu" stała lekko pod kątem i w ten sposób i tak zaciąga zimne , wtedy efekt jest taki jak w Twoim przypadku

Cżęsto wypina cię zabezpieczenie pancerza linki , na pokrętłach się przesuwa.
Może zrób próbę wypnij linkę z dźwigni ustaw w skrajnym położeniu na ciepło i sprawdź jak stoi dźwignia w stosunku do "oczka linki".
Co jeszcze to tak jak pablomed napisał to może złej jakości był materiał
Lub nie zrobiłeś otoku który w oryginale jest lub sama klapa po "zamknięciu" stała lekko pod kątem i w ten sposób i tak zaciąga zimne , wtedy efekt jest taki jak w Twoim przypadku

-

pietrasiak2 - Members
Jeszcze mi się przypomniało bo akurat na drugim forum jest o tym temat: upewnij się że pasek wielorowkowy nie jest założony nad zamiast pod kołem pompy wody - częsta pomyłka i daje takie problemy z grzaniem wnętrza i chodzeniem silnika.
- pablomed
- Members
Witam serdecznie
Podepnę się pod temat,bo mam podobny problem.A mianowicie:
Niedawno miałem wymienianą nagrzewnicę,stara była walnięta i białe tłuste szyby się robiły od nawiewu.Powiedziałem mechanikowi żeby przy okazji wymiany nagrzewnicy zobaczył jak wygląda klapka zimne/ciepłe,i w razie czego ją okleił.Mówił że klapka była OK. Na dzień dzisiejszy z nawiewów leci co najwyżej letnie powietrze.Dodam jeszcze,że na postoju leci tylko zimne
Temp 90°,wiatrak się załącza,wężyk do zbiorniczka drożny.Dotykałem węży do nagrzewnicy i na postoju są ledwo letnie,po przejechaniu kilku km węże ciepłe,ale nie gorące.Poradzi mi ktoś co to może być? Termostat,pompa wody...?
Podepnę się pod temat,bo mam podobny problem.A mianowicie:
Niedawno miałem wymienianą nagrzewnicę,stara była walnięta i białe tłuste szyby się robiły od nawiewu.Powiedziałem mechanikowi żeby przy okazji wymiany nagrzewnicy zobaczył jak wygląda klapka zimne/ciepłe,i w razie czego ją okleił.Mówił że klapka była OK. Na dzień dzisiejszy z nawiewów leci co najwyżej letnie powietrze.Dodam jeszcze,że na postoju leci tylko zimne
Temp 90°,wiatrak się załącza,wężyk do zbiorniczka drożny.Dotykałem węży do nagrzewnicy i na postoju są ledwo letnie,po przejechaniu kilku km węże ciepłe,ale nie gorące.Poradzi mi ktoś co to może być? Termostat,pompa wody...?- maras2574
- Berbeć
maras2574 napisał(a):Tylko w ten sposób:
Odkręciłem korek od zbiorniczka,odpaliłem i po trzecim załączeniu i wyłączeniu się wiatraka zakręciłem i zgasiłem auto
+ włączyłeś nadmuch na full, środkowe pokrętło na grzanie ? Może nagrzewnica nadal zapowietrzona ?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy