nawet jak stoje na parkingu a ruszając do tyłu i skręcając w prawo na maksa lub lewo coś czasem potrafi STUKNĄĆ .....Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pukanie na prostej drodze
co to jest,że jadąc po prostej drodze coś mi stuka-puka w przednim zawieszeniu ...
nawet jak stoje na parkingu a ruszając do tyłu i skręcając w prawo na maksa lub lewo coś czasem potrafi STUKNĄĆ .....
nawet jak stoje na parkingu a ruszając do tyłu i skręcając w prawo na maksa lub lewo coś czasem potrafi STUKNĄĆ .....- greg_117
- Gaduła
ale jakby przeguby to one by trykały pewnie a nie tak jakby stukały .... a może to być wina łożysk amortyzatora ? mam sportowy zawias więc mogły dostać trochę.... co do osłon to są całe... jak moge je spr aby byc pewny,że to one ? bo nawet czuć delikatne czasem bicia na kierownicy ... podczas hamowania także lekko.....
Byłem teraz na diagnozie w garażu
to tak... ruszając "ściskając" za gumę chroniącą przegób wewnętrzny od strony pasażera stojąc prosto do auta nic nie rusza się ani nie stuka .... przechodząc do półosi od prawej strony od skrzyni ruszając tak samo "ściskając" osłone gumową przegubu wewnetrznego czuć i słychać luzy czy to dlatego są takie stuki na jeżdzię wprost 
Byłem teraz na diagnozie w garażu
to tak... ruszając "ściskając" za gumę chroniącą przegób wewnętrzny od strony pasażera stojąc prosto do auta nic nie rusza się ani nie stuka .... przechodząc do półosi od prawej strony od skrzyni ruszając tak samo "ściskając" osłone gumową przegubu wewnetrznego czuć i słychać luzy czy to dlatego są takie stuki na jeżdzię wprost 
- greg_117
- Gaduła
gdyby to byly przeguby wew to podczas przyspieszania trzesloby calym autem, po puszczeniu gazu problem by znikal
greg_117, ja mialem podobna sytuacje do twojej http://www.golf3.pl/topics14/stukanie-p ... t38478.htm
greg_117, ja mialem podobna sytuacje do twojej http://www.golf3.pl/topics14/stukanie-p ... t38478.htm
-

strzeliniasty - Members
ale teraz jak byłem oglądać koła to od prawej str od kierowcy jak poruszałem tak mocniej kołem w stronę silnika i do mnie to coś zatrzeszczalo ... a 2 str cicho ... czyżby amory poszły lub sprężyny ?
[ Dodano: 2012-07-12, 20:28 ]
i może tak jest jak mówisz... jak ruszam autem z rana do pracy to mam takie wrażenie jakby coś od str kierowcy tak walnęlo.. zawsze rano jak stoi cała noc i puka.... najlepsze rozwiązanie to zdjąć kolo i spr tak czy ma luz czy nie ? lub co wy radzicie ?
[ Dodano: 2012-07-12, 20:28 ]
i może tak jest jak mówisz... jak ruszam autem z rana do pracy to mam takie wrażenie jakby coś od str kierowcy tak walnęlo.. zawsze rano jak stoi cała noc i puka.... najlepsze rozwiązanie to zdjąć kolo i spr tak czy ma luz czy nie ? lub co wy radzicie ?

- greg_117
- Gaduła
greg_117, u mnie na kole wlasnie nie bylo luzu pukanie nasilalo sie wraz z przyspieszaniem a na zakretach w prawo zanikalo, wiec lewe lozysko do wymiany
-

strzeliniasty - Members
no oki jutro zobacze czy na zakrętach zanika
a jak już coś to jakiej firmy polecacie ? znalazłem na allegro komplet przód+tył za 120 zł
[ Dodano: 2012-07-12, 20:48 ]
killah zapraszam do lektury
ciężko wymienić takie łozysko ? może dacie jakiś link do FOTOPORADY :d
a jak już coś to jakiej firmy polecacie ? znalazłem na allegro komplet przód+tył za 120 zł [ Dodano: 2012-07-12, 20:48 ]
killah zapraszam do lektury
ciężko wymienić takie łozysko ? może dacie jakiś link do FOTOPORADY :d- greg_117
- Gaduła
greg_117, do wymiany przedniego lozyska konieczna jest prasa by starey wyciagnac a nowe wprasowac to raz, dwa zeby wyjac piaste musisz ja odkrecic z autka co pozniej skutkuje ustawieniem katow gdyz odkrecasz ja od amorka, wyjsciem jest odkrecenie mcpersona wraz z wahaczem
najlepiej zlec to jakiemus warsztatowi
najlepiej zlec to jakiemus warsztatowi
-

strzeliniasty - Members