sprawdzałem we wkładkach z tyłu, napięcie na pozycje jest, na stop nei ma.
u mnie stopu świeca sie zawsze (neizależnie od zapłonu)
wczoraj jeszcze w nocy grzebałęm w golfie, chciałem się dostać do skrzynki z bezpiecznikami, sądziłem ze uda mi się sprawdzić przewód za skrzynką czy jest na nim napięcie i.... stop zaczął magicznie działać.... nei wiem o co chodzi, moze jakies połączenie było luźne...
Moderator: Moderator
lampy od VENTO
hejo mam problem na dniach bede miał vento w swoim Cabby, i mam aproblem bo mam wtyczki do lamp okrągłe a w lampach od vento mam prostokątne i co teraz??
bo ogolnie jak patrzałem to sa przejściówki/adaptery ale z prostokatnych na okragłe ale nie ma na odwrót
bo ogolnie jak patrzałem to sa przejściówki/adaptery ale z prostokatnych na okragłe ale nie ma na odwrót

Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html
<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
Brak świateł z tyłu.
Witam!
Panowie szukam podpowiedzi co może być przyczyną braku świateł z tyłu tj.: stopu, postojowych oraz cofania, jedyne co działa to kierunkowskazy.
Żarówki sprawdzałe, bezpieczniki też, do głowy przyszło mi że może gdzieś kable są łączone na jakiejś kostce, tylko teraz pytanko gdzie można taki łącznik znaleźć.
Mój golfiacz to 1.9 TDI z 1997r.
Bardzo będe wdzięczny za podpowiedź.
Zdrowie!
Panowie szukam podpowiedzi co może być przyczyną braku świateł z tyłu tj.: stopu, postojowych oraz cofania, jedyne co działa to kierunkowskazy.
Żarówki sprawdzałe, bezpieczniki też, do głowy przyszło mi że może gdzieś kable są łączone na jakiejś kostce, tylko teraz pytanko gdzie można taki łącznik znaleźć.
Mój golfiacz to 1.9 TDI z 1997r.
Bardzo będe wdzięczny za podpowiedź.
Zdrowie!
- frredy
- Berbeć
sprawdz mase 

Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
Weź sobie wyjmij wtyczkę od lewej tylnej lampy i zobacz czy tam będziesz miał prąd w czasie świecenia danego światła. Wszystkie kable do tylnych świateł idą najpierw do tylnej lewej lampy a następnie dalej. Wszystkie potrzebne kable idą więc w lewym progu. Często jest tak że przepala się masa w/w lampie i są problemy począwszy od migotania lampki od przeciwmgielnych a skończywszy na braku świecenia. Przy okazji jakbyś wyjął wtyczkę przeczyść masę (brązowy kabel) bo pewnie masz zaśniedziała.
- michaal
- Badacz tematu
coś takiego ale na odwrót
bo ja mam nowego typu a chce przejsć na starego typu kostke ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
bo ja mam nowego typu a chce przejsć na starego typu kostke ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
Mój Concept
-

jasiu0997 - Members
kurde chyba tylko to mi zostanie...
czeka mnie wyprawa na szrot w poszukiwania
czeka mnie wyprawa na szrot w poszukiwania

Mój Concept
-

jasiu0997 - Members
jasiu0997 napisał(a):i co teraz?
Znajdź nowsze instalacje z lamp h4 golfa/vento na szrocie i wsadź do tych ventowych lampek i po sprawie
Ja tak zrobiłem i mam bez drutowania 
-

Karol B. - Members
a to otwór w tych lampach jest w obu przypadkach prostokątny
bo widziałem ze to gniazdo jest wciskane 
bo widziałem ze to gniazdo jest wciskane 
Mój Concept
-

jasiu0997 - Members