Układ wysokiego napięcia (kable, świece, kopułki, cewki itp)

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Układ wysokiego napięcia (kable, świece, kopułki, cewki itp)

Postprzez Ginek » 22 lip 2014, o 02:31

Witam od jakiegos czasu przeskakuje mi i skra i co jakis czas obroty mi przez to falowały, dzisiaj wnocy postanowiłem po patrzac i zlokalizowac miejsce i okazalo sie ze pod dwiema fajkami widac błyśniecie jak iskra przeskakuje. Jaka może byc tego przyczyna ?
Ostatnio edytowano 22 sie 2014, o 23:06 przez Ginek, łącznie edytowano 2 razy
Ginek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 lip 2014, o 02:24
Lokalizacja: Radziejów

Układ wysokiego napięcia (kable, świece, kopułki, cewki itp)

 

Postprzez bambo » 22 lip 2014, o 04:58

Pierwszy post wiec należałoby sie przywitać :-D A odnośnie zadanego pytania, to masz przebicie na fajce. Tylko wymiana na nowe pomoze.
Avatar użytkownika
bambo
Moderator Globalny
 
Posty: 651
Dołączył(a): 5 lut 2013, o 22:46
Lokalizacja: MysłoVWice
Rocznik: 98
Silnik: 1.8 20V AGN
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Gesiu_15 » 22 lip 2014, o 08:00

Ginek masz przebicie na kablach zapłonowych , nadają się tylko do wymiany .

Propouje kupienie kabli BERU i będziesz miał na dłuższy czas spokój .

Nie kupuj jakiś tam "tańszych" kabli zapłonowych bo po krótkim czasie będziesz musiał je wymieniać i wyjdzie na to samo co byś dołożył i kupił BERU . :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Ginek » 13 sie 2014, o 11:31

Kable wymienione ale jeszcze czasemi przerwie, i jak postoji tak z 7 godzin to jak sie odpali obroty faluja i słychać jak iskra przeskakuje. A może postać tak 3 godziny odpale go i jest normalnie. Nie wiem o co chodzi z tym.
Ginek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 lip 2014, o 02:24
Lokalizacja: Radziejów

Postprzez klaudek669 » 13 sie 2014, o 16:22

Co za kable kupiłeś ? :mrgreen:

Pewnie jakies robione przez małe chińskie rączki. Twoje stare miedziane kable jeżeli były dobrej firmy będą lepsze niż tandetne nowe.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez Gesiu_15 » 13 sie 2014, o 16:31

klaudek669 napisał(a):Co za kable kupiłeś ? :mrgreen:

Pewnie jakies robione przez małe chińskie rączki. Twoje stare miedziane kable jeżeli były dobrej firmy będą lepsze niż tandetne nowe.


pewnie jakieś Sentech czy jakiś wynalazek . Nie ma się co dziwić ;-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 13 sie 2014, o 20:29

Winne mogą być przecież też świece, przy takich objawach się je zmienia dla świętego spokoju, a tak doraźnie - jeśli fajki mają metalowe osłony to usunięcie ich może zlikwidować na chwilę problem , np gdzieś w trasie zanim się nowych nie kupi
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Ginek » 13 sie 2014, o 23:24

No te metalowe osłonki zdjąłem też właśnie sa to kable ,,JANMOR PROLINE,,
Ginek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 lip 2014, o 02:24
Lokalizacja: Radziejów

Postprzez prezesik » 15 sie 2014, o 01:48

Jak pisze pablomed - zmień świece, byćmoże mają już przebicie. Ja u siebie nigdy nie zdejmowałem metalowych osłonek z kabli.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez klaudek669 » 15 sie 2014, o 10:07

Też uważam że nie ma sensu ich ściągać - one służą antyzakłóceniowo i jeżeli je masz nie będziesz powodował zakłóceń w odbiorze tv ani radia :mrgreen:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez pablomed » 15 sie 2014, o 11:47

ja napisałem o zdjęciu tymczasowym, w razie problemu w trasie. A co do Janmorów, niezłe kable, miałem je do próby pierwszego zdjęcia fajek ze świec - bo wtedy wszystkie się w fajkach poutrywały
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Ginek » 22 sie 2014, o 21:42

Problem rozwiazany swiece do wymainy były dzieki za pomoc.
Ginek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 lip 2014, o 02:24
Lokalizacja: Radziejów

Następna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości