Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Gwint-Tuning Art OPINIE
Witam. Zastanawiam się nad gwintem do mk3, w miarę tanim. Co radzicie, nowy, używany? Myślałem o tym najtańszym nowym gwincie Tuning Art, ale czytając opinie to się zmieszałem. Innym jest wszystko ok, innym to totalne dno... Użytkuje ktoś taki gwint? Golfikeim z rok jeszcze na pewno pojeżdżę, trasy różne. Co dzień nie jest używany
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady.-

Karol B. - Members
Dołączam się do pytania Karol B.. Opinie użytkowników chciałbym znać a nie ludzi którzy słyszeli że ktoś tam coś mówił. Przy okazji porównanie z MTS.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Ja mam ta technix... Piszą na necie ze to to samo co tuning art.
Niektórzy twierdzą że już lepsza jest jakaś ori używka niż te tanie gwinty.. ja jednak jestem zdania ze jeśli jezdzi się ostrożnie to i posłuży nawet taki tunin art...
Co do tego porównania to było juz na ten temat wiele postów i tematów...
Odsyłam na stronke www.zawieszenia-sportowe.pl tam macie porównanie tych gwintów.
Niektórzy twierdzą że już lepsza jest jakaś ori używka niż te tanie gwinty.. ja jednak jestem zdania ze jeśli jezdzi się ostrożnie to i posłuży nawet taki tunin art...
AdiK__ napisał(a):Dołączam się do pytania Karol B.. Opinie użytkowników chciałbym znać a nie ludzi którzy słyszeli że ktoś tam coś mówił. Przy okazji porównanie z MTS.
Co do tego porównania to było juz na ten temat wiele postów i tematów...
Odsyłam na stronke www.zawieszenia-sportowe.pl tam macie porównanie tych gwintów.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Weźcie sobie jedno pod uwagę, że za cenę ~700zł macie nowe amory i nowe sprężyny z 2 letnią gwarancją, ale za 700zł ciężko będzie kupić Wam 4 amory dobrej firmy o sprężynach nowych nie wspomnę, więc podsumowując nie ma co się spodziewać nie wiadomo czego od tych najtańszych gwintów.
Sam jeżdżę na Tuning Art już ponad rok i nie narzekam, jest dobrze jak za tą kasę.
Sam jeżdżę na Tuning Art już ponad rok i nie narzekam, jest dobrze jak za tą kasę.
- Lobus
- Ekspert
Lobus napisał(a):Sam jeżdżę na Tuning Art już ponad rok i nie narzekam, jest dobrze
A coś więcej?
Jak zachowuje się na drodze? Czy twardy jak beton? Wybiera trochę nierówności?-

Karol B. - Members
ja teraz kupilem tuning art do siebie, jest twardo a o to mi chodzilo mts jest bardziej miekki wiec kto co woli....
co do tuning art 2 lata gwarancji bez limitu km tylko wiadomo musi byc swistek o montazu w profi zakladzie... wiec nawet niech sie cos zje.... to nawet co roku niech mi go zmieniaja...
co do tuning art 2 lata gwarancji bez limitu km tylko wiadomo musi byc swistek o montazu w profi zakladzie... wiec nawet niech sie cos zje.... to nawet co roku niech mi go zmieniaja...
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mi gwint sie wysypał po ok 40 tyś, różne warunki, raczej nie oszczędzany, latał też zimą, przetrwał 2 sezony, miałem MTSa, teraz mam kolejnego, przetrwał już rok i myślę że jeszcze rok przynajmniej polata
tuning art ponoć to samo, ale ja osobiście wole MTSa, bardziej sprawdzony, a różnica nie całe 300zł
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

AdiK__ - Members
tu jest fany opis:
http://www.zawieszenia-sportowe.pl/inde ... nfo-ogolne
http://www.zawieszenia-sportowe.pl/inde ... nfo-ogolne
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

AdiK__ - Members
Karol B., nie jest mega beton, czasem zachowuje się jak ping pong ale ogólnie dobrze się jeździ, jakbym miał drugi raz kupować to pewnie też bym kupił, do jazdy na co dzień w sam raz.
AdiK__, , gdzie Ty widzisz różnicę 40zł w cenie gwintów?
Przecież TA 700zł kosztuje a MTS prawie 900, chyba, że źle patrzę?
AdiK__, , gdzie Ty widzisz różnicę 40zł w cenie gwintów?
Przecież TA 700zł kosztuje a MTS prawie 900, chyba, że źle patrzę?

- Lobus
- Ekspert