Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ja mialem to samo, przy przyspieszaniu od 80 do 110 trzeslo kierownica, pokechalem do wulkanizacji koles zdjal opony z felg zalozyl od nowa i zamienil kola stronami, po tym zabiegu wszystko jest jak trzeba 

- malapawel
- Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
U mnie tez trzęsło kierownicą przy hamowaniu, najgorzej z większych prędkości. Koła ok, drążki ok, hamulce nowe (tarcze klocki), i co się okazało jak zwlekałem z wymianą z tyłu szczęk oraz cylinderków (bo ciekły), to załatwiłem sobie tym tarcze. Cała siła hamowania szła na przód i przegrzałem tarcze!
i teraz wiem skąd były owe wibracje... tak więc warto pamiętać również o tyle przy wymianie hamulców
może ta rada się komuś przyda 
i teraz wiem skąd były owe wibracje... tak więc warto pamiętać również o tyle przy wymianie hamulców
może ta rada się komuś przyda 
-

sebastianoo20 - Czytacz
u mnie nawet nowe pierscienie nie pomogły. walczyłem długo wkońcu okazało się że mniałem złe szpilki do alu. znajomy mi założył nowe szpilki pod alu i jak ręką odjął wszystko jest teraz git i nie trzęsie się nic;) podnieś samochód na lewarku odpal i wrzuć 3 bieg i sprawdz czy koło nie bije góra dół ja miałem coś takiego właśnie i problem rozwiązałem;) może się przyda moja wypowiedz warto sprawdzić zawsze.
- Mariusz164
- Badacz tematu
Witam! A ja mam taki problem że przy prędkości 100km/h i wiekszej trzesie kierownicą i cały czas znosi golfa na lewo nawet przy mniejszych predkosciach znosi. Dodam ze pare dni temu mialem ustawioną zbierzność.
Jak myslicie co jest tego powodem?
Jak myslicie co jest tego powodem?
- david005
- Czytacz
david005 napisał(a):Jak myslicie co jest tego powodem?
jak miales ustawiana zbieżnosc to musieli sprawdzic ci luzy czyli drazki odpadaja no chyba ze nie sprawdzali nic
jak drazki wszystko cale to obstawiam opony moze jakies lipne
-

K@mil - POMOCNIK

jedz do wulkanizacji niech podniosą samochód i sprawdzą, możesz mieć krzywą felge i też będzie znosić
a co do trzęsienia kierownica to stawial bym na źle wyważone koła
ja miałem niecały miesiac temu koła wyważane i już mi trzesie kierownicą ehhh te nasze drogi więcej dziur niż w serze szwajcarskim 
a co do trzęsienia kierownica to stawial bym na źle wyważone koła
ja miałem niecały miesiac temu koła wyważane i już mi trzesie kierownicą ehhh te nasze drogi więcej dziur niż w serze szwajcarskim - PabloSBT
- Members