Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Stuk podczas ruszania przy skręconych kołach
Od jakiegoś czasu podczas ruszania w przód lub w tył przy skręconych kołach słychać i czuć mocne stuk (raczej z lewej strony). Na przeglądzie powiedzieli że to łożyska w kielichach amortyzatorów. Niestety po wymianie stuk pozostał. Mechanik stwierdził ,że łożyska tak czy tak były do wymiany a na zlokalizowanie stuku musi mieć więcej czasu. Help.
- witstwosz
- Berbeć
-

marcinkoz2910 - Members
witstwosz napisał(a):Dokładnie sprawdziłem. Koła max w prawo lub w lewo i ruszam to nic. Czyli cisza.Natomiast jak ruszam przy kołach na wprost i skręcam w prawo o 90 stopni( np na skrzyżowaniu) to jest STUK.
Ja stawiam na amortyzator.
Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!
moj-golf/mtuner-reaktywacja-vr6-t5834.html
moj-golf/mtuner-reaktywacja-vr6-t5834.html
- MTuner
- Badacz tematu
ja mam to samo długo sie nad tym zastanawiałem tez wymieniłem łożyska amortyzatorów bo to było najbardziej prawdopodobne i co sie okazało suka u mnie drążek stabilizatora o wahacz wymieniłem łaczniki roche były wybite i dalej to samo. do konca nie wiem co jest przyczyną. Podejrzewam ze wybita jest tynia tuleja whacza ale wyglada na dobra ale cóż mi zostało trzeba wymienic dla zasady. Nie wiem dlaczego jest tak mało miejsca miedzy wahaczem a drązkiem stabilizatora. około 2 moze 3 milimetrów to samo jest na drugim wahaczu al etam nie stuka.
- kj16
- Berbeć
marcinkoz2910 napisał(a):Daj wsteczny i pełny skręt jak nadal będzie stukać to przegub zewnętrzny
nie zewnetrzny tylko wewnetrzny na skreconych kolach strzela
-

Legionista - Members
Legionista napisał(a):marcinkoz2910 napisał(a):Daj wsteczny i pełny skręt jak nadal będzie stukać to przegub zewnętrzny
nie zewnetrzny tylko wewnetrzny na skreconych kolach strzela
kolego mylisz sie,zewnetrzny na skreconych strzela
- Prz3m3kVW
- Czytacz
ja tu juz pisałem dziwna sprawa bo przegub jak tuka to sały czas na skreconych kołach a to jest w momecie tylko ruszenia pózniej mozna w kołko jezdzic i np u mnie nie stuka a jak by był przegub to cały czas stuka wiec odpowiedzi sa jakies bez sensu. rozumiem ze wszycscy sa pomoc ale trzeba pisac troszke rozsadnie. Jasli ci stuka cały czas na skreconych kołach to wtedy napewno przegub zewnętrzny
- kj16
- Berbeć