stacyjka, kostka stacyjki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez nitroo » 3 lut 2013, o 19:57

slawek5t napisał(a):nitroo, to dziwne że aż 5 kostek Ci padło.
Są lipnej firmy , stacyjka Ci je psuje albo ona sama szwankuje poprostu.


Średnio raz w roku ją wymieniam. Jedna wytrzymała ponad rok (chyba dwa nawet), inna pół roku.
nitroo
 

 

stacyjka, kostka stacyjki

Postprzez Kaktus2907 » 5 lut 2013, o 00:27

Pisalam to w swoim temacie ale nie odnalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie wiec zakladam temat.

Koledzy i kolezanki :P
dzis mialam zonka i to konkretnego :o
wchodze do auta, chcę odpalic.. i czuje ze kluczyk nie chce sie przekrecic.. no to chce go wyciagnac i :-o :szok: Wyciagnełam kluczyk razem z wkładką :-o az przeklnelam na glos :P a bylam sama.. :P

dodam, ze nie mam kompletnej oslony na stacyjke (pekla mi na pol, musze ja czyms skleic .. )

sprobowalam nie spanikowac.. wlozylam wkladke.. ostroznie przytrzymalam ja, wyciagnelam kluczyk i wsadzilam jeszcze raz. Odpalil. ale masakra ... :-o dlaczego ja ? :lol: :niepewny:
Ostatnio edytowano 7 lut 2013, o 18:27 przez Kaktus2907, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Kaktus2907
Badacz tematu
 
Posty: 176
Dołączył(a): 10 cze 2012, o 16:22
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez pietrasiak2 » 5 lut 2013, o 09:12

Kaktus2907 napisał(a):sprobowalam nie spanikowac.. wlozylam wkladke.. ostroznie przytrzymalam ja, wyciagnelam kluczyk i wsadzilam jeszcze raz. Odpalil. ale masakra ... :-o dlaczego ja ? :lol: :niepewny:

Zuch , dobrze zrobiłaś że nie wyciągnęłaś kluczyka z wkładki.Prawdopodobnie wkładka się wytarła lub zabezpieczenia i trochę roboty będzie by to uratować lub wymienić, chyba że już ta wkładka była wymieniama i obudowa jest już nawiercona. Więcej szczegółów daj :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez Kaktus2907 » 5 lut 2013, o 23:33

pietrasiak2, w srode pojde do garazu, jesli nie zapomne to porobie zdjecia i wstawie ;) kurna no w zasadzie to mam jeden kluczyk tylko do stacyjki i inne do drzwi(byl jeden do wszystkiego ) no ale kurna wkladki spoko nie sa drogie i takim sposobem uzyskalabym zapasowy kluczyk ale co z immobiliserem ? chociaz szczerze nawet nie wiem czy go mam .. :oops:

[ Dodano: 2013-02-07, 17:06 ]
pietrasiak2, chyba cos jest przewiercone.... tylko makro mi sie wlaczylo i nie mialam jak zrobic lepszej fotki..

Obrazek

Obrazek

co mi sie z tematem stalo ? przeniesiony zostal?
Avatar użytkownika
Kaktus2907
Badacz tematu
 
Posty: 176
Dołączył(a): 10 cze 2012, o 16:22
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez bialy80 » 24 lut 2013, o 16:17

Koledzy mam pytanie kupiłem sensorową blokade zapłonu i gdzies trzeba sie wpiac pomiedzy kabel przy stacyjce ktos sie orientuje ktory kabel za co odpowiada?
mój golfik to III r 97 1.4
Pozdrawiam
bialy80
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 24 lut 2013, o 16:07
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez Golf Maniak » 10 mar 2013, o 10:44

Panowie mam dość dziwny problem ze swoją stacyjka.Mianowicie od czasu do czasu po przekręceniu kluczyka nie mam zapłonu (nie pomagają próby przekręcenia ponownie kluczykiem) ostatnio męcząc się tak ok pół godziny niechcąco (na szczęście) dotknąłem manetki od kierunkowskazów i powrócił mi zapłon.Teraz pytanie brzmi czy ktoś miał taki sam problem w swoim golfe?Do wymiany jest manetka od kierunków któraś kostka czy jeszcze coś innego?
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Janekwgolfie » 24 mar 2013, o 01:49

Witam. Podlaczam sie do tematu bo mam problm ze stacyjka. A mianowicie problem z przekreceniem kluczyka. Od jakiegos czasu coraz trudniej jest tak jakby zlapac dopbra pozycje zeby kluczyk sie przekrecil a dzisiaj w ogole nie dalem rady a probowalem 10 minut. Kostke wymienialem z miesiac temu bo byl ten sam problem.Czy to mozliwe ze znowu kostka czy trzeba stacyjke nowa? Czytalem ze mieli tu ludzie podobne problemy ale dalej sie zastanawiam jak rozwiazac swoj. Wiec prosze o rade
Janekwgolfie
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 21:36
Lokalizacja: Białystok

Postprzez prezesik » 24 mar 2013, o 02:32

Janekwgolfie, standardowa usterka - kostka stacyjki :-)
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez Janekwgolfie » 24 mar 2013, o 02:50

Tak czesto siadaja byc moze no. Czyli nie ma co majstrowac przy wkladce. Bo jest tak ze w ogole nie moge drgnac kluczykiem nawet w 1 pozycje
Janekwgolfie
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 21:36
Lokalizacja: Białystok

Postprzez scyzormks » 24 mar 2013, o 09:33

blokada kierownicy? Poruszaj ja w prawo lewo i spr przekrecic jesli to nie to to prawdopodobnie ZNOW kostka choc watpie jesli była niedawno wymieniana.

Jesli masz 2 kluczyk sprobuj nim. :-)
Avatar użytkownika
scyzormks
Gaduła
 
Posty: 633
Dołączył(a): 17 maja 2012, o 16:53
Lokalizacja: Wojkowice

Postprzez Janekwgolfie » 24 mar 2013, o 12:19

Nie kierownica nie zblokowana. Ale dzisiaj udalo mi sie przekrecic w pozycje zaplonu. no i jak juz przekrecilem to pali normalnie bez problemu. Najtrudniej jest w ogole ruszyc kluczyk w stacyjce. Mysle nad wymiana samej wkladki.
Janekwgolfie
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 21:36
Lokalizacja: Białystok

Postprzez boruc125xx » 28 maja 2013, o 18:02

witam mam problem a mianowicie chodzi o to że problem był na początku taki że po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapłon dalej był włączony potem nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zapłon był włączony co skutkowało ciągle włączonym silnikiem, gdy problem znikł pojawił się kolejny el, szyby opuszczały się ale nie podnosiły i centralny zamek sie otwierał ale nie zamykał do tego doszedł problem z odpaleniem gdy prubuje odpalic slychac jakis swiergot w skrzynce bespieczników zapewne jest jakies zwarcie... prosze o pomoc z góry dzięki
boruc125xx
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 maja 2013, o 17:54
Lokalizacja: internet

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości