gwin to ta technix.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
gwint
Jak w temacie mam zamiar kupić gwint do mojego varianta i tu rodzi się pytanie w co warto byłoby przyinwestowac podczas wymiany seryjnego zawiasu, co by w puzniejszym czasie nie bawić sie w mechanike tego działu. Jestem zielony w tym temacie
gwin to ta technix.
gwin to ta technix.-

Taksi - Gaduła
kolega kupił do warianta gwint ten ta-technik i wcale nie narzeka. A temat o gwintach był wałkowany
http://www.golf3.pl/topics14/zawieszeni ... t37642.htm poczytaj

moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Emiczka napisał(a):kolega kupił do warianta gwint ten ta-technik i wcale nie narzeka. A temat o gwintach był wałkowany
dzięki. Ale tam za dużo nie ma odpowiedzi na pytanie które zadałem

-

Taksi - Gaduła
jedz sobie na stację kontroli pojazdów i sprawdz wszystkie elementy ukłądu zawieszenia, po wymianie na gwint jedz na geometrie kół i o na tyle 

Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html
<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
jasiu0997 napisał(a):jedz sobie na stację kontroli pojazdów i sprawdz wszystkie elementy ukłądu zawieszenia, po wymianie na gwint jedz na geometrie kół i o na tyle
tylko tyle???? Niedawno bylem na kontroli w stacji diagnostycznej i pan powiedział ze wszystko jest super amory 75% itp jak mu powiedziałem o gwincie bądź kit-cie powiedział po cholerę to ustrojstwo
to nie na nasze drogi itp 
-

Taksi - Gaduła
zobacz sobie moj temat i ostatnie zdj :d i pomysl sobie czy sa to na nasze drogi
zona w ciazy caly czas miala taka glebe i nikt nic nie narzekal ;d
odnosnie samego gwintu sprawdzic wlasnie wachacze i mocowanie stabilizatora, oraz przy wymianie na gwint warto pokusic sie o nowe poduszki amortyzatorow... maly koszt a potrafia stukac jak szalone
zona w ciazy caly czas miala taka glebe i nikt nic nie narzekal ;d
odnosnie samego gwintu sprawdzic wlasnie wachacze i mocowanie stabilizatora, oraz przy wymianie na gwint warto pokusic sie o nowe poduszki amortyzatorow... maly koszt a potrafia stukac jak szalone
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
witboy napisał(a):zobacz sobie moj temat i ostatnie zdj :d i pomysl sobie czy sa to na nasze drogizona w ciazy caly czas miala taka glebe i nikt nic nie narzekal ;d
nie do końca rozumie co chciałeś mi powiedzieć tymi fotami. Ze co golf jest ładniejszy jak jest nisko??? bo nic on na tych fotach nie ma wspólnego z polska droga

-

Taksi - Gaduła
Taksi napisał(a):rodzi się pytanie w co warto byłoby przyinwestowac podczas wymiany seryjnego zawiasu, co by w puzniejszym czasie nie bawić sie w mechanike tego działu. Jestem zielony w tym temacie gwin to ta technix.
Tak jak witboy Ci napisał.
Przy wymianie na gwint przydałby się nowe poduchy amorów. Do tego przejrzyj tuleje wahaczy przednie i tylne bo jeśli są zmęczone to najzwyczajniej w świecie pozrywają się 'wpiździet' na gwincie. A nie ma sensu dwa razy auta do mechanika pchać jak będą w kiepskim stanie to przy okazji wymiany amorów , ściągnąć wahacze i wprasować nowe tuleje.
Taksi napisał(a):jak mu powiedziałem o gwincie bądź kit-cie powiedział po cholerę to ustrojstwo to nie na nasze drogi itp
Czasem jak taki jeden z drugim coś powie to klękajcie narody.
Ostatnio jak byłem na zbieżności to pan diagnosta słysząc że założyłem do auta gwint powiedział: " Gwint?!?! Oj to nie wiem czy da radę ustawić zbieżność. Może być ciężko. Do takiego zestawu powinien pan dokupić dłuższe wahacze, w takich specjalnych kitach są sprzedawane..No spróbujemy, ale nic nie gwarantuje. !" Miałem mu powiedzieć że to golf a nie honda...lecz się powstrzymałem od komentarza. Końcem końców zbieżność dało się ustawić bez problemu.
Taksi napisał(a):witboy napisał/a:
zobacz sobie moj temat i ostatnie zdj :d i pomysl sobie czy sa to na nasze drogi zona w ciazy caly czas miala taka glebe i nikt nic nie narzekal ;d
nie do końca rozumie co chciałeś mi powiedzieć tymi fotami. Ze co golf jest ładniejszy jak jest nisko??? bo nic on na tych fotach nie ma wspólnego z polska droga
Wykmiń przekaz w wypowiedzi...
witboy'owi chodziło o to że da rade latać nisko i nie ma z tym problemów nawet w polskich realiach.
Poza tym : tak ... golf jest ładniejszy gdy jest nisko
btw. Po zabiegach z zawieszeniem jedziesz na geometrię i już sobie latasz, Tylko musisz pamiętać o tym że jeśli po geometrii znowu pokręcisz gwintem (w dół oczywiście) to zmieni się zbieżność i znowu będziesz musiał pojechać ją ustawić.
btw2. Na zimę i tak gwintu nie założysz więc dozbieraj przez sezon i jak śniegi stopnieją kup jakiegoś mts'a lub już tak za 1600 zł ap.
Nie mówię już także o tym że musisz usztywnić budę rozpórkami... bo będzie się gieła niesamowicie ..

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Ja mam troszkę inne pytanie, ale też o gwint... Więc, co lepiej wybrać:
1. Używany MTS z jeszcze 9 miesięczną gwarancją w dobrym stanie(niby...)-za 600zł,
2. Tuning Art, nowy- czyli dołożyć stówkę i mieć 24 miesiące gwarancji?
Wiem, że najlepiej z tańszych to nowego MTSa, ale narazie pytanko jak wyżej
1. Używany MTS z jeszcze 9 miesięczną gwarancją w dobrym stanie(niby...)-za 600zł,
2. Tuning Art, nowy- czyli dołożyć stówkę i mieć 24 miesiące gwarancji?
Wiem, że najlepiej z tańszych to nowego MTSa, ale narazie pytanko jak wyżej

-

Karol B. - Members
nowy Tuning Art
nigdy nie wiadomo jak latał poprzedni właściciel a TuningArty w Toruniu katuje kilka osób i jak narazie wszystko OK .
nigdy nie wiadomo jak latał poprzedni właściciel a TuningArty w Toruniu katuje kilka osób i jak narazie wszystko OK .-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1