przemo, strzeliniasty, zakładacie nowe kolumny McPhersona i do tego komplet mocowań po 94- 95 roku. Żaden problem.
Sam amortyzator jest taki sam, jego budowa, mocowanie niczym się od siebie nie różnią.
_________________ Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~ MK3
Co do tych poduszek , mam golfa z 94 roku i teraz mi sie klania tez wymiana , jak dokladnie nazywa sie model tej poduszki i jakiej firmy najlepiej zalozyc ? ewentualnie czy jest mozliwosc wymiany samych lozysk
KooxPL, Potocznie się mówi z blachą czyli do 94 numer Lemfordera 10240 02 i bez blachy po 10198 01 łożyska same oczywiście że można zmienić. Co do poduszek to Lemforder polecam z czystym sumieniem łożyska to SACHS 801 016 i FAG 713 0008 00
dziekuej bardzo ) nic tylko szukac i zamawiac )
a swja droga ladny sticerek ja ostatnio obkleilem tez troche generalnie efekt fajny tylko ciekawi mnie co sie stanie z folia po zimie bo mam obklejone lusterka
strzeliniasty, sprężyny też się róznią od 94 roku mają mniejszą średnicę górnego zwoju sprężyny a tego nikt nie zauważył w temacie, wiem bo sam stosowałem sprężyny obniżające i sprzed 95 nie pasowały do mnie.
Amortyzatory od 91 do 97 roku są takie same, róznica polega jedynie na górnym zwoju sprężyny a co za tym idzie innych talerzykach, by sprężyna właściwie osadziła się i innych gum z łożyskami, wystarczy te elementy pozamieniać w zależności od rodzaju sprężyn. Dlatego niektórzy piszą że mają golfa z 92 roku a zawiechę już tą po 94 roku, ponieważ mieli zmieniane sprężyny na te po 94 roku, jednocześnie z nowymi talerzykami i gumami( poduszkami).
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA