No właśnie. Rano klucz otwierzył mi wszystkie rygielki, przejechałem 3-4km wysiadam centralny już nie działa klucz zamyka mi tylko drzwi kierowcy. I tak mi niemiec robi codzień Dodam że rano mogę otwierać i zamykać kilka razy bez problemu jednak przejade się trochę i centralny już mi nie śmiga Spotkaliście się z czymś takim ? Próbowałem zamykać kluczem drzwi pasażera ale nie zdało rezultatu. Przy zamykaniu nie słychać żeby coś działało tylko zamek 1drzwi
Druga sprawa to które piny w przełączniku świateł odpowiedzialne są za podświetlenie deski ? Chciałęm je zmkostkować ręcznie by sprawdzić czy to wina przełącznika.
Podpinam się do tematu tylko u mnie tzn mojego taty w passacie jest inaczej. mianowicie jak chce otworzyć drzwi wkładając kluczyk w drzwi kierowcy w momencie przekręcania czuć opór. po kilku próbach otwierają sie tylko drzwi kierowcy(zamykają sie już normalnie). od strony pasażera wszystko jest ok. tylko cos się dzieje od strony kierowcy. Nie wiem co to może być
Jak będzie znowu takie jaja odstawiał to podłącz analogicznie +12V na przewody ZAMKNIJ / OTWÓRZ bezpośrednio przy pompce w bagażniku i sprawdź czy będzie jakaś reakcja.
Instalacja podświetlania nie ma nic wspólnego z pompką centralnego
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 697 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-07-21, 10:56
słuchajcie a nie macie czegoś w bagażniku np jakiejś deski albo coś;P? ja jak robiłem sobie zabudowe do bagażnika to przycisnąłem te wężyki i kabelki co są w bagażniku później się męczyłem kilka min ani pilotem ani z kluczyka sie nie dało zamknąć tylko drzwi kierowcy się zamkneły na nastepny dzien wyjąłem zabudowe żeby ją dokończyć i centralny działał bez problemu i z pilota i z kluczyka