Moderator: Moderator
z tyłu masz nabitą datę produkcji, jak na każdym elemencie. jak się zgadza w stosunku do rocznika i innych elementów to można powiedzieć, że jest ORI z tego auta.vinni_pl napisał(a):A jak najlepiej sprawdzić czy ten licznik jest z tego golfa czy po wyciągnięciu go idzie jakoś t to sprawdzić?
-

gello1 - Gaduła
gello1 napisał(a):z tyłu masz nabitą datę produkcji, jak na każdym elemencie. jak się zgadza w stosunku do rocznika i innych elementów to można powiedzieć, że jest ORI z tego auta.vinni_pl napisał(a):A jak najlepiej sprawdzić czy ten licznik jest z tego golfa czy po wyciągnięciu go idzie jakoś t to sprawdzić?
okeyy
to już wiem wszystko heh niestety nie mam żydka w liczniku a jutro sprawdzę datę produkcji licznika 
-

vinni_pl - Badacz tematu
Pablomed mam nalatane na liczniku 261 tyś i mam cały czas napis total
a tu jest chyba ten numer o którym mówiłeś
z tyłu na liczniku pisze tak
> ABS <
"5 3923 259 00 6 lub G na końcu
Edit: google nie pomogło więc jakby ktoś mi wytłumaczył co jest co leci "pomógł"
a tu jest chyba ten numer o którym mówiłeś
z tyłu na liczniku pisze tak
> ABS <
"5 3923 259 00 6 lub G na końcu
Edit: google nie pomogło więc jakby ktoś mi wytłumaczył co jest co leci "pomógł"

-

vinni_pl - Badacz tematu
witam mam problem z licznikiem dziala mi w nim tylko podswietlenie i zegarek wskazowki od predkosciomierza temp. i rezerwy paliwa tez niereaguja...nawet kontrolki od ladowania swiec i oleju niepala a wszystko dzialalo normalnie do momentu kiedy wylaczylem silnik i uruchomilem go ponownie mogl pojsc jakis bezpiecznik? jest jakis przekaznik odpowiadajacy za te czujniki?czy poprostu licznik juz zdech?
- brzoza20066
- Berbeć
Witam jaka jest różnica między tymi licznikami VDO, TRW, MotoMeter?
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
-

CHLASTA92 - Badacz tematu
nieco inna obudowa, mocowanie szybki do "tylu" (zatrzaski, wkrety), wyswietlacze polaczone z tarczami albo oddzielne, w TRW zaroweczki od podswietlenia wyswietlaczy sa blizej nich, inna czcionka, skala (od 0 albo od 20), takie tam. Nie wiem jak z wtyczkami tylko
edit: no i oczywiście kontrolki
w późniejszych "żyd" dochodzi i inne różne bajery
edit: no i oczywiście kontrolki
w późniejszych "żyd" dochodzi i inne różne bajeryOstatnio edytowano 20 lut 2013, o 17:26 przez Opik, łącznie edytowano 1 raz
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jak zmieniałem licznik z 1.6 na .2.0 to nawet nie wiedziałem o żadnych różnicach nawet o nr wgsz czy jakoś tak
zmieniłem i działało
zmieniłem i działałoZdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
-

CHLASTA92 - Badacz tematu