. Bardzo mi się te autka podobają, szczególnie w pakiecie gti czy gt, niestety ja do wydania będę miał około max. 4 tysięcy.. Tutaj pojawia się pytanie, czy za taką kasę kupię dobrego golfa w benzynie z silnikiem 1.8 ? Fajnie aby bylo to gt, ale niekoniecznie. Chciałbym go posadzić na glebie ( chyba że znajdę posadzonego ) i ogólnie zrobić go pod siebie. Zależy mi na tym aby byla to jak najmniej awaryja jednostka. Gazu nie preferuję. Jak myślicie, wydziubie za 4k gt które na dzień dobry nie będzie wymagało remontu ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Zakup golfa - wybór jednostki,
Cześć. Obecnie jeżdzę golfem mk2 jednak stan budy i silnika nie powala, zatem czeka mnie przesiadka na co innego. Myślałem nad astrą 1, civiciem 5,6, ale przypomniałem sobie o golfie 3
. Bardzo mi się te autka podobają, szczególnie w pakiecie gti czy gt, niestety ja do wydania będę miał około max. 4 tysięcy.. Tutaj pojawia się pytanie, czy za taką kasę kupię dobrego golfa w benzynie z silnikiem 1.8 ? Fajnie aby bylo to gt, ale niekoniecznie. Chciałbym go posadzić na glebie ( chyba że znajdę posadzonego ) i ogólnie zrobić go pod siebie. Zależy mi na tym aby byla to jak najmniej awaryja jednostka. Gazu nie preferuję. Jak myślicie, wydziubie za 4k gt które na dzień dobry nie będzie wymagało remontu ?
. Bardzo mi się te autka podobają, szczególnie w pakiecie gti czy gt, niestety ja do wydania będę miał około max. 4 tysięcy.. Tutaj pojawia się pytanie, czy za taką kasę kupię dobrego golfa w benzynie z silnikiem 1.8 ? Fajnie aby bylo to gt, ale niekoniecznie. Chciałbym go posadzić na glebie ( chyba że znajdę posadzonego ) i ogólnie zrobić go pod siebie. Zależy mi na tym aby byla to jak najmniej awaryja jednostka. Gazu nie preferuję. Jak myślicie, wydziubie za 4k gt które na dzień dobry nie będzie wymagało remontu ?-

kosmaty69 - Badacz tematu
tak znajdziej fajnego nawet
bierz albo 1.8 GT albo 1.9 GTD silniki 1.8 i 1.9 TD lub TDI sa cudne w golfach.
bierz ori nie posadzonego bedzie w lepszym stanie
bierz albo 1.8 GT albo 1.9 GTD silniki 1.8 i 1.9 TD lub TDI sa cudne w golfach.
bierz ori nie posadzonego bedzie w lepszym stanie

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Tzn tak. Ok 8 lat temu, ojciec kupił golfa 3 1.9 td za 32 tysiące zł. Wtedy był to ewenement w okolicy
..
Niestety na dzień dobry strzelił chyba rozrząd czy coś i kolejne 2500zł nie nasze.. Późniejsze awarie i gnijąca karoseria.. hmm
Nie przekonuje mnie tdi aczkolwiek wiem że to cudowne silniki, jednakże golf w dieaslu w zimie to troche lipa, wolałbym benzynę
Czyli za 4000 zł, mogę spokojnie szukać ? Bo dużo się naczytałem, że golfy to padaki i wgl wgl
..
Niestety na dzień dobry strzelił chyba rozrząd czy coś i kolejne 2500zł nie nasze.. Późniejsze awarie i gnijąca karoseria.. hmm
Nie przekonuje mnie tdi aczkolwiek wiem że to cudowne silniki, jednakże golf w dieaslu w zimie to troche lipa, wolałbym benzynę
Czyli za 4000 zł, mogę spokojnie szukać ? Bo dużo się naczytałem, że golfy to padaki i wgl wgl

Moje padło :
-

Za 4 kola zadbanego gti nie kupisz i tu sie ma co oszukiwac, one przestaly taniec juz. Gt 1.8 moze sie uda trafic, diesla bym odpuscil bo mimo ze to stare i pancerne jednostki to maja juz swoje przebiegi a dwa ze komfort jazdy dieslem jest padaka 

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
ja mam dwa diesele jeden 1.9 TD i drugi 1.9 TDI porzadny akumulator, zalany odpowiedni olej i benzyniaki wymiekaly a ja jechalem dalej ale to temat rzeka.
ogolnie do 4000 tys mozna golfa kupowac i znalesc cos ciekawego ale trzeba ogladac uwaznie, ja varianta z klima i tempomatem po wymianie progow, rozrzadu i zawieszenia kupilem za 3000 tys ale do malowania ale reszta git jest.
napewno znajdziej fajny gt gti zalezy jakie wyposazenie Ci sie marzy
ogolnie do 4000 tys mozna golfa kupowac i znalesc cos ciekawego ale trzeba ogladac uwaznie, ja varianta z klima i tempomatem po wymianie progow, rozrzadu i zawieszenia kupilem za 3000 tys ale do malowania ale reszta git jest.
napewno znajdziej fajny gt gti zalezy jakie wyposazenie Ci sie marzy
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
osobiście polecam benzynowe jednostki. Diesiel kojarzy mi się z trzęsącą się budą i ciężkim paleniem zimą. Jeździłem dużo 1.9 tdi i zdecydowanie wybieram moje 1.6 w benzynie. kultura pracy inna a co za tym idzie też i wygoda. Co do tematu palenie w zimie to często słyszałem historie z ropniaczkiem który nie podołał a moja benzyna zarówna obecna jak i poprzednia - golf II 1.8 GT w zimie nie miało żadnych problemów. Zależy też dużo od tego jak kto dba o auto, kolega wcześniej wspomniał o pakiecie ważnych elementów które sprawiają że diesiel zimy się nie boi, więc palenie diesiel w zimie to temat głęboki jak rzeka.Zresztą dobrze wspominam tą 90KM jednostkę którą zresztą polecam - 1.8 90 kucy jednostka nie do zdarcia.
Wypowiem się troszkę na temat 1.6 75KM skoro kolega szuka autka to bardzo możliwe że trafi i na taką jednostkę, ogólnie jest "energiczna" i ma ponad te 75 kucyków - to chyba jedyne autko w którym po upływie czasu kuce spod maski nie pouciekały
ale ma bolączkę w postaci odmy z którą miałem sporo zabawy( za pewne jeszcze sporo przede mną).
Jak zależy ci na kulturze pracy to benzynowe jednostki polecam. Dużo też zależy moim zdaniem od tego kto jaki ma styl jazdy.
Zdania na pewno będą podzielone.
Wypowiem się troszkę na temat 1.6 75KM skoro kolega szuka autka to bardzo możliwe że trafi i na taką jednostkę, ogólnie jest "energiczna" i ma ponad te 75 kucyków - to chyba jedyne autko w którym po upływie czasu kuce spod maski nie pouciekały
ale ma bolączkę w postaci odmy z którą miałem sporo zabawy( za pewne jeszcze sporo przede mną).
Jak zależy ci na kulturze pracy to benzynowe jednostki polecam. Dużo też zależy moim zdaniem od tego kto jaki ma styl jazdy.
Zdania na pewno będą podzielone.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Nadwozie: 5-drzwiowe
kosmaty zalezy ile bedziesz jezdzil tym golfem
bo 5.40 zl za benzyne a 5.40 za rope ktorej o polowe mniej pali robi roznice 
bo 5.40 zl za benzyne a 5.40 za rope ktorej o polowe mniej pali robi roznice 
-

trojeczkaGT - Members
trojeczkaGT napisał(a):kosmaty zalezy ile bedziesz jezdzil tym golfembo 5.40 zl za benzyne a 5.40 za rope ktorej o polowe mniej pali robi roznice
dobrze kolega mówi ale jest takie powiedzenie:
" nie ważne po ile benzyna czy ropa, ja zawsze tankuje za 50zł"

MK3
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Raczej dojazd do szkoły 10 km, jak bym go zrobił fajnie, to jakieś nocne spoty itp
. Pytanie mam takie czy 1.8 90 km to zawsze GT ? I tam są wersje silnika ABS ABF itp ? Bo wiem że któreś z nich są polecane

. Pytanie mam takie czy 1.8 90 km to zawsze GT ? I tam są wersje silnika ABS ABF itp ? Bo wiem że któreś z nich są polecane

Moje padło :
-

kosmaty69 2.0 2e przyzwoicie jedzie , mało pali jak dla mnie wystarcza
co do 4tys to nie kupisz Gtika w super świetnym stanie zawsze będzie coś do roboty a to blacha a to silnik 
co do 4tys to nie kupisz Gtika w super świetnym stanie zawsze będzie coś do roboty a to blacha a to silnik 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
wersje GT znajdziesz spokojnie do 4000 zalezy czy klima, tempomat, full elektryka
wersje GT 1.8 90 KM chyba
silnik 1.8 ABS 90 KM jest polecany jako prosty i bezawaryjny.
wersja GT ma poprostu zderzak czarno szary chyba, tarcze wentylowane przod, tyl zwykle tarcze, lekko twardsze zawieszenie, wydech.
wersje GT 1.8 90 KM chyba
silnik 1.8 ABS 90 KM jest polecany jako prosty i bezawaryjny.
wersja GT ma poprostu zderzak czarno szary chyba, tarcze wentylowane przod, tyl zwykle tarcze, lekko twardsze zawieszenie, wydech.
-

trojeczkaGT - Members
Powrót do Zakup kontrolowany - Kupujemy Golfa