Moderator: Moderator
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Gniewko, Nie masz kawałka suchej szmaty??? Owiń ciut za fajką i przyłóż do silnika jak najbliżej -niecałe 2 cm. odległość-.Nie trzeba nocy czy ciemnego pomieszczenia!!! Iskra jest dobrze widoczna.Jak fajkę tylko położysz będzie za duża odległość i iskry nie będzie!!! Sucha szmatka lub rękawica i nic Ciebie nie "kopnie". A tak konkretnie przypomnij sobie jakie są odległości elektrod na świecy- 0,7-0,9mm. 
Ostatnio edytowano 9 lis 2014, o 10:42 przez fosfor4, łącznie edytowano 2 razy
kaziowy
-

fosfor4 - Badacz tematu
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8 AAM
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
fosfor4, Prawda, prawda, ale przezorny zawsze ubezpieczony
[ Dodano: 2014-11-10, 22:33 ]
Golf w połowie można powiedzieć już zdechł, teraz odpala tylko na po pych bo już nawet na ciepłym silniku niue pali. Zauważyłem falujące obroty na benzynie jak i na gazie. Obstawiam na 99% iż powodem moich problemów są kable. Sprawdzałem iskrę na cewce zapłonowej i jest. Kabel masowy od cewki porządnie oczyściłem więc przy następnej wolnej chwili biorę się za kable i zobaczymy co z tego wyniknie.
P.s. Czy przy bardzo zadżumionych świecach w benzynie może auto wg nie chcieć odpalić na zimnym jak i ciepłym silniku ?
[ Dodano: 2014-11-10, 22:33 ]
Golf w połowie można powiedzieć już zdechł, teraz odpala tylko na po pych bo już nawet na ciepłym silniku niue pali. Zauważyłem falujące obroty na benzynie jak i na gazie. Obstawiam na 99% iż powodem moich problemów są kable. Sprawdzałem iskrę na cewce zapłonowej i jest. Kabel masowy od cewki porządnie oczyściłem więc przy następnej wolnej chwili biorę się za kable i zobaczymy co z tego wyniknie.
P.s. Czy przy bardzo zadżumionych świecach w benzynie może auto wg nie chcieć odpalić na zimnym jak i ciepłym silniku ?
- Gniewko
- Berbeć