Ale to chyba zależy też od licznika bo kumpel ma golfa z '92 i licznik bez obrotka i miał to całkiem zaślepione.Moderator: Moderator
Ale w golfie jest żydek, przynajmniej w moim liczniku tak było, że wystarczyło wsadzić żarówkę i działa
Ale to chyba zależy też od licznika bo kumpel ma golfa z '92 i licznik bez obrotka i miał to całkiem zaślepione.
Ale to chyba zależy też od licznika bo kumpel ma golfa z '92 i licznik bez obrotka i miał to całkiem zaślepione.-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
W niektórych licznikach było miejsce tak że po włożeniu żarówki można się cieszyć żadem. Lecz więcej chyba w benzyniakach to spotykane było ale mi bardziej się rozchodzi nie o to czy żydek był czy nie tylko co jest powodem że wskazówka chodzi po środku skali i ani w jedna stronę ani w druga nie schodzi do końca.
- MarcinVW
- Czytacz
Bo w ibizie był mniejszy bak, więc pewnie licznik jest inaczej skalibrowany, albo trzeba zmienić potencjometr w baku 

-

deusiwo - Members
Pływak nie ma nic do rzeczy on tylko unosi ramię potencjometru.. Pewnie da się ten potencjometr jakoś wykręcić i założyć inny, a czy się zmieści to już insza inszość i nie mam pojęcia 

-

deusiwo - Members
MarcinVW, też pogrzebałem trochę w necie i nic nie znalazłem, pozostaje ci po prostu zmienić czujnik na próbę to niewiele pracy a dostępność na szrocie i w zamiennikach jest duża przecież to diesel taniocha bez pompy. Numery czujników dla golfa i ibizy się niby różne ale tylko pierwsze trzy cyfry, a ostanie są te same co podpowiada że czujniki są identyczne 1H0919183 dla golfa i początek 6N0 dla ibizy. Na aukcjach w opisach figurują te same czujniki dla obu marek coś to znaczy, ale pewności nie zdobędziesz bez próby wymiany.
- pablomed
- Members
Żebym był z tych co i nie patrzą na nic pewnie bym zostawił i nie wnikał lecz akurat to mnie drażni choć wiem kiedy czego mogę się spodziewać to drażni mnie coś takiego że w baku pusto a wskazówka nie spada lub nie dobija przy pełnym. Dziś wymieniłem pływak tak że może coś się poprawi w końcu ludzie też tak jeżdżą i nikt nie narzeka.
[ Dodano: 2013-01-15, 18:37 ]
Po kilkudniowych testach nowego pływaka żadnej poprawy. Ale mając dwa pływaki myślę aby jeden zgiąć trochę do środka więcej może coś pomoże bo na luzie regulując ręką stan paliwa pokazywało poprawnie.
[ Dodano: 2013-01-15, 18:37 ]
Po kilkudniowych testach nowego pływaka żadnej poprawy. Ale mając dwa pływaki myślę aby jeden zgiąć trochę do środka więcej może coś pomoże bo na luzie regulując ręką stan paliwa pokazywało poprawnie.
- MarcinVW
- Czytacz
Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego podpinam się tutaj
. Również chce wymienić licznik na ten z obrotomierzem. Dzisiaj chciałem sprawdzić swój numer numer WGSZ wiec uczyniłem tak jak pisze w temacie "sztuczki & triki".. musiałem coś pochrzanić bo wyszło mi 12200
a powinienem mieć 3838 (mam silnik AAZ, poj. 1,9 TD). Doradźcie mi jaki licznik wybrać (z allegro
). Z góry dziękuję
.
. Również chce wymienić licznik na ten z obrotomierzem. Dzisiaj chciałem sprawdzić swój numer numer WGSZ wiec uczyniłem tak jak pisze w temacie "sztuczki & triki".. musiałem coś pochrzanić bo wyszło mi 12200
a powinienem mieć 3838 (mam silnik AAZ, poj. 1,9 TD). Doradźcie mi jaki licznik wybrać (z allegro
). Z góry dziękuję
.- zozool94
- Berbeć
no tak, ja tez przysprawdzaniu mialem WGSZ pozycje dalej, najpierw mi cos tam wyskoczylo tak jak u ciebie piec cyfer i nastepna pozycja sie zgadzala z WGSZ
Kupowalem wczesniej licznik to tylko patrzylem zeby sie skala zgadzala i ilosc obrotow
ale warto znalezc WGSZ odpowiedni dla pewnosci!!
Kupowalem wczesniej licznik to tylko patrzylem zeby sie skala zgadzala i ilosc obrotow
ale warto znalezc WGSZ odpowiedni dla pewnosci!!R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
zozool94 napisał(a):chciałem sprawdzić swój numer numer WGSZ wiec uczyniłem tak jak pisze w temacie "sztuczki & triki".. musiałem coś pochrzanić bo wyszło mi 12200
Tak jak kolega wcześniej opisał Twój numer licznika (WGSZ) znajduje się na innej pozycji.
- przyciskaj przycisk do kasowania kilometrów, pomiędzy liczbami "1" - "8"
Jest to pozycja nr 1 i zwie się DPN.
-

Gofer - Gaduła