Moderator: Moderator
masz do tego ori immo
? ja kupujac zestaw elektrycznych szyb dostalem razem ze sterownikiem alarmu czyli rdw ale ze elektryk od razu mi odradzil montowanie tego z tym to przy okazji wyrzucil calosc razem z przewodami do tego prowadzacymi i nie mam
sprobuj odlaczyc wszystkie ktore prowadza do tego sterownika
? ja kupujac zestaw elektrycznych szyb dostalem razem ze sterownikiem alarmu czyli rdw ale ze elektryk od razu mi odradzil montowanie tego z tym to przy okazji wyrzucil calosc razem z przewodami do tego prowadzacymi i nie mam
sprobuj odlaczyc wszystkie ktore prowadza do tego sterownikato nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
Centralny zamek
Witam, mam pytanie czy do drzwi tylnych do centralnego idzie tylko rurka z powietrzem czy jeszcze jakieś przewody?
- popek213
- Berbeć
Jaki mam alarm ?
Chciałbym się dowiedzieć jaki mam alarm
dostałem już autko z wmontowanym alarmem ale nie dostałem instrukcji itp. A muszę coś zrobić przy alarmie bo alarm nie widzi tego że mam włożone kluczyki do stacyjki i przypomina mi zawsze po 30 sekundach o zamknięciu auta
dodam że alarm ma :
-funkcje szukania
-ciche zamykanie
-podobno ma też otwieranie klapy z kluczyka
fotencje :
proszę o nazwę tego alarmu bądź podobnego
dostałem już autko z wmontowanym alarmem ale nie dostałem instrukcji itp. A muszę coś zrobić przy alarmie bo alarm nie widzi tego że mam włożone kluczyki do stacyjki i przypomina mi zawsze po 30 sekundach o zamknięciu auta
dodam że alarm ma :
-funkcje szukania
-ciche zamykanie
-podobno ma też otwieranie klapy z kluczyka
fotencje :
proszę o nazwę tego alarmu bądź podobnego
>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
Zapraszam Na moją stronkę
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
napewno nie popularny Magicar 440 ma zupełnie inny układ kabli i wtyczek. patryk28091991, gdybyś zrobił dokładniejsze fotki albo słownie wypisał po koli dokładnie kolory kabli to może ci pomogę, bo na tych zdjęciach za dobrze kolorów pasków nie widać.
A teraz jest kwestia jak alarm widzi włożony kluczyk. Chodzi o to że alarm ma kabel który jest podpinany do tzw plusa po zapłonie i są tu dwie mozliwości:
1. na ogół podpina sie go pod typowy plus po zapłonie kable czarne - wtedy trzeba kluczyk przekrecić żeby pojawił się plus,
2. druga możliwość podpina się pod plus ten sam co do radio - kabel brązowo-czerwony ze stacyjki, wówczas owszem włożenie kluczyka bez przekręcania wystarczy.
A teraz jest kwestia jak alarm widzi włożony kluczyk. Chodzi o to że alarm ma kabel który jest podpinany do tzw plusa po zapłonie i są tu dwie mozliwości:
1. na ogół podpina sie go pod typowy plus po zapłonie kable czarne - wtedy trzeba kluczyk przekrecić żeby pojawił się plus,
2. druga możliwość podpina się pod plus ten sam co do radio - kabel brązowo-czerwony ze stacyjki, wówczas owszem włożenie kluczyka bez przekręcania wystarczy.
- pablomed
- Members
no to miałem pod radyjko podłączone bo wystarczyło że miałem włożony kluczyk
kiedyś miałem ten sam problem co teraz ale sam się naprawił ! Ale znów się coś stało jakiś czas temu i cały czas przypomina mi o zamknięciu auta
(
te pierwsze 2 kabelki z prawej strony to są biało-żółte
kiedyś miałem ten sam problem co teraz ale sam się naprawił ! Ale znów się coś stało jakiś czas temu i cały czas przypomina mi o zamknięciu auta
(
te pierwsze 2 kabelki z prawej strony to są biało-żółte
-

