Moderator: Moderator
Wymiana amorków przód
Witam. Pomały przymierzam sie do wymiany amorków z przodu bo juz auto mocno nurkuje mi przy hamowaniu i sie dosc kłysze i daltego podobno trzeba je by było wymienic, tak mi przynajmniej powiedziano ostatnio u mechanika przy okazji robienia geometrii. Zwiazku z tym mam pare pytań: czy przy wyminie amortyzatorów czekaj mnie jeszcze inne wydatki związane z wymina ich np jakies łożyska tuleje itp. no i jakie amortyzatory kupic olej czy gazowy oczywiscie nie chodzi mi o żadne zawieszenie sportowe i obnizanie. Pozdrawiam
(Mój MK3 to 1.9 GTD special 1994 rok 230 000)
(Mój MK3 to 1.9 GTD special 1994 rok 230 000)
- buffalo
- Czytacz
buffalo, a więc jak już wymieniasz amortyzatory to wypada wymienić tez odboje, no chyba że są w dobrym stanie, ale koszt niewielki, a bedziesz miał spokój. gazowe są teoretycznie troszke twardsze. tylko nie kupuj tych z allegro po 50 zł. polecam kayaba, monroe, sachs. nie są drogie, a przynajmniej długo posłużą.
-

mcsym - Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 16V ABF
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Po wymianie Amortyzatorow!
Witajcie:)
Wczoraj wyminiłem w moim golfie amorki zarowno z przodu jak i z tyłu, nie powiem troche pracy było własciwie to zeszło sie z jakies 9 godzin:) nie liczac problemow z odkreceniem srob to wszystko ok.
Jednak pojawił sie pewien problem, po skreceniu wsyztskiego na nie rownosciach przy skrecaniu cos strasznie wali z przodu dodam ze wyminiłem tez poduszk+ łozyska
Drugi problem jest taki ze cos z tyłu zaczeło obcierac, słychac takie delikatne cykliczne obcieranie co to moze byc?
Bede wdzieczny za kazda pomoc z góry dzieki:)
Jezeli ktos miał by jakies pytania co do wymiany amorkow to chetnie w miare mozliwosci pomoge
Pozdrawiam
Wczoraj wyminiłem w moim golfie amorki zarowno z przodu jak i z tyłu, nie powiem troche pracy było własciwie to zeszło sie z jakies 9 godzin:) nie liczac problemow z odkreceniem srob to wszystko ok.
Jednak pojawił sie pewien problem, po skreceniu wsyztskiego na nie rownosciach przy skrecaniu cos strasznie wali z przodu dodam ze wyminiłem tez poduszk+ łozyska
Drugi problem jest taki ze cos z tyłu zaczeło obcierac, słychac takie delikatne cykliczne obcieranie co to moze byc?
Bede wdzieczny za kazda pomoc z góry dzieki:)
Jezeli ktos miał by jakies pytania co do wymiany amorkow to chetnie w miare mozliwosci pomoge
Pozdrawiam
- muero
- Berbeć
z tylu tez wymieniales lozyska...
? sprawdz czy z tylu nie obcieraz ci opona o karoserie... z przodu moze gorne dekielki sie ruszaja i obcioeraja o karoserie,,
? sprawdz czy z tylu nie obcieraz ci opona o karoserie... z przodu moze gorne dekielki sie ruszaja i obcioeraja o karoserie,,- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
muero napisał(a):Wczoraj wyminiłem w moim golfie amorki zarowno z przodu jak i z tyłu
ze zwykłych na zwykłe czy ze sportowych na zwykłe??
zobacz czy masz dobre tulejki na wachaczach, jeśli nie to wymień bo to jazdy nie będzie a jeśli są dobre to odrazu jedź do warsztatu i ustaw zbieżność i geometrie
bo zaraz opon nie będziesz miał
ja wymieniałem właśnie i też skręciłem wszystko i nie dało się jeździć ale ustawiłem zbieżność i geometrie i jest git
(cena 50zł
)co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
ze zwykłych na zwykłe:)
faktycznie strasznie sie jezdzi:/ musze koniecznie jechac na geometrie, to stukanie jakos znikneło ale vardziej martwi mnie to obcieranie z tyłu nie mam pokecia co to moze byc opony o nic nie obcieraja bo sprawidzłem - czy mozliwe zeby w bebnie cos sie skrzywiło podczas wymiany?
pzd
faktycznie strasznie sie jezdzi:/ musze koniecznie jechac na geometrie, to stukanie jakos znikneło ale vardziej martwi mnie to obcieranie z tyłu nie mam pokecia co to moze byc opony o nic nie obcieraja bo sprawidzłem - czy mozliwe zeby w bebnie cos sie skrzywiło podczas wymiany?
pzd
- muero
- Berbeć