Moderator: Moderator
obnizone zawieszenie
witam wszystkich.chcialem obnizyc zawieszenie w moim golfiku.chcialem zapytac jakiej firmy najlepiej kupic?i ile takie zawieszenie bedzie mnie kosztowalo zawieszenie + wymiana?jak takie zawieszenie spisuje sie w praktyce?pozdrawiam
-

kuba7 - Berbeć
kuba7, chcesz obnizyc autko OK ale o ILE
??
bo jak chcesz tylko -40 to wystarczy jak kupisz sportowe springi (jest tego pelno na allegro) jak juz bys chcial dac jeszcze nizej np: -60 to moglbys tez zalozyc same springi na seryjny amor, ale przy obnirzeniu juz -60 zaleca sie stosowanie calego KIT-u (czyli krotszy amor ze springami)
a jezeli masz ochote posadzic golfine jeszcze nizej to mozesz nastosowac KIT np: -80 albo juz Gwint
(gwint mozesz tez zastosowac przy mniejszym obnizeniu gdyz masz regulacje, ale niewiem czy by ci sie to oplacalo)
Komfort jazdy zmniejsza sie z coraz to mocniejszym obnizeniem, bo autko automatycznie musi byc coraz twardsze!!
ja bym polecil ci obnizyc autko na -60/-40 naprawde furka nabiera fajnego wygladu
a jezeli chodzi o praktyczne zastosowanie to naprawde mozna na tym spokojnie jezdzic
wiadomo ze trzeba bardziej uwazac na krawezniki, lezacych policjantow ITD koszta takiego kompletu sprezyn to jakies 300zoko (bez amorow) a kompletny kit (sredniej marki) to jakies 700ziko
??
bo jak chcesz tylko -40 to wystarczy jak kupisz sportowe springi (jest tego pelno na allegro) jak juz bys chcial dac jeszcze nizej np: -60 to moglbys tez zalozyc same springi na seryjny amor, ale przy obnirzeniu juz -60 zaleca sie stosowanie calego KIT-u (czyli krotszy amor ze springami)
a jezeli masz ochote posadzic golfine jeszcze nizej to mozesz nastosowac KIT np: -80 albo juz Gwint
(gwint mozesz tez zastosowac przy mniejszym obnizeniu gdyz masz regulacje, ale niewiem czy by ci sie to oplacalo)
Komfort jazdy zmniejsza sie z coraz to mocniejszym obnizeniem, bo autko automatycznie musi byc coraz twardsze!!
ja bym polecil ci obnizyc autko na -60/-40 naprawde furka nabiera fajnego wygladu
a jezeli chodzi o praktyczne zastosowanie to naprawde mozna na tym spokojnie jezdzic
wiadomo ze trzeba bardziej uwazac na krawezniki, lezacych policjantow ITD koszta takiego kompletu sprezyn to jakies 300zoko (bez amorow) a kompletny kit (sredniej marki) to jakies 700zikoVolkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
E-pluribus unum
-

Rider - Badacz tematu
dzieki wielkie za informacje.w takiej sytuacji kupie chyba same spreżyny.teraz mij golfik stoi troche wysoko-zwłaszcza tył-bo sa kielichy z pasata!ale skoro twierdzisz ze -60,-40 wystarczy w zupełności i ładnie wyglada to zostane przy tej opcji.
a czy po wymianie sprężyn tez trzeba ustawiać zbierzność?bo z tego co wiem po wymianie amorów trzeba to zrobić!pozdrawiam Kuba
a czy po wymianie sprężyn tez trzeba ustawiać zbierzność?bo z tego co wiem po wymianie amorów trzeba to zrobić!pozdrawiam Kuba

-

kuba7 - Berbeć
kuba7, tu sa fotki mojego autka ( ja mam -60/-40) http://www.golf3.pl/topics2/mk-iii-golf ... -vt273.htm
chodzi mi o to ze to dobra opcja jak jezdzisz sporo na co dzien
ja osobiscie kombinuje juz nad gwintem
(z czasem bedziesz chcial zejsc jeszcze nizej ziemi)
tak musisz jechac i sprawdzic cala geometrie (zbierznosc i katy) koszt ustawinia geometri umnie na stacjach diagnostycznych wachal sie od 80-100zl
Powodzenia
kuba7 napisał(a):skoro twierdzisz ze -60,-40 wystarczy w zupełności i ładnie wyglada to zostane przy tej opcji.
chodzi mi o to ze to dobra opcja jak jezdzisz sporo na co dzien
ja osobiscie kombinuje juz nad gwintem
(z czasem bedziesz chcial zejsc jeszcze nizej ziemi)kuba7 napisał(a):a czy po wymianie sprężyn tez trzeba ustawiać zbierzność?bo z tego co wiem po wymianie amorów trzeba to zrobić!pozdrawiam Kuba
tak musisz jechac i sprawdzic cala geometrie (zbierznosc i katy) koszt ustawinia geometri umnie na stacjach diagnostycznych wachal sie od 80-100zl
Powodzenia
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
E-pluribus unum
-

