jaką opinie macie o gwincie ta-technix

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

jaką opinie macie o gwincie ta-technix

Postprzez rembdeska » 22 cze 2012, o 15:23

witam mam zamiar kupić gwint ta-technix i mam do was pytanie jaka jest wasza opinia o tym zawieszeniu . A i czym się różnią od tiuning arts oprócz ceny z góry dziękuje za odpowiedzi :-)
Avatar użytkownika
rembdeska
Czytacz
 
Posty: 86
Dołączył(a): 26 wrz 2010, o 22:19
Lokalizacja: oświęcim

jaką opinie macie o gwincie ta-technix

 

Postprzez AdiK__ » 22 cze 2012, o 16:11

Tu masz opinie nie tylko na temat TA http://www.golf3.pl/topics14/zawieszeni ... t37642.htm
Avatar użytkownika
AdiK__
Members
 
Posty: 1637
Dołączył(a): 19 sty 2011, o 15:49
Lokalizacja: Sokółka
Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Paweu » 22 cze 2012, o 16:13

rembdeska napisał(a): jaka jest wasza opinia o tym zawieszeniu


dają rade... ale jeśli chcesz minimum komfortu to dołóż te stówkę i kupuj mts'a.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4281
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Adrian1607 » 22 cze 2012, o 18:04

MTS jest ponoć na lepszych komponentach, ale z TA jest podobny, tak więc z tych tanich gwintów to najlepszy ponoć MTS. U mnie w golfie był od 2008 albo 2007 roku do 2012 ;) ( w tym że w 2011-2012 zrobił jakieś 30 tys km wczesniej nie wiem bo był u innego wlasciciela)
Sam mapet mowi ze MTS jest git, więc bierz jego ;) dołóż 100 :)
Avatar użytkownika
Adrian1607
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 17:22
Lokalizacja: Radomsko

Postprzez PabloSBT » 22 cze 2012, o 21:06

ja mam tuning art na tyle i drugi raz bym ich nie kupił :-P 0 komfortu bardzo sztywny jest samochód lepiej kup mts ja teraz też bym wolał dołożyć kilka groszy i miec trochę komfortu :-P
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez Procent » 22 cze 2012, o 22:34

ja też mam tuning art. beton... 0 komfortu
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Avatar użytkownika
Procent
Members
 
Posty: 1771
Dołączył(a): 1 lut 2009, o 19:06
Lokalizacja: (TLW) Włoszczowa
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Adrian1607 » 23 cze 2012, o 00:22

Ludzie przeciez wiadome ze na gwincie nie bedzie komfortu:D chcecie komfort to kupcie sobie jakiegos francuza albo rolls roysa:P
Avatar użytkownika
Adrian1607
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 17:22
Lokalizacja: Radomsko

Postprzez garas1 » 23 cze 2012, o 09:26

A ja sobie chwalę Ta Technix jest usztywniony i o dziwo nie jest beton jak dla mnie może być :-)
Avatar użytkownika
garas1
Gaduła
 
Posty: 721
Dołączył(a): 29 wrz 2008, o 20:02
Lokalizacja: Węgliniec

Postprzez witboy » 23 cze 2012, o 10:42

ja tez mam tuning arta i jezdzilem tak skreconym ze az na odbojach sie zatrzymal i nie bylo tragedi... mocny byl beton ale albo rybki albo pipki ... ale podobno wymiana odboji od mts albo wrecz przyciecie odboi tat powoduje ze znow mamy komfort, bo ja jak jezdzilem na podniesionym gwincie to powiem ze roznica z seria jest ale czy jakas taka duza? wg mnie niewielka
Avatar użytkownika
witboy
Ekspert
 
Posty: 1914
Dołączył(a): 28 sie 2011, o 22:55
Lokalizacja: płock
Rocznik: 1993
Silnik: aaz
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PabloSBT » 24 cze 2012, o 15:01

Adrian1607 napisał(a):Ludzie przeciez wiadome ze na gwincie nie bedzie komfortu:D chcecie komfort to kupcie sobie jakiegos francuza albo rolls roysa:P

ja kupiłem go po to bo mi opony o nadkola przycierały :P ostatnio podniosłem trochę gwint i dużo osób mi mówiło że czym wyżej tym twardziej bo bardziej spłaszczona sprężyna ale jest odwrotnie :D jak jest wyżej to jest trochę bardziej miękko :)
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez Siw3k » 24 cze 2012, o 19:35

a tak zapytam z innej beczki bo słyszałem coś takiego że jeżdżąc samochodem jakim kolwiek z gwintem po dziurach to gwint się zrywa prawda to czy jakaś wielka bujda
Moja była Golfina
Przeszłość Peugeot 406
Aktual tored MkIII
Avatar użytkownika
Siw3k
Members
 
Posty: 2181
Dołączył(a): 3 lut 2012, o 15:36
Lokalizacja: CTR
Rocznik: 2002
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Paweu » 24 cze 2012, o 20:12

Siw3k napisał(a):a tak zapytam z innej beczki bo słyszałem coś takiego że jeżdżąc samochodem jakim kolwiek z gwintem po dziurach to gwint się zrywa prawda to czy jakaś wielka bujda


pierwsze pytanie jakie się nasuwa to takie; Kto przy zdrowych zmysłach lata autem na gwincie po dziurach?

jeśli gwint wysłużony to może i może się zerwać... :looka:
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4281
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Następna strona

- - -



Powrót do Zawieszenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości