http://www.mapet-tuning.com/sklep/golf- ... u46najdka7
Wiem, że temat był wałkowany z 1 000 razy, jednak nie znalazłem nigdzie satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
Czy ten gwint jest dobry jak na pierwszy montowany gwint w życiu? Czy nie będę miał później problemów na stacji diagnostycznej z "operatorami pieczątek"?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
może być, dla "świerzaka" w temacie będzie dobry, nie będzie problemu z przeglądem, chyba że za nisko i nie wjedziesz na rolki
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jedno co jest pewne ,że jest twardo i trzeba uważać żeby wpadajac w jakieś dziury nie uszkodzić zawieszenia , ale jebniesz 3 razy i się nauczysz . powinieneś być zadowolony pod warunkiem że nie musisz codziennie pokonywać kilometrów polnych dróg
-

KooxPL - Czytacz
Mam u siebie ten gwint i na razie jestem zadowolony. Jest duże pole do popisu co do regulacji, jest twardo, ale znośnie, nie narzekam. Dużo aut "zglebionych" śmiga na tym sprzęcie, więc chyba nie jest taki zły, a co najważniejsze w przystępnej cenie.
-

Dembi - Badacz tematu
Krótko mówiąc za tą cene jest git a co do twardości to jak zobaczysz jak się trzyma drogi
to przestanie cie obchodzic,ze jest twardo
tylko rozpórki przód tył od razu polecam bo buda tak nie pracuje 
to przestanie cie obchodzic,ze jest twardo
tylko rozpórki przód tył od razu polecam bo buda tak nie pracuje 
Golf 3 Gti Edition 2,0 16v ABF
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
-

siwy_83 - Fanatyk
Z całym szacunkiem to wszystkich ,,glebowych'' hehe ale chyba nigdy nie mieliscie okazji jechac na zawieszeniu hydroactiv albo w S klasie mercu..sorki ale, wg mnie jazda na twardym zawieszeniu to jak jazda na taczce...chcialbym widziec mine wlasciciela twardego i miekkiego zawieszenia po przejechaniu 1000km...bo byly by chyba takie---twarde=
miekkie = 
miekkie = - Krystian1986x
- Czytacz
Opik napisał(a):Krystian1986x, to przy okazji podsumuj koszt remontu jednego i drugiego zawieszenia po jeździe w polskich warunkach
Tak czy siak bede zawsze zwolennikiem bardzo miekkich zawieszen
. Nawet gdyby naprawa twardego zawieszenia kosztowala 10 razy mniej nigdy bym sie na to niezdecydował, samochod ma sie przemieszczac z punktu a do b w jak najbardziej mozliwe komfortowych warunkach a nie ze czuc kazda niedokladnosc na dordze, zero przyjemnosci z jazdy - Krystian1986x
- Czytacz
Krystian1986x napisał(a):Z całym szacunkiem to wszystkich ,,glebowych'' hehe ale chyba nigdy nie mieliscie okazji jechac na zawieszeniu hydroactiv albo w S klasie mercu..sorki ale, wg mnie jazda na twardym zawieszeniu to jak jazda na taczce...chcialbym widziec mine wlasciciela twardego i miekkiego zawieszenia po przejechaniu 1000km...bo byly by chyba takie---twarde=miekkie =
Wszystko zalezy od podejścia. Mojego golfa traktuje jak zabawke i uwielbiam jezdzic nisko nad asfaltem a w autach z normalnym zawieszeniem dostaje choroby morskiej.

Krystian1986x napisał(a):Opik napisał(a):Krystian1986x, to przy okazji podsumuj koszt remontu jednego i drugiego zawieszenia po jeździe w polskich warunkach
Tak czy siak bede zawsze zwolennikiem bardzo miekkich zawieszen. Nawet gdyby naprawa twardego zawieszenia kosztowala 10 razy mniej nigdy bym sie na to niezdecydował, samochod ma sie przemieszczac z punktu a do b w jak najbardziej mozliwe komfortowych warunkach a nie ze czuc kazda niedokladnosc na dordze, zero przyjemnosci z jazdy
komfort podrozy ponad wszystko.
Druga sprawa bo nie rozumiem uwielbiasz miękko jezdzić a latasz golfem 3 który już w standardzie jest dosć twardym autem. Ja bym sobie kupił merca jak bym chciał wygodnie podróżowac. Z całym szacunkiem

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Jakbym chciał miękko jeździć kupił bym Citroena sobie
nie, samochód ma się przemieszczać z punktu a do punktu b możliwie jak najszybciej
to tylko przykład, ale jak widzisz priorytety są różne u różnych osób
Mi już raz sztywny zawias prawdopodobnie uratował życie i nie zamienię go na ponton nigdy. Oczywiście wszystko z umiarem, bo podskakiwanie samochodu na dołkach nie jest fajne, ale sztywno musi być
Krystian1986x napisał(a):samochod ma sie przemieszczac z punktu a do b w jak najbardziej mozliwe komfortowych warunkach a nie ze czuc kazda niedokladnosc na dordze, zero przyjemnosci z jazdykomfort podrozy ponad wszystko.
nie, samochód ma się przemieszczać z punktu a do punktu b możliwie jak najszybciej
to tylko przykład, ale jak widzisz priorytety są różne u różnych osób
Mi już raz sztywny zawias prawdopodobnie uratował życie i nie zamienię go na ponton nigdy. Oczywiście wszystko z umiarem, bo podskakiwanie samochodu na dołkach nie jest fajne, ale sztywno musi być-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mam golfa 3 tdi 90km bo wiem ze silniki w nich sa niezniszczalne, cbez przesady az tak w tuch samochodach to nie buja zeby dostac chroby morskiej
predzej niedobrze sie robi jak sie caly czas podskakuje w kabinie bo jest tak twardo.Po za tym szukam mechanika ktory zlaozylby do golfa 3 hydraulike od bx, zanti czy innego ale nie ma chetnych. Ogolnie zastanawia mnie co jest bardziej miekkie mercedes okularnik czy citren c5, jechalem obydwoma ale zbyt krotko zeby cos stwierdzic..
predzej niedobrze sie robi jak sie caly czas podskakuje w kabinie bo jest tak twardo.Po za tym szukam mechanika ktory zlaozylby do golfa 3 hydraulike od bx, zanti czy innego ale nie ma chetnych. Ogolnie zastanawia mnie co jest bardziej miekkie mercedes okularnik czy citren c5, jechalem obydwoma ale zbyt krotko zeby cos stwierdzic..- Krystian1986x
- Czytacz