Moderator: Moderator
linka nawiewu - nie wieje na twarz
Witam
mam problem z linka nawiewu, na szybe i na nogi dziala bez zarzutu, ale na twarz lekko
doszedlem juz do tego ze linka do konca nie dopycha tego suwaka
linka na dole jest zaczepiona blaszka, ona jest tylkp w jednym miejscu zaczepiana zeby nie gonila?
wymienialem nagrzewnice i dlatego teraz mam z tym problem
zalozylem deske rozdzielcza i nie wiem czy musze ja sciagnac by to naprawic czy nie? dostep od dolu do linek mam, naciagalem pancerz bardziej ale to nic nie dalo
a i jedno dodatkowe pytanie, nawiew na 2 ma sile 4, a na 3 ma 2, 1 wogole nie dziala, cos pomieszalem w kabelkach?
dzieki z gory za pomoc
mam problem z linka nawiewu, na szybe i na nogi dziala bez zarzutu, ale na twarz lekko
doszedlem juz do tego ze linka do konca nie dopycha tego suwaka
linka na dole jest zaczepiona blaszka, ona jest tylkp w jednym miejscu zaczepiana zeby nie gonila?
wymienialem nagrzewnice i dlatego teraz mam z tym problem
zalozylem deske rozdzielcza i nie wiem czy musze ja sciagnac by to naprawic czy nie? dostep od dolu do linek mam, naciagalem pancerz bardziej ale to nic nie dalo
a i jedno dodatkowe pytanie, nawiew na 2 ma sile 4, a na 3 ma 2, 1 wogole nie dziala, cos pomieszalem w kabelkach?
dzieki z gory za pomoc

- Vocal
- Berbeć
poleciał mi biały dymek z nawiewów
elo
nie mam zielonego pojęcia dlaczego i co to było. W trakcie jazdy używałem klimy przez jakieś 60 km. Nagle zauważyłem biały bezwonny (aczkolwiek ledwo widoczny) dymek który zaczął wydostawać się z nawiewów.
Klima nadal działała. Wyłączyłem ją a potem włączyłem po kilku minutach i znowu ten sam objaw. Sprawdziłem nawiewy z wyłączoną klimą - brak dymku. Brak dymku również na włączonym nagrzewaniu.
Teraz wieczorem po jakiś 8 godzinach od tego incydentu włączyłem klimę i chodzi normalnie. Przez jakieś 20 km żadnego dymku.
dzięki za jakieś podpowiedzi.
nie mam zielonego pojęcia dlaczego i co to było. W trakcie jazdy używałem klimy przez jakieś 60 km. Nagle zauważyłem biały bezwonny (aczkolwiek ledwo widoczny) dymek który zaczął wydostawać się z nawiewów.
Klima nadal działała. Wyłączyłem ją a potem włączyłem po kilku minutach i znowu ten sam objaw. Sprawdziłem nawiewy z wyłączoną klimą - brak dymku. Brak dymku również na włączonym nagrzewaniu.
Teraz wieczorem po jakiś 8 godzinach od tego incydentu włączyłem klimę i chodzi normalnie. Przez jakieś 20 km żadnego dymku.
dzięki za jakieś podpowiedzi.
- killah
Nawiewy do czyszczenia i odgrzybianiaRafał wwl napisał(a):Mi to jeszcze jak włączam ciepłe to taki dziwny zapach leci...
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
killah napisał(a):czytając inne fora doszedłem do postu że to parownik może zachodzić lodem/szronem i generalnie to nie ma się czym przejmować.
many od klimy tez podobnie mi powiedzial ze to normalne jak sa wysokie tem okolice 30 stopni i wyzej

VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
u mnie było to samo, na początku myślałem że to pożar
po wyłączeniu klimy i przejechaniu kilkudziesięciu km objawy ustały...
po wyłączeniu klimy i przejechaniu kilkudziesięciu km objawy ustały...-

szmeli - Czytacz
killah napisał(a):czytając inne fora doszedłem do postu że to parownik może zachodzić lodem/szronem i generalnie to nie ma się czym przejmować.
Dokładnie , ale powiem Ci że miałem tak kilka razy w zeszyłm roku i po odgrzybieniu przestało
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy