Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Tacie w przednim kole.
W moim golfie coś okropnie trze w przednim kole, od strony pasażera. Jest to dźwięk jakby tarcia metalu o metal. Wymieniłem klocki oraz łożysko, lecz niestety to nie pomogło. Dodatkowo po wjechaniu w jakiś dołek słychać dziwne puknięcie, a za chwilkę krótki dźwięk tarcia. Problem ustępuje podczas skręcania kierownicą w prawo. Sprawdzałem czy coś obciera, i nic nie wzbudziło moich podejrzeń. Czego to może być wina? Pozdrawiam serdecznie. 

-

Peter056 - Czytacz
Peter056 napisał(a):Jest to dźwięk jakby tarcia metalu o metal.
Peter056 napisał(a):Wymieniłem klocki oraz łożysko, lecz niestety to nie pomogło.
Osłona tarczy hamulcowej nie jest może przypadkiem zagięta?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Prog na tarczy jaki duzy? Wez zrownaj go ladnie tarcze i problem ustanie. Mialem to samo z prawej strony wlasnie przy skrecaniu. Teraz powoli zaczyna sie z lewej.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
Peter056 napisał(a):więc to musi być tarcie klocków o tarczę, tylko z jakiej przyczyny?
Zaciski do regeneracji.
http://www.golf3.pl/topics43/regeneracj ... t60973.htm
-

Paweu - Members
Klocki są zbyt twarde. Są słabej jakości, najtańsze i mają w sobie sporo metalu.
Kup klocki lepszej firmy droższe a problem zniknie. Mogą być np.: Boscha lub TRW.
Kup klocki lepszej firmy droższe a problem zniknie. Mogą być np.: Boscha lub TRW.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Właśnie siedzą u mnie TRW, wymieniałem na całej przedniej osi, i tylko od strony kierowcy słychać ten dźwięk. No cóż... próg na tarczy jest dość spory, będę się musiał nim zająć. Tłoczki na przedniej osi były zmieniane w lipcu 

-

Peter056 - Czytacz
Peter056 napisał(a):łoczki na przedniej osi były zmieniane w lipcu
To cieszy. A prowadnice zacisków jak tam?;>
Peter056 napisał(a):Właśnie siedzą u mnie TRW
sprawdź czy nie masz czasem odbarwienia na tarczy od tego tarcia klocków. Mogą posiadać feler i trzeć bo w jednym miejscu są za twarde. Ja tak miałem z ATE.
-

Paweu - Members
Prowadnice w bardzo dobrym stanie
Klocki nie mają żadnych odbarwień itp. Ponadto tarcie praktycznie już ustało, jedynie na ostrzejszych zakrętach raz na 20 razy coś przytrze na 2 sek. Widocznie coś tarło, się dotarło i przestaje trzeć 
Klocki nie mają żadnych odbarwień itp. Ponadto tarcie praktycznie już ustało, jedynie na ostrzejszych zakrętach raz na 20 razy coś przytrze na 2 sek. Widocznie coś tarło, się dotarło i przestaje trzeć 
-

Peter056 - Czytacz