Moderator: Moderator
mam pytanie, posiadam reflektory przednie h1+h1, czy jest to normalne w tych lampach że po włączeniu świateł drogowych wyłączają się mijania ? zaznaczę jeszcze że np. jak migam komuś drogowymi to mijania świecą natomiast przy włączeniu na stałe drogowych mijania gasną
-

edward_k - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
edward_k, Kolego nie powinno tak się dziać (mijania gasną po zapaleniu długich przy żarówkach h4,żeby nie powypalało odbłyśników), ja jak miałem h1+h1 to po włączeniu długich mjania nie gasną.Ja tak miałem seryjnie i nie mam zworki,a ty musiałeś mieć h4 i zmieniłeś na h1+h1, wystarczy zrobić zworkę w skrzynce bezpieczników.
Tu masz fotke zworki to jest ta blaszka w krztałcie litery C
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e49 ... fcfa5.html
Tu masz fotke zworki to jest ta blaszka w krztałcie litery C
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e49 ... fcfa5.html
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
Problem z przygasaniem oswietlenia
Witam. Czy ktoś może mi pomóc, mam problem z oświetleniem problem polega na tym, że jak mam włączone światla i włączam kierunki to jest zauważalne takie przebicie w oświetleniu i z tylu też widac, że światła przygasają w rytm kierunku. Czyściłem masy' ale nie wiem co może być przyczyną. dzięki za odp i pozdro
- fight18
- Czytacz
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
Podstawa to kabel brązowy masowy biegnący od lewej lamy tylnej do punktu masowego przy karoserii nad lewym kołem tylnym. Tam niema zwykle co czyścić bo końcówki tego kabla się normalnie upalają, albo we wtyczcze przy lampie albo przy mocowaniu do karoserii. Więc oglądaj ponownie.
Jeśli upaił się styk tego kabla przy lampie, to na jej płytce znajdziesz jeszcze inne wolne miejsca do których możesz podłączyć masę dodatkowo pociągniętym kablem.
Jeśli upaił się styk tego kabla przy lampie, to na jej płytce znajdziesz jeszcze inne wolne miejsca do których możesz podłączyć masę dodatkowo pociągniętym kablem.
- pablomed
- Members
Re: Problem z przygasaniem oswietlenia
fight18 napisał(a):Witam. Czy ktoś może mi pomóc, mam problem z oświetleniem problem polega na tym, że jak mam włączone światla i włączam kierunki to jest zauważalne takie przebicie w oświetleniu i z tylu też widac, że światła przygasają w rytm kierunku. Czyściłem masy' ale nie wiem co może być przyczyną. dzięki za odp i pozdro
przerabialem niedawno
rozwiazanie zamiast szukania i czyszczenia to :
utnij kawalek przewodu moze byc brazowy nie musi potem odizoluj troszke przewodu BRAZOWEGO idacego do ktorejs lampy z tylu i jeden koniec polacz z tym przewodem a drugi koniec przykrec do karoserii np sruba od lampy
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB