Moderator: Moderator
Brak świateł mijania
Jak w temacie przestały świecić przednie światła mijania działają tylko postojówki wszystkie czy 2 bezpieczniki by szlag trafił naraz ?Może przełącznik świateł jak to sprawdzić?
-

tomasz291 - Czytacz
- muchomorek165
- Czytacz
Brak świateł od wstecznego
Witam wszystkich.Ostatnio zauważyłem że po włączeniu wstecznego, światła (jedno i drugie) od wstecznego mi nie świecą.Żarówki są ok, więc w czym może być problem?
A przy okazji chciał bym się zapytać tak z ciekawości czy to normalne że w moim golfie jest tylko jedno światło przeciwmgłowe tylne od strony kierowcy które tylko ono świeci?Z prawej strony też powinno być?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
A przy okazji chciał bym się zapytać tak z ciekawości czy to normalne że w moim golfie jest tylko jedno światło przeciwmgłowe tylne od strony kierowcy które tylko ono świeci?Z prawej strony też powinno być?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
-

e-piotrek - Czytacz
e-piotrek, Sprawdź bezpiecznik nr.14
To jest normalne(tak golf wychodził z fabryki),ale możesz zrobić 2 przeciwmgielne,wystarczy w prawej lampie wyłamać zaślepkę,w które miejsce wkładamy żarówkę,i podłączamy pod lewe światło przeciwmgielne.e-piotrek napisał(a):czy to normalne że w moim golfie jest tylko jedno światło przeciwmgłowe tylne od strony kierowcy które tylko ono świeci?Z prawej strony też powinno być?
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
po przeglądałem trochę to forum i jedną z przyczyn nie działania świateł od wstecznego może być jakiś czujnik wstecznego.Możecie mi mniej więcej napisać gdzie ten czujnik się znajduję w mojej golfinie (gdzieś na wierzchu pod maską czy pod podwoziem wkręcony gdzieś w skrzynie)?
-

e-piotrek - Czytacz
-

łukasz1983 - Members
tak sprawdziłem wszystkie i wszystkie są ok (wiem że bezpiecznik nr.14 niebieski jest od cofania no i on także był ok)W takim razie pozostał mi tylko czujnik, tylko nie widziałem gdzie on się znajduje
Ok dzięki kolego za zdjęcia 
Ok dzięki kolego za zdjęcia 
Ostatnio edytowano 28 gru 2013, o 15:10 przez e-piotrek, łącznie edytowano 1 raz
-

e-piotrek - Czytacz
-

łukasz1983 - Members
e-piotrek, Nie jestem pewny na sto,ale czujnik jest w dolnej części skrzyni,więc pewnie poleci olej.
Wykręć szybko stary i wkręć nowy i będzie ok.
Ale najpierw sprawdź,czy to na pewno wina czujnika.
Ściągnij z niego wtyczkę,zewrzyj w niej styki i włącz zapłon,jak zaświecą się światła wstecznego to czujnik uwalony.
Wykręć szybko stary i wkręć nowy i będzie ok.
Ale najpierw sprawdź,czy to na pewno wina czujnika.
Ściągnij z niego wtyczkę,zewrzyj w niej styki i włącz zapłon,jak zaświecą się światła wstecznego to czujnik uwalony.
-

łukasz1983 - Members
Witam. Znalazłem na alledrogo takie cacuszko i chciałbym posłuchać waszych opinii na ten temat. Co o tym sądzicie i czy są lepsze od Night Breaker Plus nie tylko na papierze ale i w praktyce.
http://allegro.pl/osram-h1-night-breake ... 52431.html
Sądzę że są to nowe żarówki które nie dawno weszły na rynek więc chyba nie ma ich jeszcze na naszym wspaniałym forum
Barwa: 3900-4000K więc to musi ładnie oświetlać drogę
tak mi się wydaje bo nie wiem ile mają tradycyjnie night breaker plus
http://allegro.pl/osram-h1-night-breake ... 52431.html
Sądzę że są to nowe żarówki które nie dawno weszły na rynek więc chyba nie ma ich jeszcze na naszym wspaniałym forum
Barwa: 3900-4000K więc to musi ładnie oświetlać drogę
tak mi się wydaje bo nie wiem ile mają tradycyjnie night breaker plus-

golf 1.4 - Gaduła
- Silnik: 1.4 ABD
- Nadwozie: 5-drzwiowe
...to jednak nie czujnik.Zrobiłem tak jak mi pisałeś na włączonym zapłonie zwarłem wtyki kostki i światła wstecznego nie zaświeciły się.Po ściągnięciu tylnej lewej lampy i ściągnięciu kostki która do niej jest wpięta, zauważyłem że jedna wtyka która jest zatopiona w plastiku w lampie jest urwana i to chyba ona odpowiada za światła wsteczne.Jak fachowo nazywa się ta cała ścieżka tylnej lampy, w której są umieszczone żarówki?
-

e-piotrek - Czytacz