Moderator: Moderator
Drogowe razem z mijania
Witam mam takie pytanie
Czy jeżeli przełączę sobie światła drogowe tak by świeciły razem ze światłami mijania a mijania zostawił tak jak jest czyli świeci para boczna, przekaźnik nie wysiądzie?;>
Czy jeżeli przełączę sobie światła drogowe tak by świeciły razem ze światłami mijania a mijania zostawił tak jak jest czyli świeci para boczna, przekaźnik nie wysiądzie?;>
- ratajq
- Berbeć
ratajq napisał(a):Witam mam takie pytanie
Jak bedziesz jezdzil tak dlugo to moze paść, tak samo moze byc z odbłysnikiem, a nastepną sprawą jest to, że możesz stracić lampy jak i lusterka tylko to zależy na jakiego użytkownika drogi trafisz
czy na spokojnego z kijem czy z adhs z kluczem do kół-

K@mil - POMOCNIK

Ty tak w dzień chcesz jeździć? W lampach z żarówką h4 tak nie zrobisz, h1+h1 to zrobisz i innych w których drogowe i mijania są na oddzielnych żarówkach. Może o to Ci chodzi
http://www.golf3.pl/topics4/swiatla-kro ... t10091.htm
http://www.golf3.pl/topics4/swiatla-kro ... t10091.htm-

Karol B. - Members
Ja tak jeżdże i jest okej . - trzeba zrobić odpowiednią zworkę.
Napewno świeci lepiej niż na samych drogowych .
Tylko że wtedy nie bierze 100 watt lecz 200.
Mam mocny alternator i nie ma żadnych problemów.
Swiatła Regulowałem sobie sam i napewno nikogo nie oślepiam. Ustawiłem tak abym widział droge w nocy i zeby nie swieciło na szyby nadjeżdżającym z naprzeciwka.
Jak ustawiłem niżej to juz nic nie widziałem, moment zrobiłbym wypadek.
Napewno świeci lepiej niż na samych drogowych .
Tylko że wtedy nie bierze 100 watt lecz 200.
Mam mocny alternator i nie ma żadnych problemów.
Swiatła Regulowałem sobie sam i napewno nikogo nie oślepiam. Ustawiłem tak abym widział droge w nocy i zeby nie swieciło na szyby nadjeżdżającym z naprzeciwka.
Jak ustawiłem niżej to juz nic nie widziałem, moment zrobiłbym wypadek.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
drogowe razem z halogenami?
Wystąpił u mnie taki problem ze od jakiegoś czasu włączają mi sie halogeny same z przodu, wiecie może co jest przyczyną tego ?
- radwoj30
- Berbeć
a konkretnie? Bo w tytule masz razem z drogowymi. Więc czy tylko z drogowymi czy również z mijania. oraz czy to jest fabryczna instalacja czy dokładane halogeny, jesli dokładane czy mają dodatkowe przekaźniki założone czy nie. Bez tych info cięzko bedzie ustalic przyczynę..
- pablomed
- Members
Żarówki czy światła ?proszę o pomoc !
Witam, mam pewien problem, otóż w moim golfiku mam zmontowane te lampy:
http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2120666288
Na światłach mijania miałem założone zwykłe żarówki "h1 55 wat" widoczność prawie zerowa ..po czym pojechałem do sklepu i kupiłem "h1 100 wat" ...Bez rezultatu, na światłach drogowych które mają żarówki "h1 55 wat" w miarę można jechać, na światłach drogowych w żadnym przypadku nawet nie razi kierowców ...Teraz mam pytanie, czy mogę coś z tym zrobić ?
Myślałem nad:
-wymienić na żarówki imitujące światło ksenonowe.
-zamontować światła od Golfa mk IV (Jeżeli istnieje taka możliwość)
-Lub po prostu pomyśleć nad innymi światłami.
Oto moje propozycje nad którymi pomyślałem.
Chciałbym jednak pozostać przy tych światłach bo w golfa włożono bardzo wiele serca i czasu i pasują do niego
Z góry dziękuje za wszelką waszą pomoc i radę !:)
http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2120666288
Na światłach mijania miałem założone zwykłe żarówki "h1 55 wat" widoczność prawie zerowa ..po czym pojechałem do sklepu i kupiłem "h1 100 wat" ...Bez rezultatu, na światłach drogowych które mają żarówki "h1 55 wat" w miarę można jechać, na światłach drogowych w żadnym przypadku nawet nie razi kierowców ...Teraz mam pytanie, czy mogę coś z tym zrobić ?
Myślałem nad:
-zamontować światła od Golfa mk IV (Jeżeli istnieje taka możliwość)
-Lub po prostu pomyśleć nad innymi światłami.
Oto moje propozycje nad którymi pomyślałem.
Chciałbym jednak pozostać przy tych światłach bo w golfa włożono bardzo wiele serca i czasu i pasują do niego
Z góry dziękuje za wszelką waszą pomoc i radę !:)
The soul of the stable VW.
- Milek94
- Berbeć
Milek94 napisał(a):-Lub po prostu pomyśleć nad innymi światłami.
Zmień na ori H1+H1 albo projektory najlepsze światła do Mk3

- Lobus
- Ekspert
żarówka imitująca ksenon to tylko imitacja.. nie sprawi że oświetlenie drogi będzie lepsze bo przecież nie jest to żarnik ksenonowy z prawdziwego zdarzenia..
i wyjmij te 100watowe żaróweczki bo ci sie te lampki potopią... chyba ze są do nich przystosowane...
Kolega Lobus dobrze radzi... wymień lampy na ori h1/h1 + przekaźniki do lamp i gwarantuje ci że szybko zapomnisz o eńdżelejesach...
YY zaraz moment.. To ty ich w ogole nie regulowałeś skoro na długich nie razisz jadących znad przeciwka...?

Ostatnio edytowano 28 lut 2012, o 21:47 przez Paweu, łącznie edytowano 1 raz
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio