VAG

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Matteusz50 » 28 lip 2012, o 12:45

trojeczkaGT napisał(a):ten blad mowi wszystko

17978- Immobilizer Blokowanie startu silnika

;p takze szukaj dziada i wywalaj go




Tylko co odłączyć żeby go wywalić?? jak to zrobić? znam się troche na elektryce ale immo nigdy nie odłączalem
Matteusz50
Matteusz50
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 3 lip 2011, o 13:40
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

 

Postprzez palio » 28 lip 2012, o 12:50

immo powinno znajdować się nad kostką stacyjki.Żeby go znaleźć trzeba zdjąć obudowę kierownicy. Wywalenie może ni wiele pomóc, gdyż błąd zapisany jest w ECU.

Ewentualnie podłączyć vaga i spróbować zrobić adaptację immo.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez trojeczkaGT » 28 lip 2012, o 15:19

zrobic obejscie immo polaczyc wszystko tak jak bylo bez immobilajzera
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Obrazek
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1737
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW

Postprzez palio » 29 lip 2012, o 08:36

trojeczkaGT napisał(a):zrobic obejscie immo polaczyc wszystko tak jak bylo bez immobilajzera



trzeba będzie jeszcze immo wyłączyć w ECU :-P , bo immo jest kodowane do ECU
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 12 sie 2012, o 14:19

osobiście wygląda mi to na słabą masę

masz tam błędy EKU i ładowania DF

wyczyść wszystkie połączenia masowe pod maską wykasuj błędy i pojeździj trochę i ponownie odczytaj błędu

[ Dodano: 2012-08-12, 13:20 ]
a z tym immo to nie piszcie głupot jak nie wiecie na 100% jak to obejść bo tylko mieszacie koledze w głowie
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez tomi2561 » 10 wrz 2012, o 11:29

No to chyba norma że rozłącza jak sprzeglowcisniesz bo przerywaprace tempo tak jak i hamulec. Powiem ci ze ja mam seryjny tempo w manetce i jak kupilem golfine 2 lata temu to do tej pory niechodzil tempomat i w koncu znajomy podlaczy go pod VAS'a i w kompie aktywowal i reagowal np. na hamulec nozny ale nie sprawdzilismy na polozeniuu sprzegla i na manetce i po jakims czasie pojechalem do innego znajomego na zbierznosc i tak przy okazji wyjal mi czujnik ze sprzegla i spisalem numerki zeby go zakupic bo powiedzial ze to jest wlasnie czesta przyczynanie dzialajacego tempo i poruszal nim troche, podmuchal i wsadzil na miejsce i od tamtej pory tempo dziala az milo :)
tomi2561
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 9 wrz 2011, o 14:29
Lokalizacja: Lbn

Postprzez Piaggio » 10 wrz 2012, o 15:48

tomi2561, Problem już dośc dawno rozwiązałem- wyjełem, rozebrałm czujnik przeczysciłem styki wsadziłem ponownie- dopasowalem dlugość na regulacji i działa:-) Co prawda bardzo zadk go używam ale na wyposazeniu jest hehe :lol:
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Podpinanie golfa do komputera

Postprzez adziok09 » 26 wrz 2012, o 18:47

Witam

Chciałbym podpiąć swojego golfa do komputera ale za bardzo nie wiem jakie kable jaki program użyć muszę sprawdzić sprawność czujników i sondy lambdy, proszę o poradę
Golf III 1.4 60KM 1991.11
I czy tym kablem będę mógł sprawdzić odrazu swoje Mondeo mk3 2004r. tam jest taka kostka trapez

Dzięki za informacje.

[ Dodano: 2012-09-26, 18:19 ]
Poszukałem troche na allegro i nie jestem pewnien czy bedzie to ,,grało"
http://allegro.pl/vag-kkl-obd2-usb-skod ... 20914.html
plus
http://allegro.pl/przejsciowka-adapter- ... 20906.html

albo
http://allegro.pl/elm-327-1-4-fiat-ford ... 21148.html

tylko czy to będzie działało na Golfie bo na Mondeo na pewno
Avatar użytkownika
adziok09
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 18:28
Lokalizacja: Wlb

Postprzez authority » 26 wrz 2012, o 21:42

Ja mam jak z poniższego linku i w zupełności Ci wystarczy:
http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html

Program darmowy VCDS Lite:
http://www.ross-tech.com/vcds-lite/download/index.html

Od razu powiem, że tym możesz sprawdzić tylko błędy sondy, a czy ona jest sprawna to już tym nie sprawdzisz. Sprawdź czy masz gniazdo OBD1 czy może OBD2, bo ja dla przykładu w swoim golfie '93 mam OBD2.
Na tym co podałem kablu nie podłączysz się do Mondeo.
Avatar użytkownika
authority
Czytacz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 00:28
Lokalizacja: Biała Podlaska

Postprzez adziok09 » 27 wrz 2012, o 19:51

mam dwie wtyczki pod tymi zaślepkami kwadratowymi
Avatar użytkownika
adziok09
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 18:28
Lokalizacja: Wlb

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości