logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Centralny nie działa.
Autor Wiadomość
mategun 

Silnik: 1.6
Wysłany: 2010-07-25, 16:26   Centralny nie działa.

Witam, jak w temacie , z kazdych drzwi przekrecajac kluczyk zamykaja sie tylko jedne drzwi,gdzie wsadze kluczyk. Dmuchajac w ten wezyk od pompki slysze tylko wlew paliwa i jak mocnej dmuchne to i drzwi pasazera prawe. Wersja 3d. Od czego zaczac? Pompke mam nowa , bo tamta zalalo .

Zico63 
POMOCNIK

Silnik: 1,9 TDI

Wysłany: 2010-07-25, 19:07   

Od dokładnego sprawdzenia bezpieczników 14 i 21. Podkreślam dokładnego, nie na oko, bo czasem drucik jest pozornie tylko cały!
A z gniazdem zapalniczki Kolega ostatnio nie działał?

mategun 

Wysłany: 2010-07-25, 19:13   

Nic nie dzialal bo dopiero kupilem to auto :-) Tak na oko sprawdzilem juz duzo wczesniej ale nic nie bylo tam widac interesujacego

Zico63 
POMOCNIK

Silnik: 1,9 TDI

Wysłany: 2010-07-25, 19:14   

To inaczej: czy jest światełko w kabinie?
A tu zaraz obok jest temat:
http://www.golf3.pl/topic...lny-vt25525.htm

killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2010-07-25, 20:05   

Siema

proszę zajrzyj w ten temat:
http://www.golf3.pl/topic...-vt27039,15.htm

tutaj opisałem moją walkę z centralką.

prawdopodobnie poszły ci kable od stałego plusa w drzwiach ze starości i wilgoci.

Zrób najpierw tak. Jak masz białoczerwony w wiązce drzwi to wsadź tam miernik/żarówkę i do masy zewrzyj. Jak będzie tam +12 to ok prąd idzie. Boczek trzeba zdjąć. Potem poszukaj tej wiązki i jest tam miejce w którym białoczerwony się rozdziela na rygiel i na zamek. W tym miejscu prawdopodobnie kabel padł.

Sprawdź również czy do pompki na białoczerwonym pinie jest +12 (pin 1 a masa jest na 3 chyba = brązowy kabel)

Jeszcze jest bardzo fajny sposób na sprawdzenie czy wszystko ładnie działa i czy kabelki nie przerwane. Jak masz kostkę w pompce to zrób tak. Od białoczerwonego kabelkiem podaj plusa na siwy albo zielony kabel (zamykanie/otwieranie). Jak będzie wszystko trybić to znaczy że poszły kable.

Mój Mk3

mategun 

Wysłany: 2010-08-01, 02:56   

Sprawdziłem ten bezpiecznik 21 ale on jak go podlacze to swieci ciaglym swiatlem(bez przerywania) mi sie caly czas prawy kierunek nawet jak wylacze stacyjke, gdzie szukac tego zwarcia?

[ Dodano: 2010-08-01, 15:37 ]
Centralny sprawny, przyczynami były brak masy w lampach(musze sobie jakies fajne nowe kupic ), do tego wezyki cisnieniowe byly odlaczone oraz nie bylo bezpiecznika nr 21.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu