Chcę się dowiedzieć coś o zawieszeniach jakie są plusy i minusy danego zawieszenia.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jakie zawieszenie do golfa 3 wybrać
Witam, mam pytanie do was forumowicze, jakie zawieszenie polecacie do golfa 3, zwykłe standardowe czy zawieszenie sportowe i jak sportowe to gwint czy zwykłe sportówki i dla czego takie zawieszenie polecacie a nie inne
Chcę się dowiedzieć coś o zawieszeniach jakie są plusy i minusy danego zawieszenia.
Chcę się dowiedzieć coś o zawieszeniach jakie są plusy i minusy danego zawieszenia.-

Bergol - Czytacz
Ok rozumiem polecasz gwint a możesz mi to uzasadnić dlaczego akurat tak?? I co z zimą?? jak będę miał tak nisko samochód to nie będę robić za pług?? Opisz mi dokładnie dlaczego akurat polecasz gwint i jakie są jego zalety i wady, i też jak to wygląda od strony innych części?? Bo słyszałem że często trzeba wymieniać tulejki, sworznie, wahacze itp.. Podobno raz na sezon trzeba wymieniać inne elementy zawieszenia, jak to dokładnie jest?? może mi to ktoś wszystko opisać/opowiedzieć?
Czekam na odp
Czekam na odp

-

Bergol - Czytacz
Bergol To zależy co ty wolisz miękko ale za to wysoko lub twardo i nisko co za tym idzie samochód wygląda atrakcyjniej, lepiej się prowadzi. Ja osobiście śmigam na gwintowanym zawieszeniu nisko, a na zimę montuje standardowe amory i sprężyny.
GTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
garas1 napisał(a):na zimę montuje standardowe amory i sprężyny.
Geometrie też robisz później po każdej zmianie? Bo zastanawiam się nad takim rozwiązaniem w przyszłości u siebie...
-

Karol B. - Members
Karol B. napisał(a):garas1 napisał(a):na zimę montuje standardowe amory i sprężyny.
Geometrie też robisz później po każdej zmianie? Bo zastanawiam się nad takim rozwiązaniem w przyszłości u siebie...
Na zimę nie robię geometrii tylko na wiosnę bo szkoda letnich opon
GTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
garas1, Twoje rozwiązanie jest dość ciekawe z tą zmianą, tylko najgorsza jest robota z tym...
Ale dzięki 
Ale dzięki 
-

Karol B. - Members
No i tu jest problem bo nie chce mi się zmieniać zawieszenia na zimę... Jestem mechanikiem i dał bym sobie z tym radę bez problemu i geometrię też mogę sobie ustawić ale co sezon jak miał bym się tak z tym bawić to bym chyba na głowę dostał, uciążliwe to trochę 

-

Bergol - Czytacz
ja Ci powiem tam , mialem na przodzie wsadzony jakis kit -40 i jezdzilo sie na tym strasznie teraz przez wiosne i lato , zmienilem na oryginalne bilstainy i jest o niebo lepiej, moje okolice niestety bardzo dziurawe i jezdze po miescie wiec nie raz mam spotkania z kraweznikami , teraz mam wyzej auto co za tym idzie komfort jazdy wiekszy
-

bioly21 - Gaduła
SERIA:
plusy: miękko i komfortowo
minusy: wygląd
KIT (sprężyna sport + amor sport):
plusy: bardziej miękko niż na gwincie, lepszy wygląd niż na serii
minusy: przeważnie zbyt miękki tył, problemy z jazdą z kompletem osób, w zimę problem gdy auto za niskie, brak możliwości regulacji wysokości
GWINT:
plusy: możliwość regulacji wg upodobań, w zimę max do góry i nie ma problemów, sztywno, świetnie się jeździ w szybkich zakretach i łukach
minusy: twardo - nie ma komfortu na polskich drogach
plusy: miękko i komfortowo
minusy: wygląd
KIT (sprężyna sport + amor sport):
plusy: bardziej miękko niż na gwincie, lepszy wygląd niż na serii
minusy: przeważnie zbyt miękki tył, problemy z jazdą z kompletem osób, w zimę problem gdy auto za niskie, brak możliwości regulacji wysokości
GWINT:
plusy: możliwość regulacji wg upodobań, w zimę max do góry i nie ma problemów, sztywno, świetnie się jeździ w szybkich zakretach i łukach
minusy: twardo - nie ma komfortu na polskich drogach
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe