Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Cze 2008 Posty: 151 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-12-21, 15:38 Gdy na full skrece kierownice to gasnie
Mam taki problem kiedy na fulla skrece kierownice na parkingu to potrafi zgasnac mam wspomganie.
Jak zachamuje to spadaja obroty i to wszystko dzieje sie gdy stoje co to moze byc?
A od jakiegos czasu przycina mi sie rozrusznik i nie wiem czy to ma cos ze soba wspolnego. Co to moze byc ? Nie mialem tak...
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-12-21, 15:47
Zaba2 napisał/a:
A od jakiegos czasu przycina mi sie rozrusznik i nie wiem czy to ma cos ze soba wspolnego. Co to moze byc ? Nie mialem tak...
to niema nic wspólnego to może byc bendix
Zaba2 napisał/a:
Mam taki problem kiedy na fulla skrece kierownice na parkingu to potrafi zgasnac mam wspomganie.
Jak zachamuje to spadaja obroty i to wszystko dzieje sie gdy stoje co to moze byc?
a jakie masz obroty na wolnych obrotach byc może są one zaniskie i dlatego silnik gaśnie
Silnik: vr6 Pomógł: 7 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 588 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2008-12-21, 22:33
na 100% jest to regulator napięcia... jak włączysz ogrzewanie tylnej szyby i np włączysz światła obroty lekko spadają? jeśli tak to właśnie ten regulator sie posypał.
Wysłany: 2008-12-22, 08:51
Tak dokladnie jak powlaczam elektryke nawet swiatla to obroty drza (normalnie obroty sa ksiazkowo, niedawno czyscilem krokowca) ale z ta kierownica to jest masakra i jestem pewny ze to cos wlasnie z elektryka
Aha a czy sam moge i jak wymienic ten regulator napiecia?
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-22, 15:49
Zaba2 napisał/a:
Aha a czy sam moge i jak wymienic ten regulator napiecia?
po co się czepiacie tego regulatora jak to nie jego wina...w tym temacie który podałem wyżej jest napisane czego to może być wina ale napewno nie regulatora bo niby co ma wspólnego regulator ze spadaniem obrotów przy skręceniu kierownicą a to że obroty spadają po włączeniu jakiegoś odbiornika prądu to dlatego że alternator ma większe obciążenie i gdyby sterownik silnika mógł to uchyliłby lekko przepustnicę żeby utrzymać obroty a w Twoim przypadku coś tu nie działa...ja standardowo gdy są problemy z obrotami radzę posprawdzać wszystko pod kątem szczelności bo jak silnik będzie łapał lewe powietrze to możesz sobie zmieniać krokowca, czujnik czy nawet ten bogu ducha winien regulator a i tak problem pozostanie
Silnik: vr6 Pomógł: 7 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 588 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2008-12-22, 17:14
mani51, golf mk2 to samo przy skręcaniu kierownica nawet po zmianach biegów przygasały światła na luzie spadał z obrotów, wymieniony regulator napięcia i wszystko chodzi tak jak powinno....
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-22, 17:42
jeśli na biegu jałowym przygasają światła to ja się zgodzę że winny regulator ale Zaba2, nic nie pisze o przygasaniu świateł więc ja tylko ostrzegam że może wyrzucić kasę w błoto...a w ostateczności proponuję zrobić z kimś podmianę żeby się upewnić czy to regulator czy nie
Wysłany: 2008-12-22, 23:13
Zeby rozwiac watpliwosci kupilem regulator zalozylem i nic
Dzis nawet ruchalem sie w autku z moja panna i wlaczylem sobie silnik zeby pyrkal i dmuchal cieplo I mowie do niej moj golfik to zyje wlasnym zyciem a on w tym momencie jak gdyby nigdy zgasl mojej szczenka opadla
A ja brechtalem do bolu hehehehheheeh
Ale do rzeczy poradzcie cos bo to straszne, nieszczelnosci nie ma bo sprawdzalem i ostatnio wymienilem podstawke pod wtryskiem a kiedys czyscilem krokowca tzn miech temu
Kopolka palec przewody cewka nowe
P.S
1.Kasy w bloto nie wyrzucilem bo juz prawie szczotek nie bylo
2. Nie mam przepustnicy esli chodzi o ta klapke w rurze miedzy filtrem powietrza a hmm nazwe to wtryskiwaczem
Wysłany: 2008-12-23, 10:14
Coname wybacz chyba urazilem Twoja orientacje seksualna, a powiedzialem bo to zabawnie wyszlo. Moze w Nowym Stawie takich strasznych rzeczy nie robicie ale u nas robi sie to zawsze i gdzie sie tylko da a tymbardziej w golfie
Co do problemu to jest od jakiegos tygodnia dopiero ale daje sie we znaki
Wysłany: 2008-12-23, 14:41
Zaba2 napisał/a:
Coname wybacz chyba urazilem Twoja orientacje seksualna, a powiedzialem bo to zabawnie wyszlo. Moze w Nowym Stawie takich strasznych rzeczy nie robicie ale u nas robi sie to zawsze i gdzie sie tylko da a tymbardziej w golfie
nie sądzę żebyś kogoś obraził ale poprostu takie teksty są żałosne moim zdaniem i o ile pierwszym razem tego nie skomentowałem to teraz już nie mogę przemilczeć...zachowujesz się jak byś miał max 15lat
Zaba2 napisał/a:
Nie mam przepustnicy esli chodzi o ta klapke w rurze miedzy filtrem powietrza a hmm nazwe to wtryskiwaczem
może masz na myśli przepływomierz? nie wiem, ja też nie mam tam żadej klapki
ja obstawiam jakąś nieszczelność. Podłącz się pod kompa, może coś pokaże a jak nie to lewe powietrze - nawet sobie sprawy nie zdajecie ile problemów może być przez jedną małą nieszczelność i nie chodzi tu tylko o podstawę wtrysku ale o cały dolot tzn wszystko co jest poniżej przepustnicy czyli np podciśnienie do sterowania klapki w obudowie filtra, ukłąd podciśnieniowego wspomagania hamulcy. Trzeba to podpinać, zaślepić króćce i odpalić silnik i będziesz wiedział czy tam gdzieś nie łapie powietrza...no i jescze kwestia tego czy nie zaoszczędziłeś na przewodach WN bo jak kupiłeś jakieś kiepskie to spróbuj założyć spowrotem stare