Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
kosmaty tak ale od 1.8 w gore 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
Gesiu_15 napisał(a):kosmaty69 od 2.0 8v w górę tylko i wyłącznie
dokładnie tak
kumpel ma 1,8 i w cale to nie pali mniej od 2,0 8v a różnica w kucykach jest 
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Wypowiem sie w temacie troche.
Widzę ze kolega juz do benzyny przekonany, nie bede zmieniał wyboru, ale gryzie mnie jak ktos pisze ze w zime problemy z dieslem.
Powiem tak, z każdym silnikiem czy to PB czy ON czy LPG będa problemy, jak ktoś nie zadba.
Mam sam AAZ, 1.9TD i powiem wam ze nie moge na nic narzekać, pompa jest ustawiona, wszystkie swiece zmienione przed zimą, i naprawde dobry akumulator i wiecie co? Jedyne co czuje przy odpalaniu diesla a benzyny to to, ze czasami stracę tą minutę na zapłonie przed odpaleniem na rozgrzanie swiec. Jak silnik ma swoje cisnienie, jest szczelny, swiece pracują, układ paliwowy sprawny to uwierzcie mi bez różnicy czy to diesel czy benzyna. Wiadomo, dodatki na ostre mrozy trzeba lać itp. Ale gadanie ze diesel gorszy w zime to dla mnie przesada - nie bronie też diesla całym sobą, ale wiadomo - jak dbasz tak masz. Ja mam 2 lata golfa. Wcześniej ojciec miał siene 1.6 16V 101km i powiem wam no niby fajnie pali wszystko dobrze bo benzyna, ale jakos nie czuje się źle tracąc tą minutę na porządne zagrzanie swiec i wkoncu odpalenie go
Trochę zbiłem z tematu, każdy wybiera co mu pasuje
Widzę ze kolega juz do benzyny przekonany, nie bede zmieniał wyboru, ale gryzie mnie jak ktos pisze ze w zime problemy z dieslem.
Powiem tak, z każdym silnikiem czy to PB czy ON czy LPG będa problemy, jak ktoś nie zadba.
Mam sam AAZ, 1.9TD i powiem wam ze nie moge na nic narzekać, pompa jest ustawiona, wszystkie swiece zmienione przed zimą, i naprawde dobry akumulator i wiecie co? Jedyne co czuje przy odpalaniu diesla a benzyny to to, ze czasami stracę tą minutę na zapłonie przed odpaleniem na rozgrzanie swiec. Jak silnik ma swoje cisnienie, jest szczelny, swiece pracują, układ paliwowy sprawny to uwierzcie mi bez różnicy czy to diesel czy benzyna. Wiadomo, dodatki na ostre mrozy trzeba lać itp. Ale gadanie ze diesel gorszy w zime to dla mnie przesada - nie bronie też diesla całym sobą, ale wiadomo - jak dbasz tak masz. Ja mam 2 lata golfa. Wcześniej ojciec miał siene 1.6 16V 101km i powiem wam no niby fajnie pali wszystko dobrze bo benzyna, ale jakos nie czuje się źle tracąc tą minutę na porządne zagrzanie swiec i wkoncu odpalenie go
Trochę zbiłem z tematu, każdy wybiera co mu pasuje

Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Dobrze panowie, ale nie stać mnie na ekspolatacje 2.0, ponieważ został mi ostatni rok technikum a kase zarobię i całą przeznaczę na autko. A wiem, że same tarcze do 2.0 kosztują więcej niż do 1.8
Chyba, że się mylę
PS.2
. A do 5 tysięcy kupię fabryczne gti bez przeróbek ? Czy do 5 to max gt ;> ?
Widziałem wiele gti za 4000zł, ale nie wiem czy faktycznie za tyle można rozsądne auto kupić czy już padaki :c
Chyba, że się mylę
PS.2
. A do 5 tysięcy kupię fabryczne gti bez przeróbek ? Czy do 5 to max gt ;> ?
Widziałem wiele gti za 4000zł, ale nie wiem czy faktycznie za tyle można rozsądne auto kupić czy już padaki :c
-

kosmaty69 - Badacz tematu
kosmaty69,
czego byś nie wybrał zachowaj margines hajsu na naprawy bo bolączką golfa są blachy. Kupujesz niby zdrowe auto a po pierwszej zimie wychodzi gnijący próg. Zresztą każdego golfa w swoim życiu czeka zabawa z progami. Mój już przez to przechodził ale na pewno wciągu max 2 lat ponownie trafi do blacharza.
czego byś nie wybrał zachowaj margines hajsu na naprawy bo bolączką golfa są blachy. Kupujesz niby zdrowe auto a po pierwszej zimie wychodzi gnijący próg. Zresztą każdego golfa w swoim życiu czeka zabawa z progami. Mój już przez to przechodził ale na pewno wciągu max 2 lat ponownie trafi do blacharza.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Nadwozie: 5-drzwiowe
kosmaty69 napisał(a):Tzn tak. Ok 8 lat temu, ojciec kupił golfa 3 1.9 td za 32 tysiące zł. Wtedy był to ewenement w okolicy...
Co Ty za bajki pleciesz
Nie mogłem się powstrzymać.
Mój starszy kupił w 2000 roku golfa 3 2.0 GTI 8v 2e za 18k zł (+opłaty) który był wtedy 6 letni i nie była to jedna z najniższych cen wtedy na rynku, wujas kupił też w tym czasie golfa 2 z 91 roku 1.6d który go wyszedł 10k zł już po opłatach.
Golf 2.0 wytrzymał do 2013 roku a na początku tego roku został zezłomowany...
8 lat temu to 4 chodziły od 20 tyś - wiem bo szukaliśmy też.
a w 2006 roku to golfów 3 było więcej niż teraz na naszych drogach, więc sory ale w życiu Ci nie uwierzę w takie kity.
-

klaudek669 - Badacz tematu
WIDZĘ ZNOWU KTOŚ MA JAKIŚ PROBLEM ; )
nie jest droższe, spalanie prawie to samo, ceny części też, a przyjemność z jazdy dużo większa. No i plus ogromny bo masz normalne heble a nie od roweru i 5 śrubek
i
kosmaty69 napisał(a):W tej kwesti napewno pomogą rodzice..
A utrzymanie gti 2.0 jest dużo droższe od 1.8 gt ?
nie jest droższe, spalanie prawie to samo, ceny części też, a przyjemność z jazdy dużo większa. No i plus ogromny bo masz normalne heble a nie od roweru i 5 śrubek
Ostatnio edytowano 19 lip 2014, o 00:11 przez Opik, łącznie edytowano 2 razy
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
Powrót do Zakup kontrolowany - Kupujemy Golfa