Witajcie, jestem posiadaczem Golfa 3 2.0 (LGP) 115km w automacie, ze względu na to, że posiadam uprawnienia na samochód z automatycznym sprzęgłem.
Samochód już ciężko pali rano, na 99% jest to akumulator, gdyż w godzinach 16 jest już bez problemu zapłon za 1szym razem. Byłem u elektryka poprawił kable, ale mówi, że rozważyłby kupno akumulatora. Czy ktoś z was jest posiadaczem w/w samochodu i może doradzić co kupić? Zależy mi aby w zimę było bez problemów.
Moderator: Moderator
Ja mam trzy letni akumulator jakieś nie znanej polskiej firmy o pojemności 62ah i radzi sobie elegancko 

Moje GTI- moj-golf/czarna-popierdowa-t50099.html
-

Floorian - Badacz tematu
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 ADY
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja ostatnio kupowalem to wg katalogu do 2.0 polecaja akumulatory w przedziale 55-64Ah
ja wzialem sobie 70Ah ze wzgledu na odleglosc do pracy jaka pokonuje a takze na wszelakie elektryczne wyposazenie i CA
ja wzialem sobie 70Ah ze wzgledu na odleglosc do pracy jaka pokonuje a takze na wszelakie elektryczne wyposazenie i CA
-

strzeliniasty - Members
katalog chyba centry podaje do 2.0 gti 62, a do identycznego technicznie vento 55 a fabrycznie był 45. I tyle w temacie wartości katalogów.
MOja rada taka staraj się kupić niewysilony, tzn pojemność np 62 ale jak najniższy prąd rozruchowy. Takie sa sporo trwalsze od tych wyżylowanych i tańsze. A co do marki to takiej jak doradzą w punkcie gdzie dużo ich sprzedają, mają świeże informacje bo zależy im żeby nie sprzedawać bubli i łatwo zrealizować jest gwarancję, a przed zakupem sprawdzą czy z ładowaniem wszystko ok.
MOja rada taka staraj się kupić niewysilony, tzn pojemność np 62 ale jak najniższy prąd rozruchowy. Takie sa sporo trwalsze od tych wyżylowanych i tańsze. A co do marki to takiej jak doradzą w punkcie gdzie dużo ich sprzedają, mają świeże informacje bo zależy im żeby nie sprzedawać bubli i łatwo zrealizować jest gwarancję, a przed zakupem sprawdzą czy z ładowaniem wszystko ok.
- pablomed
- Members
JAKI ALUMULATOR?
Cześć wszystkim.
mam golfika 1.6 75km B/G i zamierzam kupić nowy akumulator i nie wiem właśnie jaki zdaje się na Was Koledzy?taki od 200zl max 300zl w tym przedziale finansowym.
[ Dodano: 2012-11-01, 09:53 ]
Hallo koledzy nikt mi nie doradzi?
mam golfika 1.6 75km B/G i zamierzam kupić nowy akumulator i nie wiem właśnie jaki zdaje się na Was Koledzy?taki od 200zl max 300zl w tym przedziale finansowym.
[ Dodano: 2012-11-01, 09:53 ]
Hallo koledzy nikt mi nie doradzi?
-

XXMLODZIAN22XX - Czytacz
ja mam u siebie taki
http://allegro.pl/akumulator-centra-fut ... 89577.html
http://allegro.pl/akumulator-centra-fut ... 89577.html
-

rufi89 - Badacz tematu
Akumulator!!
Witam mam pytanie , jaki akumulator moge maksymalnie pojemnosciowo do gofla 1.4 wrzucic tak aby alternator nie cierpial.
- Schurxix
- Berbeć
Re: Akumulator!!
Schurxix napisał(a):Witam mam pytanie , jaki akumulator moge maksymalnie pojemnosciowo do gofla 1.4 wrzucic tak aby alternator nie cierpial.
To działa trochę inaczej...
Akumulator możesz wsadzić o dowolnie dużej pojemności,z tym,że jak przesadzisz alternator Twojego Golfa nie będzie go dostatecznie ładował (chyba,że założysz mocniejszy), w efekcie cierpiał będzie akumulator..
Do 1,4 nie ma co przesadzać,chyba że masz dużo dodatkowych odbiorników..
Nie mam GG ale coś trzeba było wpisać..
- Kutasinski
- Czytacz
ja u siebie mam coś koł 55Ah
ale w tygodniu smigam małe trasy za to wekend robie kilka godzin w aucie wienc aku jest nałądowany
widac to po kontrolkach jak w poniedziałek dają po oczach
w piątek poprostu świecą sobie
jest rużnica
ja mam wiekszy aku bo zdażało sie że kreciłem długo na LPG zanim złapał dlatego taka decyzja teraz mi jest zbedny mugł być lepszy
ale w tygodniu smigam małe trasy za to wekend robie kilka godzin w aucie wienc aku jest nałądowany
widac to po kontrolkach jak w poniedziałek dają po oczach
w piątek poprostu świecą sobie
jest rużnica
ja mam wiekszy aku bo zdażało sie że kreciłem długo na LPG zanim złapał dlatego taka decyzja teraz mi jest zbedny mugł być lepszy
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran