Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Obniżenie wersji GT
Witam. Kupiłem niedawno golfa gt 1.9tdi. Mam takie pytanko bo przód auta jest dość niski a tył według mnie za wysoko, więc jak by mógł mi ktoś napisać czy wersja gt różniła się od normalnej bo może poprzedni właściciel do tyłu założył ze zwykłej wersji i dlatego tył jest wyższy... Może zna ktoś dokładne dane jak wysoko ma być samochód nad ziemia, albo jaka ma być długość sprężyn po wyciągnięciu. Mam jeszcze takie pytanko bo kupiłem okazyjnie sprężyny firmy super sport które podobno obniżają 5-6cm i nie wiem czy do normalnych amortyzatorów mogę założyć, czy to nie będzie przeszkadzało? Oczywiście to jest na chwilę dopóki nie będę miał funduszy na sportowe amortyzatory. Pozdrawiam
-

siti07 - Badacz tematu
Sprężyny w wersji GT są wzmocnione, czyli grubsze/twardsze i jak się orientuję, to są niższe o -20 od seryjnych sprężyn. W Twoim przypadku możliwe, że masz z przodu założone sprężyny obniżające, a z tyłu są zwykłe.
-

Stealth - Members
Do seryjnych amorków absolutny max to -40. Większe obniżenie wymaga krótszych amorków 

Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam. W takim razie wstrzymam się ze sprężynami i jak kupię twardsze o skróconym skoku pracy to wtedy założę sprężyny. A co do tych oryginalnych sprężyn to może wie ktoś jaka jest wysokość sprężyny i jaka grubość druta w wersji gt żebym mógł sobie porównać z moimi, a i jeszcze chciałem się zapytać o amortyzatory w wersji gt czy były niższe twardsze od standardowego golfa? Pozdrawiam
-

siti07 - Badacz tematu
Witam wszyskich.
Równiez posiadam wersje gt, tyle że moja sterczy jak woz drabiniasty
planuje wymienić amortyzatory wraz ze sprężynami o jakieś -30. Zastanawiałem sie nad gazowymi amortyzatorami KAYAB lub BILSTEIN + sprezyny H&R. Czy ktos porusza sie na takim wlasnie zestawie? Jak te elementy wspolpracuja ze soba?
Równiez posiadam wersje gt, tyle że moja sterczy jak woz drabiniasty
planuje wymienić amortyzatory wraz ze sprężynami o jakieś -30. Zastanawiałem sie nad gazowymi amortyzatorami KAYAB lub BILSTEIN + sprezyny H&R. Czy ktos porusza sie na takim wlasnie zestawie? Jak te elementy wspolpracuja ze soba?- arq
- Berbeć
wersja GT ma normalna zawieszke czyli tarpaniasta (sam mam GT)
wersja GTI ma -20
obstawiam, ze przod masz zmieniony a tyl seria
wersja GTI ma -20
obstawiam, ze przod masz zmieniony a tyl seria
mój były Variant TDI
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
-

ksenonn - Czytacz
ja mam amorki MONROE SENSATRACK gazowe i sprezyny -40/-40 zapraszam na moj profil zobaczysz jak autko stoi
-

strzeliniasty - Members
arq, powiem ci tak zwykle amory monroe gazowe + sprezyny -40 + felgi 16'' jak dla mnie mniodzio fakt jest twardszy ale nie ma tragedii
-

strzeliniasty - Members
$kubi napisał(a):szukam potwierdzenia że sprężyny od GTI są krótsze niż w GT, jest ktoś 100% pewien??
oczywiscie ze sa obnizaja -20mm a gt -10mm a co nei ktorzy mowia ze gt ma seryjny zawias jak CL ale sprawdzalem swoje auto przy zwyklej CL,ce i faktycznie nizej o jakies -10mm
golf sprzedany nowe auto B5 http://www.golf3.pl/topics2/-special-gt-by-falla_x-vt16255.htm
----------------------------------------

----------------------------------------

-

falla_x - Czytacz