Witam, jak w temacie , z kazdych drzwi przekrecajac kluczyk zamykaja sie tylko jedne drzwi,gdzie wsadze kluczyk. Dmuchajac w ten wezyk od pompki slysze tylko wlew paliwa i jak mocnej dmuchne to i drzwi pasazera prawe. Wersja 3d. Od czego zaczac? Pompke mam nowa , bo tamta zalalo .
Od dokładnego sprawdzenia bezpieczników 14 i 21. Podkreślam dokładnego, nie na oko, bo czasem drucik jest pozornie tylko cały!
A z gniazdem zapalniczki Kolega ostatnio nie działał?
prawdopodobnie poszły ci kable od stałego plusa w drzwiach ze starości i wilgoci.
Zrób najpierw tak. Jak masz białoczerwony w wiązce drzwi to wsadź tam miernik/żarówkę i do masy zewrzyj. Jak będzie tam +12 to ok prąd idzie. Boczek trzeba zdjąć. Potem poszukaj tej wiązki i jest tam miejce w którym białoczerwony się rozdziela na rygiel i na zamek. W tym miejscu prawdopodobnie kabel padł.
Sprawdź również czy do pompki na białoczerwonym pinie jest +12 (pin 1 a masa jest na 3 chyba = brązowy kabel)
Jeszcze jest bardzo fajny sposób na sprawdzenie czy wszystko ładnie działa i czy kabelki nie przerwane. Jak masz kostkę w pompce to zrób tak. Od białoczerwonego kabelkiem podaj plusa na siwy albo zielony kabel (zamykanie/otwieranie). Jak będzie wszystko trybić to znaczy że poszły kable.
Sprawdziłem ten bezpiecznik 21 ale on jak go podlacze to swieci ciaglym swiatlem(bez przerywania) mi sie caly czas prawy kierunek nawet jak wylacze stacyjke, gdzie szukac tego zwarcia?
[ Dodano: 2010-08-01, 15:37 ]
Centralny sprawny, przyczynami były brak masy w lampach(musze sobie jakies fajne nowe kupic ), do tego wezyki cisnieniowe byly odlaczone oraz nie bylo bezpiecznika nr 21.