Moderator: Moderator
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Układ wysokiego napięcia (kable, świece, kopułki, cewki itp)
Witam od jakiegos czasu przeskakuje mi i skra i co jakis czas obroty mi przez to falowały, dzisiaj wnocy postanowiłem po patrzac i zlokalizowac miejsce i okazalo sie ze pod dwiema fajkami widac błyśniecie jak iskra przeskakuje. Jaka może byc tego przyczyna ?
Ostatnio edytowano 22 sie 2014, o 23:06 przez Ginek, łącznie edytowano 2 razy
- Ginek
- Berbeć
Ginek masz przebicie na kablach zapłonowych , nadają się tylko do wymiany .
Propouje kupienie kabli BERU i będziesz miał na dłuższy czas spokój .
Nie kupuj jakiś tam "tańszych" kabli zapłonowych bo po krótkim czasie będziesz musiał je wymieniać i wyjdzie na to samo co byś dołożył i kupił BERU .
Propouje kupienie kabli BERU i będziesz miał na dłuższy czas spokój .
Nie kupuj jakiś tam "tańszych" kabli zapłonowych bo po krótkim czasie będziesz musiał je wymieniać i wyjdzie na to samo co byś dołożył i kupił BERU .

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kable wymienione ale jeszcze czasemi przerwie, i jak postoji tak z 7 godzin to jak sie odpali obroty faluja i słychać jak iskra przeskakuje. A może postać tak 3 godziny odpale go i jest normalnie. Nie wiem o co chodzi z tym.
- Ginek
- Berbeć
Co za kable kupiłeś ?
Pewnie jakies robione przez małe chińskie rączki. Twoje stare miedziane kable jeżeli były dobrej firmy będą lepsze niż tandetne nowe.
Pewnie jakies robione przez małe chińskie rączki. Twoje stare miedziane kable jeżeli były dobrej firmy będą lepsze niż tandetne nowe.
-

klaudek669 - Badacz tematu
klaudek669 napisał(a):Co za kable kupiłeś ?
pewnie jakieś Sentech czy jakiś wynalazek . Nie ma się co dziwić

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Winne mogą być przecież też świece, przy takich objawach się je zmienia dla świętego spokoju, a tak doraźnie - jeśli fajki mają metalowe osłony to usunięcie ich może zlikwidować na chwilę problem , np gdzieś w trasie zanim się nowych nie kupi
- pablomed
- Members
Też uważam że nie ma sensu ich ściągać - one służą antyzakłóceniowo i jeżeli je masz nie będziesz powodował zakłóceń w odbiorze tv ani radia 

-

klaudek669 - Badacz tematu