U siebie w mk3 mam tarcze 256 na przodzie z tym ze niewentylowane !
Wyżej wyczytałem i nie tylko na tym forum ze swap z 256 na 280 polega na zmianie jarzma od 280 oraz tarcz od 280 - klocki i zacisk niby ten sam, ale czy przy heblach 256 niewentylowanych jest taki sam zacisk i klocki jak przy wentylowanych, czy zacisk jest ten sam a przychodzą cieńsze klocki?
Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
david90 napisał(a):U siebie w mk3 mam tarcze 256 na przodzie z tym ze niewentylowane !
Wyżej wyczytałem i nie tylko na tym forum ze swap z 256 na 280 polega na zmianie jarzma od 280 oraz tarcz od 280 - klocki i zacisk niby ten sam, ale czy przy heblach 256 niewentylowanych jest taki sam zacisk i klocki jak przy wentylowanych, czy zacisk jest ten sam a przychodzą cieńsze klocki?
nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Chyba że dasz zdjęcie zacisku lub poczekasz aż ktoś ogarnięty się wypowie,
- killah
-

mce-ozi - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.9 td
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Podepnę sie pod temat odnośnie tych tarcz 280mm z rozstawem 4x100 mianowicie z czego te tarcze muszę wziąć
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
-

CHLASTA92 - Badacz tematu
CHLASTA92 napisał(a):Podepnę sie pod temat odnośnie tych tarcz 280mm z rozstawem 4x100 mianowicie z czego te tarcze muszę wziąć
Google nie boli...
golf ii g60 i w ibizie cupra też występowały
Edit: Jeszcze w Corrado g60 i pasku 35i 16v bodajże.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):CHLASTA92 napisał(a):Podepnę sie pod temat odnośnie tych tarcz 280mm z rozstawem 4x100 mianowicie z czego te tarcze muszę wziąć
Google nie boli...![]()
Kolega przed tobą mi już odpowiedział na to pytanie tak więc twoja odpowiedz była zbędna
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
-

CHLASTA92 napisał(a):Paweu_mk3 napisał/a:
CHLASTA92 napisał/a:
Podepnę sie pod temat odnośnie tych tarcz 280mm z rozstawem 4x100 mianowicie z czego te tarcze muszę wziąć
Google nie boli...
Kolega przed tobą mi już odpowiedział na to pytanie tak więc twoja odpowiedz była zbędna
Och przepraszam. Wyszukałem po prostu info w google dla Ciebie.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):CHLASTA92 napisał(a):Paweu_mk3 napisał/a:
CHLASTA92 napisał/a:
Google nie boli...
Och przepraszam. Wyszukałem po prostu info w google dla Ciebie.
Dzięki
-

Imper napisał(a):2) 5x100 jezeli chcesz zrobic sobie w takim rozstawie taki zestaw to musisz wymienic:
-wahacze od GTI
-sworznie wahaczy od GTI
-stabilizator od GTI
- laczniki stabilizatora od GTI
-zwrotnica z piasta od GTI
- zestaw jarzm i zaciskow z tarczami i klockami od GTI
nic wiecej Cie nie interesuje, koncowki drazkow kierowniczych sa takie same w kazdych modelach
i na przyszlosc nie piszcie panowie rzeczy ktore wam sie tylko wydaja. pozdrawiam![]()
[ Dodano: 2010-07-25, 23:34 ]
a i jeszcze bardzo wazne odnosnie polosiek to w 1.8 sa takiej samej srednicy jak w 2.0 bez wzgledu czy 8v czy 16v MIERZONE wiec wiem. jezeli chodzi o przegub to w GTI i VR6 przegob zewnetrzny ma wieksza ilosc frezow niz w GT/CL/GL wiec przy zmianie zwrotnic na te z GTI VR6 trzeba zmienic przeguby zewnetrzne. Polosie zostaja Twoje
Po 2 latach temat do mnie wraca
Tym razem szykuję się do przejśćia na 5x100
Mam pytanko które mnie nurtuje. Nie da się zrobić tak by bez stabilizatora się obyć i zostawić wahacze te które teraz mam? Tyle lat jeździłem na 2.0 bez stabilizatora i jakoś nic się nie działo.
2gie pytanie . Czym różnią się zwrotnice GTI od GT? Skoro da się przełożyć z nich łożyska. Może po prostu zmienię przeguby zewnętrzne oraz piasty na te 5x100 ?
- killah