Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Niestety tył mam nie oryginalny od gt, wiec potrzebuję wyminić także i tył tylko wolę przód -40, a przód zostawić na sprężynach od zwykłego golfa CL (gt nigdzie nie moge dostać na tył, bo chyba sa takie same) - nie chce by przód i tył był na -40/-40, bo wyglada pod obciążeniem nawet niewielkim ja koza:D
- marcin2e
- Badacz tematu
-40 na tyle pod obciążeniem wygląda jak koza w porównaniu do zwykłego zawiasu. Hmmm... ktoś tu chyba posługuje się wyrażeniami których nie rozumie
-40/-40 albo nawet 60 na przód i będzie fajnie
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):-40 na tyle pod obciążeniem wygląda jak koza w porównaniu do zwykłego zawiasu. Hmmm... ktoś tu chyba posługuje się wyrażeniami których nie rozumie
Chodzi mi o to, że na przodzie -40, a na tyle zwykłe spręzyny.
Przodu nie opuszcze niżej z racji tego, że mam nowe amorki na przodzie blistena i sprawują się świetnie:). U mnie jedynie problem tyłu, który jest faktycznie jak koza w górze, a przednie sprężyny moge zawsze przyciąć:)
- marcin2e
- Badacz tematu
marcin2e napisał(a):Przodu nie opuszcze niżej z racji tego, że mam nowe amorki na przodzie blistena i sprawują się świetnie:). U mnie jedynie problem tyłu, który jest faktycznie jak koza w górze, a przednie sprężyny moge zawsze przyciąć:)
Najpierw piszesz że przodu nie opuścisz niżej bo nowy amor , potem że przód można zawsze przyciąć. 'nierosume'
Kup 60/40 i będzie ok. Przecież to żadne obniżenie.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):marcin2e napisał(a):Przodu nie opuszcze niżej z racji tego, że mam nowe amorki na przodzie blistena i sprawują się świetnie:). U mnie jedynie problem tyłu, który jest faktycznie jak koza w górze, a przednie sprężyny moge zawsze przyciąć:)
Najpierw piszesz że przodu nie opuścisz niżej bo nowy amor , potem że przód można zawsze przyciąć. 'nierosume'![]()
Kup 60/40 i będzie ok. Przecież to żadne obniżenie.
Wystraczy czasem czytać "ze zrosumeniem", ale cóż...
Przy obniżeniu -60 konieczna jest wymiana amorków o krótszym skoku, przy -40 nie jest to konieczne.
Obecnie moje sprężyny są na tyle wysokie, że przycięcie spowoduje "skok" w dół do -40:)
"That's all":)
- marcin2e
- Badacz tematu