patryk28091991 - Gaduła
Jeśli radyjko działa nadal jak należy to szukamy nazwy alarmu, jeśli radio też nie działa to winna jest uszkodzona kostka stacyjki.
Ale w sumie to nawet nie mając nazwy alarmu musisz sprawdzić czy plus po kluczyku dochodzi do alarmu. Jeśli dochodzi to alarm pewnie się uszkodził naprawa nie jest opłacalna, a jeśli nie dochodzi to trzeba szukać poza alarmem na kablu z plusem po stacyjce. Jeśli coś znajdę po kolorach kabli to się odezwę
Przeszukałem swoją bazę i nie znalazłem, jedynie co mogę jeszcze napisać to plus po zapłonie just najpewniej różowy ten obok czerwonego.
Ale w sumie to nawet nie mając nazwy alarmu musisz sprawdzić czy plus po kluczyku dochodzi do alarmu. Jeśli dochodzi to alarm pewnie się uszkodził naprawa nie jest opłacalna, a jeśli nie dochodzi to trzeba szukać poza alarmem na kablu z plusem po stacyjce. Jeśli coś znajdę po kolorach kabli to się odezwę
Przeszukałem swoją bazę i nie znalazłem, jedynie co mogę jeszcze napisać to plus po zapłonie just najpewniej różowy ten obok czerwonego.
- pablomed
- Members
Radyjko działa jak należy
to jutro sprawdzę na czy na któryś z kabli dochodzi + po stacyjce
zacznę od różowego !
[ Dodano: 2013-02-14, 14:23 ]
Już doszedłem do kabelka który się obluzował i nie dawał + do alarmu
był to pomarańczowy koło czerwonego
teraz wszystko hula ! Tylko nadal ponawiam pytanie co to za alarm , zrobiłem zdjęcie płytki !
dodam że mam jeszcze 2 kabelki wolne opisane :
- szary wyjście -
- zielony hamulec
czyli można powiedzieć że ten szary może być zaprogramowany na bagażnik ?
a zielony to zamykanie drzwi podczas hamowania ?
to jutro sprawdzę na czy na któryś z kabli dochodzi + po stacyjce
zacznę od różowego ! [ Dodano: 2013-02-14, 14:23 ]
Już doszedłem do kabelka który się obluzował i nie dawał + do alarmu
był to pomarańczowy koło czerwonego
teraz wszystko hula ! Tylko nadal ponawiam pytanie co to za alarm , zrobiłem zdjęcie płytki !
dodam że mam jeszcze 2 kabelki wolne opisane :
- szary wyjście -
- zielony hamulec
czyli można powiedzieć że ten szary może być zaprogramowany na bagażnik ?
a zielony to zamykanie drzwi podczas hamowania ?
-

patryk28091991 - Gaduła
Czesc
Mam pytanie odnośnie centralnego zamka. Otóż, przez dłuższy okres czasu miałem nieszczelność, pompka zamykała normalnie, ale przy otwieraniu jak otworzyła wszystko pracowała jeszcze jakiś czas. Denerwowało mnie to i dzisiaj znalazłem trochę czasu żeby się z tym uporać. Zlikwidowałem nieszczelności w przelotkach w przednich i tylnych drzwiach od strony kierowcy. Jednak co się okazało, przy otwieraniu dalej buczy i buczy.
Zajrzałem do bagażnika na to i wykonałem test. Co prawda nie mogłem odłączyć przewodu co wychodzi z pompki więc kawałek dalej zagiąłem przewód i spróbowałem zamknąć na pilocie drzwi. Zamykanie w mgnieniu oka, nawet kierunki dobrze nie zamigały a pompka już przestała pracować. Więc spróbowałem otworzyć z pilota i co? Buczy nawet przy zatkanym przewodzie przy pompie. Pytanie moje brzmi, kupować nówkę czy da się coś w środku podłubać żeby jeszcze śmigało jak należy??
Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie centralnego zamka. Otóż, przez dłuższy okres czasu miałem nieszczelność, pompka zamykała normalnie, ale przy otwieraniu jak otworzyła wszystko pracowała jeszcze jakiś czas. Denerwowało mnie to i dzisiaj znalazłem trochę czasu żeby się z tym uporać. Zlikwidowałem nieszczelności w przelotkach w przednich i tylnych drzwiach od strony kierowcy. Jednak co się okazało, przy otwieraniu dalej buczy i buczy.
Zajrzałem do bagażnika na to i wykonałem test. Co prawda nie mogłem odłączyć przewodu co wychodzi z pompki więc kawałek dalej zagiąłem przewód i spróbowałem zamknąć na pilocie drzwi. Zamykanie w mgnieniu oka, nawet kierunki dobrze nie zamigały a pompka już przestała pracować. Więc spróbowałem otworzyć z pilota i co? Buczy nawet przy zatkanym przewodzie przy pompie. Pytanie moje brzmi, kupować nówkę czy da się coś w środku podłubać żeby jeszcze śmigało jak należy??
Pozdrawiam

- duszekwg
- Berbeć