Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Bierzesz sobie paste tą samą co polerowałeś i jedziesz co jakiś czas można to robić systematycznie albo jak to mówią zaczną zachodzić czyli pojawiac sie mleko. generalnie dobrze zrobiona polerka powinna strzymac conajmiej sezon bez pastowania.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
tomek_s23 napisał(a):To jest raczej home made z którym każdy sobie poradzi i po dobrych kosztach, a na wygląd wg mnie na prawdę nie można narzekać.
Każdy poradnik jest dobry - zawsze w mniejszym czy w większym stopniu przybliża nas do tematu

Radi napisał(a):Bierzesz sobie paste tą samą co polerowałeś i jedziesz co jakiś czas można to robić systematycznie albo jak to mówią zaczną zachodzić czyli pojawiac sie mleko. generalnie dobrze zrobiona polerka powinna strzymac conajmiej sezon bez pastowania.
No liczę na to, że z sezon wytrzymają
Bo co miesiąc kół mi się nie będzie chciało ściągać
No ale jak będzie mus to mus
A co możesz powiedzieć odnośnie wosków?
- WNSCHOLES
- Czytacz
WNSCHOLES napisał(a):No liczę na to, że z sezon wytrzymają Bo co miesiąc kół mi się nie będzie chciało ściągać
No ale jak będzie mus to mus
A co możesz powiedzieć odnośnie wosków?
Nikt nie mówi że trzeba je ściągać szmatka w dłoń i na samochodzie można to robić dokładnie tak jak byś woskował tylko bardziej wcierasz i polerujesz po myciu 15 min i przepolerowane czy to aż tak dużo?
Co do wosków to nie, raczej pasty a tych na rynku nie brakuje ludzie polecają automax, autosol
-

Radi - Members
Nie potrzebnie chcesz polerowac środek felgi kupa roboty a itak prawie tego nie widać ja bym wypolerował do granicy frontu i już. Co do tej porady to jak ma być ładnie to nie papierami 240,400.1000,2000 bo to za duże odstepy i nie spolerujesz poprzednich rys tylko na spokojnie 240,400,600,800,1000,1500,2000,2500 roboty dużo więcej ale efekt wyjdzie 100 razy lepszy.
-

Radi - Members
Radi napisał(a):Nie potrzebnie chcesz polerowac środek felgi kupa roboty a itak prawie tego nie widać ja bym wypolerował do granicy frontu i już. Co do tej porady to jak ma być ładnie to nie papierami 240,400.1000,2000 bo to za duże odstepy i nie spolerujesz poprzednich rys tylko na spokojnie 240,400,600,800,1000,1500,2000,2500 roboty dużo więcej ale efekt wyjdzie 100 razy lepszy.
Czyli środek "byle by było" a przód jechać papierami o niewielkich odstępach gradacji. Przyjąłem
Po kolei to wygląda tak:
1. Zdzieram stary lakier środkiem.
2. Poleruję felgę papierami ściernymi w niewielkich odstępach gradacji.
3. Na koniec poleruję pastą.
Czy o czymś zapomniałem?

- WNSCHOLES
- Czytacz
Radi napisał(a):Dokładnie![]()
Do tego dużo cierpliwości bo polerowanie felgi w 10 godz jak w poradzie wydaje mi sie nie możliwe chyba że jesteś flash na spidzie
Pare piwek i do roboty
A polerką by się tego nie zrobiło?
Bo mam dość "proste" felgi 
- WNSCHOLES
- Czytacz