bylem dzis na diagnostyce bo ustawilem zbieznosc i geometrie i niesie mi na lewa strone i znalazl mi jakies odchylenia od normy tzn tyl jest krzywy jak teraz stwierdzic co czy to oska czy cala belka
ośka krzywa zaraz skończyłaby łożysko. Belka to kawał żelaza, rzadko się krzywi, bardziej prawdopodobne jest przestawienie punktów mocowań belki do podłogi po strzale. W serwisówkach czy programach diagnostycznych typu Info_tech są rysunki z wymiarami podwozia. Jak się postarasz to pomierzysz je sam taśmą mierniczą, oczywiście zgrubnie ale może cos wyjdzie
heh to juz chyba za ciezko jak dla mnie musze to jakiemus majstrowi zapodac. diagnosta stwierdzil ze tyl cos jest z tylem krzywy. wiem ze raczej strzal byl w tylnia klape ale po kupieniu go nic nie znosilo szedl prosciutko jak po sznurku. a jest mozliwosc ze tuleje sa wywalone i dlatego zbieznosc jest zle ustawiona wzgledem tylu i sciaga na lewa strone. aha lozysk nie slychac buczenia ale kapselki sa lekko spocone wiem moze juz sie wyjezdzily. do kogo jechac z tym przestawieniem?? i czy te tuleje graja role???
Do sprawdzenia sprezyny, amory i drazki kierwonicze. Jesli dasz nowe sprezyny i bedzie krzywo no to masz problem.
Ja mialem ustawiana zbieznosc na wrecz zmasakrowanych tulejach i nie bylo juz w nich praktycznie gumy i wszystko bylo ok. Teraz mam nowe tuleje i tez jest ok.
aha tak tesh myslalem ze tuleje nie maja znaczenia wlasnie chcialem sie zabrac za wymiane sprezyn na pewno z przodu bo za bardzo mi dobija przodem a czy sprezyna ma wplyw na krzywy tył jak to jest??? amorki na stacji pokazuje mi ze mam dobre olej z nich nie leci drazki wymieniane 3 tygi temu a sprezyny juz chcialem sie za nie zabrac bo mi dobija
No jak lewa sprezyne masz nowa, a prawa peknieta to auto jest krzywe. Zakladam scenariusz, ze cos zlego sie z nia stalo. Albo auto mialo dzwona z tylu i kielichy sa na roznych wysokosciach bo jakis malo utalentowany doktor go operowal.
i tu mnie rozwaliles przy kupnie mial nowe ziomowki zalozone znalazlem speca ktory ma dojsc mi do ladu z tym ma zalozyc jakies podkladki przy ustawianiu geometri i zbieznosci zobaczymy co z tego bedzie