Rider - Badacz tematu
Witam
Jeżeli mogę Ci coś podpowiedzieć to na twoim miejscu nie obniżałbym za bardzo fury.Wygląda ładnie,samochód lepiej sie trzyma,ale zero komfortu i praktyczności.Miałem gwintowane zawieszenie i teraz samochód po wymianie na orginalne jest tak wyje*** że to głowa mała.Jak już chcesz zainwestować w to to kup springi -40 przód i tył i do tego krótsze amory.Wiele osób pisze że do krótszych tzn -40 nie trzeba kupować amorów.Błąd bo taki amorek szybciej sie zużyje i nie daj Bóg jak pieprznie Ci w trakcie jazdy!Powodzenia przy zakupie.
Pozdro
Jeżeli mogę Ci coś podpowiedzieć to na twoim miejscu nie obniżałbym za bardzo fury.Wygląda ładnie,samochód lepiej sie trzyma,ale zero komfortu i praktyczności.Miałem gwintowane zawieszenie i teraz samochód po wymianie na orginalne jest tak wyje*** że to głowa mała.Jak już chcesz zainwestować w to to kup springi -40 przód i tył i do tego krótsze amory.Wiele osób pisze że do krótszych tzn -40 nie trzeba kupować amorów.Błąd bo taki amorek szybciej sie zużyje i nie daj Bóg jak pieprznie Ci w trakcie jazdy!Powodzenia przy zakupie.
Pozdro
- Red_Devil
- Berbeć
dokonałem w końcu decyzji i utro autko jedzie na mała wymianke!zakupiłem sprężyny -55/-40.do tego mam krutsze i nieco twardsze amorki(poprzedni właściciel byl dobrym człowiekiem i zostawił mi je) wiec jutro bede juz blożej ziemi.załacze pare fotek po tym zabiegu ale w przyszłym tygodniu bo w czwartek wyjeżdżam na mały odpoczynek.pozdrawiam 

-

kuba7 - Berbeć
jaki kupic zestaw zawieszeniua sportowego
witam mam problem chcialbym kupic zawieszenie sportowe ale nie wiem jakies firmy itp...moze ktos mi cos poradzic?? mam felgi 14 .. bede mogl wlozyc 15 po obnieniu??
- przemo20
- Berbeć
siemanko.moze to Ci pomoze wybrac. http://www.allegro.pl/item247511107_zaw ... line_.html , http://www.allegro.pl/item247511107_zaw ... line_.html , http://www.allegro.pl/item247391022_zaw ... _40mm.html .pozdrawiam.
bartolassi
-

Bartek - Badacz tematu
siemanko mam zawieszonko do sprzedania uzywane do golfika 3 od 1.8 benzynki jak ktos by byl zainteresowany to niech sie odezwie na meila misiaczek830@op.pl (zdjęcia do wglądu wysyłam na meila)
- beromi
- Berbeć
Elo tez mysle o wymianie zawieszenia powoli bo juz kazda dziure lapie i coraz gorzej sie drogi trzyma..Chcialbym sportowe zawieszenie z obnizeniem ale nieduzym bo niechce haczyc o byle co
Jezeli ma ktos ochote cos mi zaproponowac to bylbym wdzieczny
a i mam 16 cali fele wiec potrzebowalbym tAkie by nietarlo na dziurach
Jezeli ma ktos ochote cos mi zaproponowac to bylbym wdzieczny
a i mam 16 cali fele wiec potrzebowalbym tAkie by nietarlo na dziurach..kJk..Gti..
-

kJk - Berbeć
Bartek napisał(a):siemanko.moze to Ci pomoze wybrac. http://www.allegro.pl/item247511107_zaw ... line_.html , http://www.allegro.pl/item247511107_zaw ... line_.html , http://www.allegro.pl/item247391022_zaw ... _40mm.html .pozdrawiam.
Ta firma powinna nazywać sie GT KUPAline ... lepiej coś używanego wg mnie

-

_zakix_ - Czytacz