Moderator: Moderator
Problem z kontrolką od akumulatora.
Pewnego dnia włączam auto i cały czas świeci mi się kontrolka od akumulatora.Myślałem że to alternator nie ładuje, n ale długo dość jeżdże autem i przecież akumulator niema tak dużej mocy.Co to może być??
- kamxp125
- Berbeć
mialem taki sam problem w fordzie focusie, nie dzialala mi klima, podgrzewanie przedniej szyby, przestawal dzialac licznik i swiecila sie caly czas kontrolka od akumulatora. okazalo sie ze jest to regulator napiecia alternatora!! mam nadzieje ze ci to pomoze, powodzenia 

- dariusz21
- Berbeć
ZABLOKOWANY ALTERNATOR , CO SIĘ STAŁO
WITAM NIEDAWNO WYKRĘCAŁEM ALTERNATOR PONIEWAZ MUSIALEM WYJĄĆ KOMPRESOR OD KLIMY I GDY SPOWROTEM ZAŁOŻYŁEM ALTERNATOR BYŁ JUŻ ZABLOKOWANY I NIEOBRACAŁ SIĘ WIRNIK,,CO TO MOŻE KURCZE BYĆ JAK NIGDZIE MI NIE UPADŁ ANI NIC TYM PODOBNEGO, MOŻE MIAŁ KTOŚ TAKI PRZYPADEK ,POMOCY????????//
- luki06888
- Berbeć
co oznacza zablokowany, nie zadziala jak źle podepniesz do niego przewody z napięciem, lub po rozkręceniu,źle go złożysz, w czym dokładnie jest problem..
-

tyberianki - Czytacz
Alternator
Witam.
Mam taki maly problemik że przy alternatorze mam luzem wiszący cienki czarny kabelek i zbytnio niewiem gdzie go podłączyć.
Może ktoś pomorze:):)
Pozdrawiam
Mam taki maly problemik że przy alternatorze mam luzem wiszący cienki czarny kabelek i zbytnio niewiem gdzie go podłączyć.
Może ktoś pomorze:):)
Pozdrawiam
- nera
- Berbeć
hej czy ten kabelek wychodzi od alternatora czy z samochodu przy alternatoze jak jak kupilem alto mialem podmieniony alternator na starego typu i wlasnie nie mialem kqamelka z samochodu gdzie podlaczyc czekam na od i sprawdz czy jak uruchamiasz samochud swieci ci akumulator na kontrolce pozdrawiam
- szira07
- Czytacz
Napięcie akumulatora i z alternatora
Witam
Mam trzyletni akumulator, który muszę doładowywać co miesiąc. Jeżdżę głownie po mieście.
Sprawdzałem napięcie na akumulatorze i takie są wyniki:
Silnik wyłączony: 12.4V
Silnik włączony: 13.4 - 13.7V
Silnik włączony + włączone światła: 12.97-13.20V
Proszę o małą diagnozę.
Mam trzyletni akumulator, który muszę doładowywać co miesiąc. Jeżdżę głownie po mieście.
Sprawdzałem napięcie na akumulatorze i takie są wyniki:
Silnik wyłączony: 12.4V
Silnik włączony: 13.4 - 13.7V
Silnik włączony + włączone światła: 12.97-13.20V
Proszę o małą diagnozę.
xgrzesio2
- xgrzesio2
- Berbeć