Mam pytanie odnośnie sprężyn do mojego golfa III 1.6 ABU.
Zawieszenie mam już lekko do wymiany, od szwagra dostałem oryginalne seryjne sprężyny od golfa III GTI.
Mam pytanie czy bez problemu będą pasowały na moje seryjne amortyzatory. które mam w swoim ABU (GL) ? Bo to, że na nich auto będzie minimalnie niżej siedziało to wiem, i będzie twardsze, dla mnie lepiej, ale czy bez wymiany amortyzatorów się obejdzie ?
Z góry dziękuję za pomoc !
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
proszę kolego odpowiedź dla ciebie http://www.golf3.pl/topics14/roznice-w- ... htm#350210
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sprezyny od gti sa tylko 20mm nizsze niz standartowe montuj bez problemow autko minimalnie zejdzie w dol ale to mu dobrze zrobi
i na seryjne amorki smialo mozna montowac sprezyny do -40mm
i na seryjne amorki smialo mozna montowac sprezyny do -40mm
-

strzeliniasty - Members
Dzieki za odpowiedź, to że wejdą to czytałem, głównie chodziło mi czy nie przejdą przez amortyzatory czy będe musiał dokupić jakieś odboje czy coś. Ale skoro wejdzie to fajnie, czytałem tez gdzieś, że te sprężyny są jak od GTi to i od VR6, więc przód w 1.6 może im pójść do góry a nie do dołu bo VR6 jest cięższy w stosunku do 1.6
Mój 1.6 rok 1993, sprężyny od GTI 96/97
Mój 1.6 rok 1993, sprężyny od GTI 96/97
-

WSZ - Badacz tematu
górne ułożyskowanie kolumny jest inne w nowszych masz to opisane w wyżej przytoczonym temacie, sprezna nowsza ma cieńsze zwoje trzeba więc wymienić to ułożyskowanie. A to czy pójdzie w góre czy nie to trudno powiedzieć, spręzyna moze być krótsza ale twardsza więc co wyjdzie po założeniu to się przekonasz po założeniu dopiero. Na dodatek wysokość zawiechy w GTI nie zalezy tylko od sprężyny ale i od amrtyzatorów - że są krótsze.
- pablomed
- Members
seryjne amory daja rade bezproblemowo z -40, wiec -20 na springach gti nie zrobi im najmniejszej roznicy ; )
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
• Strona 1 z 1