Moderator: Moderator
Nowal napisał(a):w przyszłym tyg wymieniam tujeke. Kupiłem 2szt FEBI i dorobiłem sobie narzędzie do wprasowania tulei . Cos na wzór tego dco sprzedają za 200zł. Napisze jak mi poszło jak wymienie

Nowal napisał(a):w przyszłym tyg wymieniam tujeke. Kupiłem 2szt FEBI i dorobiłem sobie narzędzie do wprasowania tulei . Cos na wzór tego dco sprzedają za 200zł. Napisze jak mi poszło jak wymienie
Wymieniłem tuleje - i korektor siły hamowania...i mechanik wziął za to całe 150 zł
za wymiane tulejek mówił że nawet 100 zł nie bierze - a kupe roboty miał z korektorem .Pisze dlatego że jak wyczytałem że trzysta zł biorą to sie przeraziłem
Teraz już mi nic nie stuka 

Nowal napisał(a):niestety jeszcze nie zrobilem tego bo nie mam czasu. W ten długi weekend bede robił. Jak bede w garazu to zrobie wam fotke tego "urządzenia" a jak działa to powiem po operacji

sprzęt zadziałał i było by idealnie gdyby śruba nie była spawana ale nie mogłem dostać dłuższej o większej twardości. Jedna strona psozła bez problemu a z drugiej sruba pękła w połowie
naszczescie miałem jeszcz epręt gwintowany, co prawda twardosc 5,8 ale wystarczył i weszło na swoje miejsce. Mam zamiar napsiać poradnik jak to wymienić, tymczasem zdjęcia urządzenia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość