Witam!
Na początku chciałbym poinformować towarzystwo, iż jestem tu nowy i jeszcze nie bardzo się orientuje, wiec jakby co to z góry przepraszam za błedy itp.
Dnia wczorajszego facet wymusił mi pierwszeństwo busem Iveco, ja jadąc rozpędzony uderzyłem swoją prawą lampa w jego hmm jakby to nazwać, w jego stalowy element na którym montowane są tylne lampy oraz tablica rejestracyjna (jest to taka belka).
Było to uderzenie boczne i ta wyżej wymieniona belka spenetrowała mi lampę, i weszła, aż pod kielich. Jako iż bus był w ruchu wyrwało mi cały prawy błotnik...
Uszkodzeniu uległy:
- prawy błotnik
- prawa lampa
- maska
- zderzak
- pas przedni
- obudowa filtra powietrza
- atrapa chłodnicy
Najgorsze jest to, że całe wzmocnienie błotnika (chodzi mi o część od strony błotnika przymocowaną do kielicha) zostało rozerwane. Kielich niby jest prosty, ale spawy przy nim są rozerwane.
mam więc do Was użytkownicy pytanie. Czy golfik nadaje się do naprawy? Czy mogę już tylko liczyć na szkodę całkowita i ile bym mniej więcej dostał?
Volkswagen Golf
1.8 CL
90KM
Benzyna + LPG.
Przebieg 294000km.
Rok 1993
Na wyposażeniu dodatkowym tylko wspomaganie kierownicy.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2d ... 16a21.html
[ Dodano: 2012-01-19, 20:08 ]
Wiem, wiem słaba jakość i niewiele tu widać...
[ Dodano: 2012-01-19, 20:08 ]
Wiem, wiem słaba jakość i niewiele tu widać...
- czajnik283
-

mariusz325 - Gaduła
Na pewno kasacja ,miałem podobną sytuacje w cordobie jak sie karetka wyłożyła na mnie.
przyszedł i robił foty a do miesiąca przyszła decyzja że za części cza dużo kasy dać i wolą wypłacić a auto zostawili mi.Bo oni jadą na nowych cząsciach + malwanie i wogóle.Jak będzie spoko koleś to zagadaj go co on sądzi i wtępnie jak widzi wycene auta ,jak będzie gość ok to ci podpowie co mniej więcej będzie.
p.ss daj znać jak sprawa sie potoczy.
przyszedł i robił foty a do miesiąca przyszła decyzja że za części cza dużo kasy dać i wolą wypłacić a auto zostawili mi.Bo oni jadą na nowych cząsciach + malwanie i wogóle.Jak będzie spoko koleś to zagadaj go co on sądzi i wtępnie jak widzi wycene auta ,jak będzie gość ok to ci podpowie co mniej więcej będzie.
p.ss daj znać jak sprawa sie potoczy.

-

mariusz325 - Gaduła
Ja patrzyłem częśći na allegro tak ze średnią ceną i były to cześci używane (pod kolor) i wyszlo ponad 900.
a otwierales maske ? patrzyles w jakim stanie jest prowadnica ? bo przy takim uderzeniu na pewno nie jest cała
wiec koszty duzo wieksze 
-

K@mil - POMOCNIK

Drzwi się nie otwierają bo błotnik blokuje...
[ Dodano: 2012-01-19, 20:49 ]
A właśnie jeśli juz nawet będzie ta szkoda całkowita to ile mogę dostać?
[ Dodano: 2012-01-19, 21:03 ]
A co to prowadnica?
Bo podłużnica jest cała...
[ Dodano: 2012-01-19, 20:49 ]
A właśnie jeśli juz nawet będzie ta szkoda całkowita to ile mogę dostać?
[ Dodano: 2012-01-19, 21:03 ]
K@mil napisał(a):Ja patrzyłem częśći na allegro tak ze średnią ceną i były to cześci używane (pod kolor) i wyszlo ponad 900.
a otwierales maske ? patrzyles w jakim stanie jest prowadnica ? bo przy takim uderzeniu na pewno nie jest caławiec koszty duzo wieksze
A co to prowadnica?
Bo podłużnica jest cała...
- czajnik283
Witam
Powiem tak - ja miałem uszkodzoną lampę, maskę, grill, zbity halogen i delikatnie pęknięty, ale nadający się do użytkowania pas przedni. Mój Golf jest z 1992 roku, jeśli to ma jakieś znaczenie dla ubezpieczalni to jest dość bogato wyposażony jak na swój rok
No więc mi za wyżej wymienione uszkodzenia wypłacili 2200 i uznali szkodę całkowitą. Wartość przed wypadkiem 3200 a po wypadku 1000 i wypłacili różnicę - na tym właśnie polega szkoda całkowita.
Ty również na bank będziesz miał szkodę całkowitą i niema nawet mowy o innej opcji. Wypłacą Ci może troszkę więcej niż mi przy odrobinie szczęścia, a roboty powiem szczerze masz na prawdę dużo... Życzę Ci, żeby starczyło jeśli masz zamiar go robić jeszcze
Powiem tak - ja miałem uszkodzoną lampę, maskę, grill, zbity halogen i delikatnie pęknięty, ale nadający się do użytkowania pas przedni. Mój Golf jest z 1992 roku, jeśli to ma jakieś znaczenie dla ubezpieczalni to jest dość bogato wyposażony jak na swój rok
No więc mi za wyżej wymienione uszkodzenia wypłacili 2200 i uznali szkodę całkowitą. Wartość przed wypadkiem 3200 a po wypadku 1000 i wypłacili różnicę - na tym właśnie polega szkoda całkowita.
Ty również na bank będziesz miał szkodę całkowitą i niema nawet mowy o innej opcji. Wypłacą Ci może troszkę więcej niż mi przy odrobinie szczęścia, a roboty powiem szczerze masz na prawdę dużo... Życzę Ci, żeby starczyło jeśli masz zamiar go robić jeszcze

-

revor - Badacz tematu
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia