Moderator: Moderator
Najłatwiej pociąg od wiązki zasilającej lampkę sufitową z przodu, kabelki rozprowadź pod plastykami przy krawędziach dachu. Masa od brązowo białego, plus od zdaje się czerwono czarnego ale nie jestem pewien - sprawdzisz żaróweczką lub miernikiem. Przy takim podłączeniu obie dodatkowe lampki będą się zapalać jednocześnie po otwarciu dowolnych drzwi - również przednich i gasnąc po ich zamknięciu
Przemyślałeś to? Lampki sa przydatne również przy zamkniętych drzwiach w czasie jazdy.
Przemyślałeś to? Lampki sa przydatne również przy zamkniętych drzwiach w czasie jazdy.
- pablomed
- Members
no wlasnie ale gdy podlaczylem te lampki do wiazki tej nad lusterkiem to one swiecily ciagle chyba ze je wylaczylem. i przylutowalem do tych stykow od zarowki wtedy zapalaja sie jak otworze drzwi obojetnie ktore i gasna po ich zamknieci. a jak drzwi sa zamkniete i zapale ta nad lusterkiem to zapalaja sie wszystkie
nie moglem dojsc do ladu jak to podlaczyc zeby zapalac je niezaleznie 
nie moglem dojsc do ladu jak to podlaczyc zeby zapalac je niezaleznie 
-

tsubasa1982 - Badacz tematu
Problem z lampką wewnetrzną
Witam, mam taki oto problem, a mianowicie gdy zamkne zamochód to lampka wewnetrzą po chwili gaśnie i wszystko było by ok gdyby nie to ze za pare sekund znów sie zapala i po chwili znowu gaśnie i tak w kołko... ktoś wie co może być grane? Dodam, ze ostatnio też samochoód zwłaszcza rano odpali za pierwszym bez problemu lecz od razu zgaśnie, za drugim odpaleniem jest wszystko w porządku. Golf III 2.0 agg Pozdrawiam i licze na pomoc
[ Dodano: 2012-10-21, 22:06 ]
nikt nie wie co to moze byc ?:(
[ Dodano: 2012-10-21, 22:06 ]
nikt nie wie co to moze byc ?:(
- winiarsko
- Czytacz
jeśli gaśnie zawsze po włączeniu zapłonu to krańcówka, tylko znaleźć która, albo efekt jakiegoś zwarcia do krańcówki związany np z dodatkowym alarmem jeśli jest.
jeśli zapala się też na włączonym zapłonie, to prawdopodobnie uszkodzona jest elektronika ściemniacza przy lampce - wówczas najlepiej wymienić całość z używanych
jeśli zapala się też na włączonym zapłonie, to prawdopodobnie uszkodzona jest elektronika ściemniacza przy lampce - wówczas najlepiej wymienić całość z używanych
- pablomed
- Members
-

Sekate - Badacz tematu
Światło w środku przy otwieraniu drzwi.
Witam. Ktoś mi wytłumaczy co zrobić i gdzie dokładnie są styki w drzwiach o zapalania światełka wewnątrz? Światło pali tylko przy otwieraniu prawym tylnych drzwi. 

-

alpen - Czytacz
Problem z zapalaniem światełka wew.
witam. wymieniłem przełącznik szyberdachu starego typu na nowy i wystąpił dziwny problem z załączaniem się światełka wewnętrznego u mnie w Golfiku, mianowicie czy jak jeśli przełączę aby zaświeciło się po otwarciu drzwi świeci się mimo zamkniętych drzwi - czujniki w słupku są nowe.
Wersja 3D.
Gadałem kiedyś z kumplem i powiedział mi że jakieś bo przejściu ze starego przełącznika szybra na nowy coś trzeba przylutować ale nie sprecyzował a teraz nie mam z nim kontaktu.
Wersja 3D.
Gadałem kiedyś z kumplem i powiedział mi że jakieś bo przejściu ze starego przełącznika szybra na nowy coś trzeba przylutować ale nie sprecyzował a teraz nie mam z nim kontaktu.
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe